• En dan is eindelijk het moment aangebroken, zaterdag 25 mei 2019. Al wekenlang wisten we dat puntverlies dodelijk zou zijn. Hoofddorp zat ons namelijk met 1 verliespunt minder op de hielen en nog punten laten liggen, zou niet in de gedachten van Hoofddorp naar voren komen.

  Het moest dus zaterdagochtend gebeuren. WINNEN = KAMPIOEN! Thuis tegen Victoria uit Loosdrecht. De huidige nummer 3 uit de competitie en theoretisch nog in de positie om kampioen te worden. Dan moest er vandaag wel gewonnen worden door Victoria van onze boys! Yosri heeft de jongens de optimale voorbereiding gegeven; vanaf maandag rustig opbouwend naar dinsdag en scherpte tijdens de donderdag-training. Als kers op de taart en top-stimulans heeft Yosri zaterdagochtend een echte ingesproken videoboodschap laten zien van Ruud Gullit. “ Niet te nerveus zijn, als team blijven werken en daarna met die handen omhoog met de beker,’ want anders zou Ruud echt boos worden als we dat niet halen.”
  Tweevoudig Wereldvoetballer van het Jaar, Europees Kampioen met Holland. Ruud himself die de moeite neemt om dit voor onze jongens te doen. Geweldig!
  Naast Ruud’s peptalk en Yosri’s puntjes op de i begon de wedstrijd om 9 uur onder leiding van een heus arbitraal trio. Dank Roda ‘23 voor deze bijdrage aan de optimale voorbereiding. Wat meestal tijdens kampioenswedstrijden gebeurt en nu ook bij ons. Een zenuwachtig begin tegen een ploeg waarvan we op voorhand wisten dat het een goed voetballende ploeg is, met een goede centrale middenvelder en snelle spitsen. De eerste kansen waren voor de bezoekers, sterk aangemoedigd door vele ouders van de tegenpartij. Daar konden wij gelukkig nog meer toeschouwers tegenover stellen mede door de oproep om opa’s/oma’s, ooms en tantes op te trommelen.
  Een sterke ingreep door Mylan zorgde dat een uitbraak geen doel trof. Wel een corner die rakelings voorlangs, over Steijn heen ging. Je voelde dat de 0-1 eraan zat te komen. Het spel was nog te zenuwachtig, te weinig balbezit en tweede ballen voor Victoria. Na een razendsnelle uitbraak over hun rechterkant waar onze verdediging geen raad mee wist, werd het 0-1. In ogen van meerdere mensen was het buitenspel, maar goed, er was geen discussie verder en de 0-1 prijkte voor Victoria op het elektronische bord.

  Na verloop van de minuten werd het spel beter, ik denk met name omdat het kwartje gevallen was dat er gewerkt moest worden om hier een resultaat neer te zetten. Helpt mee in de koppies dat vorige week ook een achterstand werd weggewerkt tegen Almere. Maar dit is andere koek. Een aanval van ons over links met Jay en Max gaf de burger moed. Het tweede goede moment kwam via de voet van Mik. Een vrije trap die vlak onder de lat in 99 van de 100 gevallen bij een 11/12 jarige in het doel zou belanden, werd nu overgetikt door de sluitpost van de gasten. Laten we het houden op een enorme groeispurt die die jongen heeft doorgemaakt, maar zijn lengte is een belangrijk wapen. Een kopbal van Mik die volgde op de hoekschop, ging net over. Come on Boys!

  We worden beter en slag op het middenveld begint in het voordeel te werken. Daniel en Mert hebben onderscheppingen en drang naar voren.
  Toch moeten we op onze hoede blijven. Via onze rechterkant was de volgende uitbraak van Victoria. Thijmen en Mylan onderscheppen gelukkig en het gevaar is voor nu geweken. En daarnaast hebben we natuurlijk altijd Joris, die zelfs na een Schoolkamp niet laat blijken hier last van te hebben.
  Een dieptebal van Daniel op Maurinho zorgt voor gevaar, maar de verdediger doet waarvoor hij daar staat. We komen gelukkig vaker in de zestien, maar schotkansen worden geblokkeerd.

