• De eerste bekerwedstrijd in het nieuwe seizoen uit tegen HBC, een tegenstander waar vorig jaar 2 x tegen gespeeld was, 1 x gelijk en 1 x verloren. Tijd dus om de winst mee te nemen naar Bovenkerk.

  Na een goede oefenwedstrijd vorige week waren de mannen er klaar voor. Afgelopen dinsdag een boks training bij Martin Smit waar er lekker aan de conditie gewerkt was. De tegenstander bleek een aantal spelers te missen waaronder hun 2 meter lange keeper en had slechts 1 wissel. Marcel beschikte over 14 fitte mannen.

  Na de aftrap was het duidelijk dat HBC het maken van het spel overliet aan Roda, zij zakten ver in en het was aan Roda om hier doorheen te spelen. Dit lukte vrij aardig zonder tot echte kansen te komen. Na zo’n 20 minuten begonnen deze wel te komen en het was Jason die op links “ op de brommer” werd weggestuurd en zijn voorzet werd door Jordanie binnengewerkt. De ban was gebroken. Hierna volgde de enige kans voor HBC maar Charly was op zijn post en redde.
  Toen waren de “5 Magic Mike Mieras Minutes” aangebroken. Een schitterende voorzet van Nick werd door hem met een uiterste krachtinspanning binnengetikt om vervolgens uit een al even fraaie voorzet van Jesse het luchtduel van de keeper te winnen en met het hoofd de 0-3 binnen te knikken.

  Na rust 3 verse krachten binnen de lijnen waarbij Junior met zijn eerste balcontact de bal in de hoek krulde 0-4. De tegenstander had veel moeite om 11 fitte spelers binnen de lijnen te houden doordat zij maar 1 wissel hadden. De 0-5 was wellicht de mooiste van de dag. Nick , uitgeroepen tot man of the match, stiftte de bal op fraaie wijze over de keeper heen en deze viel via de binnenkant van de paal binnen.
  Hierna werd Roda wat slordiger en kon de tegenstander zelfs een eretreffer maken ondanks dat ze met 10 man speelden.
  Roda pakte echter de draad weer op en via Jeremy die zijn verjaardag opluisterde met 2 doelpunten, Igor die de bal over de doellijn liep, Thomas van Baest met een schuiver in de hoek en Jordanie die de bal binnen schoof werd de 1-10 eindstand bereikt.

  Niet alleen de fraaie doelpunten maar ook het vertoonde spel waren een lust voor het oog en de toeschouwers hebben dan ook genoten.
  Al met al een heerlijke start van het bekertoernooi. Dat belooft veel voor het komende seizoen. Komende zondag thuis tegen DIOS die hun eerste wedstrijd ook overtuigend wisten te winnen.