• Roda ’23 JO17-1 - Buitenboys JO17-1
  Aftrap 15u.

  De koppositie lonkt en de verwachtingen waren hoog. Na een flitsende start tegen De Volewijckers en een gelijkspel tegen HFC, wachtte nu Buitenboys uit Almere. Het was hoog tijd voor revanche na de 4-0 nederlaag tegen Buitenboys eerder dit voebalseizoen.

  De start was dan ook voor Roda. In de eerste minuut zet Imran hoog voor en Paris volleert, net naast. De toon is gezet. De Rodianen spelen tiki-taki voetbal, via Max en Imran gaat de bal naar Ersan, maar die strandt op een verdediger. Buitenboys doet wat terug via de linkerflank maar Joris zit er prima tussen. Na deze flitsende start volgt een onrustige fase. Het spel golft op en neer. De ploegen zijn nu aan elkaar gewaagd.

  Halverwege de 1e helft krijgt Roda weer de overhand en er volgen een aantal mooie aanvallen via Mylan en Daniël, een prima schot van Ersan dat gered wordt door de keeper en een afgekeurde goal van Max (buitenspel). Dan wordt alsnog de ban gebroken. Paris stuurt Daniël diep, de 16-meter in, maar hij wordt aangetikt en de bal gaat op de stip. Max heeft het vizier op scherp en stuurt de keeper de foute hoek in. 1-0 voor Roda, dik verdiend. Roda blijft aandringen via Imran en Paris, maar het blijft 1-0. Tussendoor redt Timo prima bij een lastige vrije trap vanaf links. Dan, uit het niets, trekt Buitenboys de stand gelijk. De rechtsback heeft een mooie actie in huis, zet een flitsende counter op en stuurt de bal diep. Er volgt wat miscommunicatie tussen de prima spelende laatste linie en Timo en de spits tilt de bal over Timo heen de goal in. 1-1. Niet lang na deze domper fluit de scheidsrechter voor de thee.

  De 2e helft komt Buitenboys herboren uit de startblokken. Roda wordt meteen onder druk gezet en er volgt een lastige fase. Daniël redt van de doellijn en Mylan voorkomt een grote kans voor Buitenboys met een prima getimede sliding. Na tien minuten in de 2e helft krijgt Roda wat meer grip en Max stuurt Paris diep, die stuit op de prima keeper van Buitenboys. Eindelijk weer wat actie van Roda. Uit de tegenstoot komt Buitenboys alleen voor Timo, maar Jan-Willem weet net genoeg te hinderen en voorkomt de 1-2. Het spel golft nu op en neer en het is wachten op het volgende hoogtepunt. Die volgt in de 51e minuut, maar niet in de vorm van een doelpunt. Het spel ligt even stil voor een wissel en Jayden maakt zijn rentree. Na 22 weken afwezigheid door blessureleed, mag hij eindelijk weer de wei in. Hij wordt begroet met een staande ovatie van het publiek en binnen 5 minuten na zijn rentree rondt hij bijna een prima voorzet van Imran af. Het blijft 1-1. Met Jayden krijgt de ploeg een energie-impuls en Roda krijgt meer controle. Het team komt weer op stoom, zonder veel kansen te creëren. Dan, 10 minuten voor tijd, ontvangt Max de bal net over de middenlijn en hij stuurt meteen Mik de diepte in. Mik is scherp, als een mes, en snijdt de bal de bovenhoek in. 2-1. Langs de kant ontploft het publiek. Met nog maar 10 minuten te spelen is de overwinning opeens dichtbij. Roda laat zien dat het kan knokken en een hecht team is. Pablo komt er in voor Mylan. Joshua, Alex en Cas waren er eerder al ingekomen. Buitenboys probeert het nog, dringt aan, maar Roda komt niet meer in de problemen. Na 80 minuten, en wat blessuretijd, fluit de scheidsrechter af. Een dik verdiende overwinning voor Roda.

  Roda staat nu nog steviger op de 2e positie van de ranglijst. Volgende week volgt de topper tegen de nummer 3, in Noordwijk. Met de werklust van vandaag moet dat geen probleem zijn!