  De snelle aanvallers van de uitploeg bleven gevaarlijk. Gelukkig kon een 0-2 worden afgekeurd doordat er een onreglementair blok werd gezet waardoor Joris niet kon doen waar hij normaal geen moeite mee zou hebben.
  De korte periode voor rust kenmerkte zich weer door te veel onnodig balverlies en een tegenstander die net wat meer slimmigheidjes in zich heeft waar onze jongens moeite mee hebben. Laatste wapenfeit van ons was een actie van Mik vanaf links en een schot met het linkerbeen van Daniel dat kracht mistte.
  De rust zou de mogelijkheid geven om orde op zaken te stellen. Nog 35 minuten waarin veel kan gebeuren en de achterstand omgebogen zou moeten worden.

  Cas en Thijmen kwamen het veld in en Maurinho verhuisde twee linies naar achteren waardoor Cas vanaf de rechtsbuitenpositie z’n ding kon doen. Een beproefd Almere-uit concept.
  De 1-1 had eigenlijk al vrij snel op het bord moeten staan, als de bal van Max, na voorzet Mik, harder geplaatst zou zijn. Lekker om zo de tweede helft te beginnen, dat wel, maar het ergste moest dan nog komen. De 0-2 hing hoog in de touwen, doordat Steijn werd verrast met een hoog en hard schot middendoor.

  Mylan kwam het veld weer in en moest op het middenveld voor de nodige power zorgen. Achterin 1 op 1 en dus alles of niets. Dit resulteerde al snel een sterk opkomende Maxim die Mik wist te vinden en die op de counter en z’n snelheid de verdediging wist te verrassen. 1-2 en dus de aansluitingstreffer. Dit gaf de jongens voldoende spirit om weer een goeie aanval op te zetten. De Bal kwam via Max bij Mik en vanaf zijn voet bij Mylan, die de lat raakte. Een buitenspelgoal van Victoria zorgde bij het Roda publiek voor een verhoogde hartslag, maar gelukkig kon het doelpunt terecht worden afgekeurd. 1-2 nog steeds maar snel kwam hier verandering in. Een vrije trap werd door Mik laag links in de hoek geschoten. Waar hadden we dit eerder van hem gezien? 2-2 En de gemoederen liepen voornamelijk bij de Victoria spelers hoog op. Huilen, schelden en natrappen liepen in elkaar over en dit deed de scheidsrechter van dienst besluiten om een rode kaart uit te delen. En korte tijd later als ik het goed heb, ook nog een gele. Dit overtal moest uitgebuit worden. Nadat de jongen die geel had gekregen weer in het veld was gekomen, viel de bevrijdende derde. Een verre, maar geplaatste trap van Mik, belandde op het hoofd van Jay, ja Jay, en die wist daar wel raad mee in zn laatste competitiewedstrijd. De kopbal plofte over de lange keeper hoog in de hoek. Wat een opluchting. Als extra slot op het middenveld kon Jayden laten zien waarom hij belangrijk is. De kansen waren de rest van de wedstrijd meer voor Roda maar de stand bleef wat het was.

  Kampioen en wat is het terecht. Groot compliment voor onze jongens, die gestreden hebben voor wat ze waard zijn. Alles onder bezielende leiding van Yosri, die alle harten van de jongens en ouders heeft gestolen. Willem, bedankt voor alle hulp en tijd die je in dit team hebt gestoken en daarnaast alle ouders voor support en hand- en spandiensten. En last but not least: de hoofdsponsor www.sheltercaravanstalling.nl, die ervoor heeft gezorgd dat een goede uitrusting het (bijna) halve werk is. Bedankt allemaal.