• Na de enerverende wedstrijd van vorige week tegen Volewijckers nog vers in het geheugen stond dit weekend angstgegner SDZ op het programma. In de vorige competitie onze belangrijkste opponent waar we op een donkere midweekse dag netaan verloren.
  Hadden de boys een optimale voorbereiding op deze topper in de 7e divisie A? Zouden de perikelen rondom het team gaan doorwerken in de koppies? Na het wegvallen van Daan als hoofdtrainer, is er door alles en iedereen hard gewerkt om tot een goede werkbare oplossing te komen. Reneal wordt aan beide kanten ondersteund door ervaren voetballiefhebbers (bedankt Ruud, JP en Willem), wat moet leiden tot het kampioenschap in deze divisie. De bank was daarom vandaag bevolkt door met name begeleiding in tegenstelling tot reserves. Alleen Joshua had z'n voetbalschoenen aan, Mik en Ronil daarentegen sneakers doordat verschillende blessures roet in het eten hadden gegooid. Ook Jaydan was nog geblesseerd. Jayden en Pablo nog steeds hard aan de slag met fysiotherapie om te werken aan hun terugkeer.
  Roda begon scherp aan de wedstrijd met Cas op rechtsback en Jaheim als gelegenheids-aanvaller. De eerste goede aanval om pakweg 09.05 uur (ja, u leest het goed) was voor RODA ‘23. Een combinatie tussen Daniel en Ersan leidde tot een corner waaruit Daan het hoofd van Mylan wist te vinden. Via zijn achterhoofd ging de bal naast.
  En dan een zeer curieus moment waar de keeper van SDZ dit weekend nog wel van wakker schrikt. De keeper heeft de bal aan de voet, denkt alle tijd van de wereld te hebben en schat de tijd dat de aanstormende, en hoog druk zettende, Daan langer in dan in werkelijkheid was. Terwijl de keeper de bal weg wil roeien, blokt Daan de bal waardoor de bal over de lijn rolt. 1-0 en een enorme opsteker! Een goal op wilskracht, de wil om te winnen.
  Om nu te zeggen dat het voetbal tot dan toe hoogstaand was. Nee. Maar dat zijn de meeste toppers niet, het gaat om de drie punten.
  Dan volgt er een sterke actie van de vandaag sterke rechterkant. Rave brengt Cas in stelling die de bal bij Jaheim inlevert. Zijn actie en voorzet belandt via de lat als rebound bij Imran. Een peulenschil voor hem en de 2-0 op het bord in de 19e minuut.
  De nummer 10 van SDZ is een behendige speler en de speler van hun ploeg die het meeste gevaar sticht. Zijn vrije trap zorgt voor de eerste kans. Gelukkig mist de spits en kan Steijn de bal oprapen.
  Zonder al te veel het verdere wedstrijdverloop te verklappen bleek achteraf dat het enige moment dat Steijn echt in actie moest komen een buitenspelmoment. Een sterk ingrijpen van hem. Er volgt een sterke fase van RODA’23. Een voorzet van Cas komt op het hoofd van Ersan. Zijn kopbal gaat naast. We hadden je een doelpunt gegund, met je familie uit het buitenland langs de lijn. En weer is het de sterk spelende Jaheim die goed doorzet. Zijn scherpe voorzet was onbereikbaar voor de keeper en de uitgelezen kans voor de 3-0. Jammer genoeg weet Imran er nu geen raad mee.
  Even tussendoor! Wat een verademing de scheidsrechter van vandaag. Jong maar met overwicht. De volgende actie is weer van Jaheim. Hij passt de bal op Daniel wiens voorzet Ersan bereikt. Zijn ‘half-volley’ (bedankt Xander) belandt op de lat.
  Kansen dus voor RODA’23 en het zonnetje breekt door bij het aanbreken van de rust.

  Na rust dezelfde opstelling en dezelfde agressiviteit. Het spel speelde zich weer hoofdzakelijk af op de helft van de gasten uit Amsterdam. In het strafschopgebied wordt Alex door een worp, die tijdens Grieks-Romeins Worstelen (bedankt Xander) niet zou misstaan, omver getrokken. En Mylan ook op hetzelfde moment. Laten we de optelsom de reden tot een 11 meter geven. Een uitgelezen mogelijkheid voor Daan om z'n tweede te maken en RODA’s derde. Daan benut de penalty feilloos en het is 3-0.
  De 4-0 was er echt 1 uit het spreekwoordelijke boekje. Met Jaheim weer als aanjager, bereikt Imran Daan die zijn derde aantekent. Geen loepzuivere (zonder onderbreking van een andere speler en in 1 helft), maar wel uiteenlopende goals.
  Jahiem bekroont zijn goede wedstrijd door een puike voorzet af te leveren op Imran. Hij neemt de bal in een keer uit de lucht en prikt ‘m in de rechterhoek. De 5-0 is getekend.
  De ene na de aanval dient zich nog aan, ook nadat Joshua het veld heeft betreden voor Cas. Sporadisch kansje voor SDZ maar dat is het dan ook. Mylan is nog dichtbij een doelpunt. Eerst in buitenspel-positie en daarna via een corner en kopbal.
  Belangrijk nog om te melden was het ijzersterke duo achterin, met Joris en Rave. De Hato en Kaplan van 17-1. Wat kan dat veel doen voor een team.
  Ik wil afsluiten met een ‘ buitenspel-goal’ van Joshua. Ik begreep dat de meningen erover verdeeld zijn. Wat doet het er nog toe. Een verdiende overwinning voor onze boys. We liggen op koers. Koppie erbij en hard blijven trainen, als team!