• Op de tweede zaterdag van mei stond de terugwedstrijd tegen Sporting Martinus op het programma. Na de hele duidelijke 8-1 thuisoverwinning eerder dit seizoen misschien op het oog een formaliteit, maar niets was minder waar zo zou al snel in de wedstrijd blijken. En natuurlijk betreft het de Amstelveense derby en zijn alle clichés die hiervoor gelden waar. Een wedstrijd op zich dus en bovendien een 6 punten wedstrijd, want bij winst zou Martinus zich naast RODA in de stand nestelen en moest RODA winnen om sowieso Voorschoten voor te blijven in de strijd om het kampioenschap als deze zouden winnen uit bij Lisse.

    Een grote tegenvaller vooraf. Steijn heeft donderdag op de training zijn vinger gekneusd en moet vanaf de zijlijn toekijken. De eventuele stand-in van de 14-1 had zelf een belangrijke wedstrijd op min of meer hetzelfde tijdstip en dus werd Alex de logische en meer dan prima vervanger van Steijn.

    RODA begon prima aan de wedstrijd en nam direct het initiatief met eerste kansje voor Imran na een vrije trap van Maxim. De kopbal was echter van te ver en te zacht om de thuiskeeper in paniek te brengen. Iets daarna een aanval over veel schijven opgezet vanuit de verdediging via Joris, Mylan, Maxim, Finn en Imran en een schot met links van Max met links op de keeper en een rebound van Mik vanaf links dat te hoog over gaat. De stellingen zijn dan al ruimschoots ingenomen. RODA veelal aan de bal, maar wel oppassend voor de gevaarlijke counter van de thuisploeg. En die counters komen er. De eerste weet RODA nog tot een goed einde te brengen als een ongelukkige struikelpartij van Jaydan een Martinus-aanvaller de kans biedt alleen op Alex af te gaan. Mylan brengt gelukkig met een uitstekende sliding redding en weet de angel uit deze aanval te trekken en RODA opgelucht te laten ademhalen. Even daarna is toch raak voor Sporting Martinus als een van onze middenvelders zijn mannetje laat lopen en de vrijstaande Martiniaan Alex weet te verslaan en de 1-0 op het scorebord zet. Aanvallend daarna een kansje voor Max met een schot van buiten de 16 dat over gaat, maar met een nieuwe aanval verdubbelt Martinus de voorsprong: 2-0. RODA moet dus aan de bak en brengt gelukkig en vrijwel uit het niets de stand terug via de Anschlußtor van Mylan. Nadat de bal na een corner uiteindelijk met enig fortuin bij hem terecht komt, weet hij deze met een prachtige en krachtige stoot in de verre hoek te koppen. Het is weer een wedstrijd qua stand en met nog een kwartier op de klok de eerste helft nog meer dan genoeg tijd om alles recht te trekken. Maxim stuurt Ersan prachtig diep, die stuurt met een panna zijn directe tegenstander het bos in, maar weet helaas de goed uitlopende keeper net niet te passeren met zijn inzet.

    In de vanwege het in aanbouw zijnde nieuwe clubhuis geïmproviseerde kleedkamer zet Yosri in de rust de jongens op scherp en spreekt zijn vertrouwen uit. Ronil komt voor Mik, Joshua voor Finn en Cas voor Pablo. Daniel vervangt wat later in de tweede helft Jaydan nog. RODA brengt de stand al vlot na de pauze gelijk als Joshua op rechts goed doorzet, Jaydan via via wordt bereikt en diens schot niet goed genoeg kan worden verwerkt door de Martinus keeper. Ersan is attent en tikt de vrijgekomen bal over de doellijn en op zoek naar een verdiende voorsprong. En die komt er ook als na een kort genomen corner Maxim de bal op het hoofd van de bij de tweede paal vrijstaande Max mikt: 2-3. Kort daarop weet Ronil de voorsprong bijna te vergroten, maar zijn semi-volley stuit net te hoog op om doeltreffend te kunnen zijn. Ook zijn er kansen met een te gehaast en wild schot van Joshua, een kopbal van Cas uit een corner en pogingen van Joshua en Imran die smoren in de 16. Ook Max probeert het vanuit een identieke situatie als bij de 2-3, maar dit keer is zijn kopbal iets te slap om gevaarlijk te zijn. Tussendoor weet Martinus de stand toch weer gelijk te trekken als Alex een Martinus speler over het hoofd ziet. RODA blijft de aanval zoeken en zou beloond moeten worden met een strafschop als bij een van de vele corners de bal overduidelijk tegen de hand van een verdediger wordt geschoten. De verder meer dan prima fluitende scheidsrechter Hollander staat echter bij de tweede paal en er daarom te ver vanaf om dit te kunnen waarnemen. En assistent-scheidsrechters van thuisploegen vlaggen doorgaans niet voor dit soort overtredingen.

    Toch komt er de verdiende overwinning en blijft RODA koploper als Mylan na een afgemeten voorzet van Ronil met een wederom puike kopbal het net weet te vinden. De resterende minuten komt de overwinning niet in gevaar mede doordat Pablo als extra verdediger de plaats van Max inneemt. RODA mag de 3 punten daarom definitief bijschrijven en blijft eerste met 16 punten uit 8 wedstrijden. In de kleedkamer een applausje voor zowel invalkeeper Alex en de nu al benoemde Man of the Match Mylan. Volgende week geen kampioenswedstrijd want Voorschoten verslaat Lisse met grote cijfers en blijft tweede met 2 punten minder. Met nog twee wedstrijden te gaan wel alles in eigen hand. Als eerste de 21ste de laatste thuiswedstrijd om 10:45 u tegen Meerburg.