• De laatste wedstrijd van het seizoen bracht RODA richting het Kopje waar met 15 man de strijd werd aangegaan met Bloemendaal. 15 man omdat Cas iets later die ochtend zijn kunsten mocht laten zien bij de andere kampioenen, de JO17-1. De post-kampioenschapswedstrijd werd er helaas eentje om snel te vergeten. Met Bloemendaal trof de JO15-1 een ploeg die nog ergens voor speelde, namelijk lijfsbehoud in de 6e Divisie. Voor RODA lag dat wat anders, want bij voorbaat was al vrijwel zeker dat een play-off wedstrijd een van de volgende zaterdagen op het programma zou staan. Gevolg van het feit dat de kampioenen van de andere 6e divisies meer punten hebben dan RODA en slechts 14 van deze 16 teams kunnen promoveren. Het seizoen wordt dus nog met een wedstrijd verlengt. Tegenstander zal Always Forward, Houten of Joga Fortius worden. Helaas dan wel zonder Maxim, die vandaag dus zijn laatste wedstrijd speelt en na dik 3 seizoenen RODA voor de BVO FC Volendam gaat verruilen. Heel veel succes daar Maxim!!!

Het had een wat vrolijker afscheid mogen zijn, want RODA speelde zo ongeveer haar slechtste wedstrijd van dit seizoen. Het eerste deel van de eerste helft viel het nog enigszins mee en komt RODA nog op voorsprong. Na zo’n 20 minuten draait Imran in de vijandelijke 16 goed weg op aangeven van Max. Als hij de bal over de lange Bloemendaalse keeper tikt staat het 0-1. Daarvoor had Bloemendaal al laten zien er steeds sterk uit te kunnen komen, maar de centraal achterin spelende Mylan verdedigt een aantal keer sterk en ook Maxim moet met een sliding Steijn nog in het eigen strafschopgebied te hulp schieten. De eerste helft speelt zich nog veelal op de helft van de thuisploeg af, maar dat verandert na de openingstreffer voorgoed, hoewel Maxim een dieptepass nog bijna via een verdediger in het . Bloemendaalse doel ziet verdwijnen. De keeper is echter lang genoeg om te kunnen redden. De thuisploeg zette een tandje bij en liet zien dat het echt wil. Inmiddels is namelijk ook de eindstand van Sporting Martinus-FC Lisse bekend: 1-2 winst voor Lisse en dat betekent dat bij winst Bloemendaal veilig is en Martinus - samen met het al gedegradeerde Meerburg - de klos is.

5 minuten na de 0-1 is het weer gelijk als achterin buitenspel wordt opgeheven, de linkerspits om Steijn heengaat en de bal in het lege doel kan schieten. Weer vijf minuten later is het 2-1 als vanaf dezelfde kant de bal via de paal bij hun aanvaller terecht komt en de bal alleen maar hoeft binnen te tikken. De resterende minuten van de eerste helft komt er geen verandering in de stand, maar RODA is niet meer bij machte om iets te bewerkstelligen.

Na rust komen Jaydan, Ersan, Ronil en Joris in het veld voor Alex, Joshua, Finn en Mylan, maar qua spelbeeld verandert er niet veel. Bloemendaal is feller, actiever en vooral minder slordig, want bij RODA lukt het maar niet om de volgende linies te bereiken. Vooral de eerste inspeelpasses komen vrijwel niet aan, wat Bloemendaal de gelegenheid geeft steeds gevaarlijk te worden. Het breidt de voorsprong uit als met te veel mensen voor de bal rond de middenlijn wordt verloren. De thuisploeg profiteert en maakt 3-1 en dat had snel nog erger kunnen zijn als Steijn met een aantal goede reddingen RODA nog enigszins op de been houdt. Frustratie aan RODA kant met gemopper op elkaar en op de scheidsrechter met een gele kaart voor Mik als gevolg. Yosri wisselt hem voor Joshua vanwege het gevaar voor een rode kaart. Toch wordt het zelfs nog 5-1 als Bloemendaal twee keer attenter is dan RODA. Dat kan daar zelf alleen nog een schot van Maxim en een kopbal van Imran na een vrije trap van Mylan tegenover zetten. Bloemendaal viert feest en een appje van de leider van Martinus komt binnen met de hoop op goed nieuws. Best wrang dat zij er vorige week mede voor hebben gezorgd dat wij al kampioen mochten worden en zij nu degraderen zij door ons verlies. Bloemendaal wordt door het resultaat van vandaag op doelsaldo zelfs nog tweede in de stand, samen met Voorschoten en FC Lisse hebben ze 15 punten.

Gelukkig voor de JO15-1 eindigen we de dag positief met toch nog een feestje, want terug op de club zijn er weer bloemen, taart en mooie woorden van HJO Xander Baert voor de kampioenen JO15-1 en JO17-1. En natuurlijk doet aanvoerder Max een dankwoordje aan iedereen die heeft bijgedragen aan het kampioenschap.