• Nu de winterstop officieel voorbij is, is het ook weer tijd voor een verslag.

  De ZaterdagBier was al twee weken eerder begonnen met een inhaalwedstrijd tegen AFC. Die wedstrijd werd helaas verloren. Onverdiend, want de statistieken waren bijna allemaal in het voordeel van de ZaterdagBier. Beter in de opbouw, meer balbezit, meer doelkansen, maar de belangrijkste statistiek. doelpunten…waren in het voordeel van AFC. Snel vergeten en doooorr.

  Afgelopen zaterdag was een totaal ander verhaal. Ploegen die gelijkwaardig waren. Doelkansen over en weer. En een waar doelpuntenfestijn. Maar laten we bij het begin beginnen. In de wedstrijd tegen AFC brak Joost zijn neus. Die is hersteld, maar kwetsbaar. Vandaar dat er voor die wedstrijd geen gok (een (vaak schertsend bedoeld) synoniem voor een grote neus, aldus wikipedia) met Joost genomen werd. Inmiddels zijn er meer spelers geblesseerd dan fit. Wellicht heeft dit met de zware training….......o nee toch niet.

  Naast de vele geblesseerden, was er ook een speler met een absoluut ZaterdagBier-hart. Max hoorde van de vele geblesseerden en besloot op zaterdagochtend om twee uur ’s nachts uit Oostenrijk te vertrekken, zodat hij van de partij kon zijn in de middag. Dat wierp zijn vruchten af, want toen hij inviel was zijn eerste balcontact direct een doelpunt. In plaats van juichen, was hij geheel op Oostenrijks een jodel het gevolg!

  Dat brengt me meteen bij een andere speler met een ZaterBier-hart. Vaak heeft hij de pech dat hij net niet als MOTM gekozen wordt, maar hij is altijd een goede tweede. In dit geval zeker ook in het werk dat hij doet voordat de wedstrijd gespeeld werd. Door de vele afwezigen heeft hij de hele week bij andere geleurd om spelers te mogen lenen. Dat is bijna zijn primaire taak, want ook de komende wedstrijd wordt de ZaterdagBier bijgestaan door zgn. leenspelers. Maar tijdens de wedstrijd bleek hij over een gouden trap te beschikken. Zijn corners en vrije trappen zorgden steeds voor gevaar. We hebben het natuurlijk Over Bas Kok. De stille kracht met een grote bek.

  Een van die leenspelers is Melvin Joling. Hij speelt zo vaak mee, dat hij bijna tot de vaste kern gerekend wordt. Klein van stuk, maar ongelofelijk snel. Deze wedstrijd bleek zijn lengte geen probleem, want hij scoorde uit een corner met zijn hoofd…tenminste dat bleek pas toen de beelden teruggekeken werden. Hij scoorde niet alleen met het hoofd, maar ook uit een mooi omschakelmoment waarbij hij de bal netjes voorbij de keeper schoot. Dat doelpunt (stand werd daardoor 7-5, de uitslag doet denken aan een korfbalwedstrijd), in de laatste minuut van de wedstrijd, was de mokerslag voor de tegenstander.

  Verder werden twee overtredingen op hem bestraft met een penalty en een vrije trap. Die laatste was volgens de ‘bank’ goed voor een rode kaart, maar de feilloos fluitende scheidsrechter zag goed in dat een dergelijke kaart niet in de ’geest van de wedstrijd’ zou zijn, dus hield hij het bij een gele kaart. Op instagram kunt u hier zelf over oordelen. Daar kunt u trouwens ook de speelfilm van de wedstrijd zien.

  Komende zaterdag is Ouderkerk de tegenstander. Vandaar dat de laatste training een ‘ouderkerkje’ is gedaan. Insiders weten inmiddels wat dat is. Of dat effect heeft, kunt u zelf zien op zaterdag,
  Tot ziens op veld 4 om half 3.!