• Jubilarissenavond

  Normaal gesproken vindt 1 x per 2 seizoenen bij RODA '23 een jubilarissenavond gehouden.

  In het bijzijn van het bestuur en onze ereleden en leden van verdienste huldigen we dan de leden die 25, 40, 50 en 60 jaar lid zijn. 

  Door Corona en andere omstangheden is het nu wat langer geleden, de laatste keer was 8 maart 2019. 

  Binnenkort zal de datum van de volgende jubilarissenavond bekend gemaakt worden.

   

  Hieronder een verslag van de laatste jubilarissenavond:

   

  Wederom een historische avond bij RODA’23

  Vrijdag 8 maart 2019 stond al maanden in de agenda als de avond om een aantal mensen in het zonnetje te zetten.

  De lijst met jubilarissen was lang en het was erg mooi om te zien dat de meeste jubilarissen de moeite hadden genomen om ook te komen. Ook goed was het om te zien dat veel van de uitgenodigde ereleden en leden van verdienste aanwezig waren. Het maakte dat er ook deze avond weer minstens 2.000 jaar RODA ’23 historie in de kantine aanwezig was. 

  De avond werd geopend door voorzitter Erik de Vries die iedereen van harte welkom heette en vervolgens het woord gaf aan Wil Bon die we al jaren bereid vinden om dit soort avonden aan elkaar te praten. Ook deze avond deed hij dit weer geweldig in een mooi aangeklede kantine en achter de bar spelers van de zaterdag 1 en een 3-tal dames van de kantinecommissie.

  De jubilarissen van 2 seizoenen waren voor deze avond weer samengevoegd, waardoor we een mooie groep aanwezige jubilarissen hadden. Tijdens het huldigen wist Wil diverse anekdotes te vertellen en werd er vaak door de aanwezigen gelachen om herkenbare dingen die over de jubilarissen werden verteld.

  Er werd gestart met de 25 jarige jubilarissen. De volgende 25 jarige jubilarissen werden in het zonnetje gezet: Chris Bosse, Raymond Nazir, Goran Popovic, Hans Eemstra, Hans Hilbrands, Ron Pots, Louk Rijbroek, Stef Zaal, Otto Schrama en Martin van Velsen.

  Daarna was het de beurt aan de 40 jarige jubilarissen. Erwin de Horde had in verband met vakantie afgezegd. De 40 jarige jubilarissen die er wel waren, waren Erik Bende, Marcel van Berkel, Stéphane Blom, Marco Kok, Rob Melgers en Pieter Voorn. Langer lid, dus vaak ook meer historie om over te vertellen.

  Na de pauze werd het tijd voor de echte hoogtepunten van de avond. Want jubilaris kun je worden door "gewoon" lid te blijven, maar om lid van verdienste te worden is toch een heel ander verhaal. Deze avond zouden er 3 leden van verdienste benoemd worden. Daarvan kon er helaas door omstandigheden één niet aanwezig zijn, zijn naam is op de avond gevallen, maar naar buiten toe zullen we dit bekend maken wanneer de huldiging op een gepast moment heeft plaatsgevonden.

  Wel aanwezig Henri van Schaick, 2 jaar geleden nog gehuldigd voor zijn 25-jarig jubileum bij de club en nu benoemd als Lid van Verdienste voor zijn vele vrijwillige werkzaamheden die hij in al die jaren heeft uitgevoerd en nog steeds uitvoert voor de vereniging. Henri werd onder daverend applaus benoemd.

  Daarna was het de beurt aan Pascal Zegwaard, één van de organisatoren van deze avond. Ook hij werd benoemd tot lid van Verdienste, nadat Wil de waslijst met activiteiten die hij verricht en/of heeft verricht voor de vereniging had genoemd, ook voor Pascal natuurlijk een daverend applaus.

  Vervolgens dacht Wil verder te gaan met de 50-jarige jubilarissen. Zoals hij zelf natuurlijk wist, zat hij daar zelf ook bij. Wat hij niet wist was hoe dit opgelost zou worden. De organisatie van deze avond had Wouter Bergsma bereid gevonden om Wil toe te spreken.

  Wouter wist op een prachtige manier aan te geven wat Wil allemaal bij en rondom RODA ’23 heeft gedaan en mocht Wil ooit afhaken, dan leek zijn opvolger deze avond geboren.

  Vervolgens dan toch de overige jubilarissen die 50 jaar lid zijn. Jos van der Horst kon 2 jaar geleden niet aanwezig zijn en daarom kwam Jos vandaag alsnog aan de beurt (inmiddels dus 52 jaar lid). Frank Coenradi was afwezig in verband met vakantie. Wel aanwezig was Joop Melgers.

  En de oude verhalen konden niet op. We eindigden met de 60 jarige jubilarissen. Henny Bartels en Jan Bonneveld waren aanwezig en Wil wist de nodige oude anekdotes uit de archieven te toveren.

  Aan het einde van het officieëe gedeelte waren er bedankjes voor Wil, waarvan we hopen dat hij het over 2 jaar weer wil komen doen en voor fotograaf  Jos Spitteler. Natuurlijk ook voor de barploeg. Het bleef nog erg lang heel gezellig en vele herinneringen werden opgehaald.

  De jubilarissenavond is inmiddels een traditie geworden. We zijn er van overtuigd dat onze vereniging de toekomst heeft, maar zonder verleden geen toekomst en met deze avond hebben we opnieuw laten zien dat, dat verleden ons dierbaar is.

  Namens het bestuur en alle mensen die deze avond in het zonnetje zijn gezet wil ik alle mensen bedanken die deze prachtige en in mijn ogen toch weer historische avond mogelijk hebben gemaakt.

  José Cubo