• Afgelopen zaterdag 12 november geen wedstrijden i.v.m. het indrukwekkende afscheid van Pascal bij RODA, waar ook onze jongens acte de présence gaven. De uitgestelde wedstrijd kon gelukkig al snel op de eerstvolgende worden ingehaald. Er werd natuurlijk met rouwbanden gespeeld en na een gedenkwaardige minuut stilte kon er worden begonnen. Helaas was Steijn tijdens de warming-up geblesseerd geraakt aan zijn enkel, dus geen extra keeper op de bank deze keer. Sowieso een iets andere warming-up dan gewoonlijk, want SDZ uit is voor Mous ook een thuiswedstrijd, want hij traint naast onze boys dit seizoen ook de JO23-1 van de thuisploeg. Helaas viel onze voorbereiding precies gelijk met een al geplande teambespreking met dat team, maar toen er begonnen moest worden stond iedereen paraat.

Al na een minuut het eerste gevaar van RODA door een eerste schotje van Paris in de handen van de keeper en even later lijkt Ersan RODA al op 1-0 te koppen. Vanaf de bank vooral dan, want blijkbaar krijgt de keeper zijn hand toch nog tijdig achter de bal. Daarna weer een kans voor de spits, maar na een prachtige aanname op de borst komt hij niet tot een schotpoging. Daarna is het SDZ wat er een paar keer goed uitkomt en RODA waarschuwt met een bal op de lat direct gevolgd door een tweede aanval waarbij de bal van buiten de 16 langs Timo wordt gekruld. 1-0 en aan RODA de jacht naar de gelijkmaker. Er volgen schoten van Mik na goed doorgaan van Daniel. Helaas te hoog over. Daarna van Imran die niet klem kan worden gepakt door de keeper en waarbij Ersan een teen te kort komt voor de rebound. Paris krijgt last van zijn kuit en wordt gewisseld. Joshua neemt zijn plaats in en wordt rechtsbuiten, terwijl Mik naar de linkerkant vertrekt. Er volgen meerdere aanvallen met helaas alleen corners als maximaal resultaat. Kort en lang genomen, maar nog steeds geen doelpunt. Dan de grootste kans van de wedstrijd als Imran Mik diep stuurt. Die blijft rustig en schuift de bal in het hoekje ware het niet dat de keeper zijn teen er nog tegen aan krijgt. Waar hebben we dat meer gezien zo’n 12 jaar terug? Vlak voor rust is het toch raak. Max sleept de bal bij de achterlijn langs zijn directe tegenstander, geeft hard voor waarna Joshua er als de kippen bij is om het beslissende tikje te geven. Met een verdiende 1-1 tussenstand gaan we daarna de pauze in.

Mous en Daan wisselen. Mylan op z’n nieuwe Puma’s gaat eruit voor Ronil. Die wordt rechtsachter waardoor Daniel aan de andere kant komt te spelen. Op het middenveld vervangt Alex ook Jaydan nog. De tweede helft is het vrijwel eenrichtingsverkeer naar het doel van SDZ. Achterin staat het prima met Pablo en Joris in het centrum en Ronil en Daniel en later Cas aan de linkerkant. Timo houdt de rest van de wedstrijd zijn doel prima schoon en houdt zich vooral bezig met te harde diepteballen en wat terugspeelballen. Slechts een keer moet hij zich strekken voor een gevaarlijk SDZ schot. Aanval op aanval volgt van RODA zijde. Een schot van Max met links wordt door hun keeper gepakt, Joshua krijgt een kansje, Alex doet een poging, maar komt op aangeven van Josh net niet lekker uit. Ersan schiet net naast de verkeerde kant van de paal en ook een vliegend schot van Max gaat er niet in. Mag er niet in, lijkt het. Ronil en Cas wisselen van positie waarna na een mooie aanval via Cas en Alex het Imran is die uiteindelijk schiet, maar ook deze is te hoog. Cas komt nog een keer door over rechts, geeft hard voor op Ersan, maar die kan de bal niet controleren waarna Mik te gehaast, hoog over schiet. Het wil maar niet lukken terwijl het zo verdiend zou zijn, want er is maar een ploeg aan het voetballen. Dan is het vlak voor tijd nog bijna SDZ dat toch nog aan het langste eind trekt, maar dat zou echt te veel van het goede zijn geweest. Teleurstelling overheerst qua resultaat, maar RODA had de overwinning meer dan verdiend.

Zaterdag kans op revanche als de koploper uit Bloemendaal op bezoek komt.