• Het kampioenschap van vorig seizoen zal velen van jullie niet ontgaan zijn. Die mijlpaal werd breeduit gevierd, maar een balkonscène op het gemeentehuis zat er helaas niet in.

  Omdat de ZaterdagBier kampioen werd en ervoor gekozen werd om in dezelfde poule te blijven spelen, was het bijna logisch dat dit seizoen alle ogen op de ZaterdagBier gericht zouden zijn. Dat zorgt er dan ook voor dat alle tegenstanders gebrand zijn om de ZaterdagBier te verslaan.

  De tactiek van de tegenstander wordt dan ook regelmatig aangepast aan de ZaterdagBier. Zo werd er ‘Brokobana’ gespeeld, ‘Parkeerdebus’ en nog meer van dat soort strategieën om maar te voorkomen dat de ZaterdagBier er met de winst vandoor zou gaan.

  Daarbij komt dat de samenstelling van ZaterdagBier sterk veranderd is dit seizoen. In feite is de ZaterdagBier slachtoffer van hun eigen succes. De spits speelt inmiddels in de Zondag 1, de aanvoerder maakte een transfer naar de Tropen en zo zijn er meerdere spelers die hun heil ergens anders zochten. Om maar te zwijgen over de vele blessures vanwege het zware programma.

  Maar goed treuren en zeuren past niet bij de ZaterdagBier. Het geloof in een goed seizoen en prolongatie van de titel is nog altijd aanwezig. Tegen Taba, een team dat min of meer gelijkwaardig is aan de ZaterdagBier, waren de verwachtingen hoog. Taba deed er alles aan om de ZaterdagBier, bijvoorbeeld een goede voorbereiding, te saboteren. Inlopen was er niet echt bij. Hiervoor was alleen een grasstrook van amper een meter breed beschikbaar. Daardoor lipe het vanaf het begin van de wedstrijd niet lekker.

  Taba had haar huiswerk goed gedaan en wist dat het bij de ZaterdagBier aan echte buitenspelers ontbrak. Het resultaat was dan ook dat de ZaterdagBier er met 4-1 afging. Waarbij nog wel aangetekend moet worden dat Killer Kevin weer eens een nagenoeg onmogelijke goal scoorde omdat de keeper misschien 10 centimeter (meer was het niet) te ver voor zijn goal stond. Kampioen blijven is nog steeds mogelijk en ook nog steeds het doel!

  Gelukkig was er na afloop een vette hap en bier. Zoiets maakt de dag uiteindelijk gewoon weer goed.