• Kick off jeugd zaterdag 29 juni j.l.Afgelopen zaterdag was het een drukte van belang bij Roda’23. ’s Ochtends was er de ‘kick off’ voor de jongste jeugd (O8-O12). Zij konden alvast kennis maken met hun nieuwe team (seizoen ’24-’25) en hadden met dat team een eigen EK-toernooi. De organisatie had een poffertjeskraam geregeld en voor elk kind was er ook limonade en fruit. Ik heb de hele ochtend alleen maar (meer dan 400!) enthousiaste en blije kinderen bezig gezien, met wat ze het liefste doen: en dat is voetballen! Intussen kregen de ouders voorlichting in de kantine over het komende seizoen en werden er alvast zoveel mogelijk coaches, leiders en trainers gevraagd voor de begeleiding van de teams.
    ’s Middags was het de beurt aan de bovenbouwjeugd (O13-19). Er hadden zich heel wat (18!) teams aangemeld voor de ‘Grote Monden’ wedstrijden, waarin het team het opnam tegen de ouders. Ik heb heel wat ‘grote monden’ kleiner zien worden, vooral na het trekken van een sprintje. Maar ook hier hetzelfde enthousiasme als in de ochtend! Jammer genoeg was er één ouder de klos met een zware blessure en vanaf deze plaats van harte beterschap gewenst. Hierna sloot de bovenbouw jeugd af met een beregezellige en lekkere BBQ. Hier waren zo’n 550 spelers, ouders, (en soms ook broertjes en zusjes) en begeleiding aanwezig.
    Tussen de bedrijven door zijn er ook nog professionele teamfoto’s gemaakt en waren er medailles voor de teams die het afgelopen seizoen kampioen zijn geworden.
    Ik wil vanaf deze plaats de organisatoren van deze dag heel erg bedanken. Veel mensen beseffen niet hoeveel werk het is om zo’n dag voor te bereiden en te begeleiden. Ik wil niemand te kort doen, want het is team-work, maar toch een speciaal bedankje voor Sabrina, die ons in de voorbereiding en op de dag zelf voortdurend bij de les hield en zorgde dat aan alles gedacht werd! Mede hierdoor heeft onze jeugd een fantastische dag gehad en dat hebben wij ook teruggehoord van veel spelers, speelsters en ouders.