• Ondanks de meivakantie toch een leuk programma voor onze jongens deze periode. Maandag en donderdag getraind en op de voormalige Koninginnedag een leuk uitje op Papendal tegen Vitesse. Na Heerenveen, ADO en Almere City de vierde BVO dit seizoen en met leuke resultaten ook nog. Niet altijd tegen leeftijdgenoten, ook tegen de oudste profclub van de eredivisie (want van 1892) niet, maar dat mag de pret niet drukken natuurlijk. Zeker niet als bij de ingang Real Madrid huurling en wellicht toekomstig Ajacied Martin Ødegaard wordt gespot. Opmerkelijk was wel dat ondanks een vijf man sterke begeleiding en drie afmeldingen Roda werd gevraagd of er een scheidsrechter beschikbaar was… Pascal was gelukkig bereid de fluit ter hand te nemen, dus kon op het schitterende en prachtig gelegen complex (met dank aan Merab Jordania) drie x 25 minuten worden gevoetbald. Eindstand 3-4 tegen hun JO11 met doelpunten van Daan (3x) en Mert. Daarna als de wiedeweerga terug naar Roda om daar in de kantine de kraker tussen Tottenham Hotspur en Ajax te bekijken.

    Op zaterdag weer voor het echie tegen DEM in Beverwijk. Voor de tweede keer tegenstander dit seizoen, want beide ploegen hadden elkaar in januari al op het toernooi van AFC ’34 ontmoet. Toen werd het het in een kort potje 4-0 in ons voordeel, maar gezien de redelijk goede uitslagen in onze poule stond Roda wel wat tegenstand te wachten. Slechts een wissel helaas. Pablo was nog onderweg naar huis vanuit het land van de rijzende zon en Jaydan moest helaas op het laatste moment ziek worden afgemeld. Cas was weer fit na een pijnlijke voet te hebben gehad. Voetballen op je sokken schijnt nu eenmaal niet zonder risico te zijn. Ook Thijmen was gelukkig weer terug van een weekje vakantie en begon als eerste invaller.

    Net als de vorige keer tegen DEM werd er op echt gras gespeeld. Tenminste, dat gold voor het grootste deel van het veld, want vooral aan de kantine kant was het zoeken naar groene sprieten. Het was bijna jeugdsentiment met al die grote stukken hobbelig, onregelmatig voetbalveld. Vlak voor de wat uitgestelde aftrap kwam er ook nog een flinke en koude hagelbui langs, maar misschien was dit nog niet zo slecht voor de overgebleven stukken gras omdat het veld daardoor juist wat sneller werd. DEM mocht aftrappen en gooide direct de lang bal er tegenaan waarna een nogal rommelig eerste deel van de wedstrijd ontstond. Langs de kant werden al termen gebezigd als hotsenknotsbegonia-, flipperkast- en boerenkoolvoetbal. Roda miste duidelijk de rust, had wellicht wat moeite met het veld, maar herstelde zich uiteindelijk prima. De eerste hele grote kans was nog wel voor DEM, maar een prachtige en inmiddels bekende 1 op 1 redding van Steijn zorgde ervoor dat het nog 0-0 bleef. Daarna neemt Roda ondanks wat speldenprikjes van de thuisploeg definitief het heft in handen en speelt vooral op de helft van de tegenstander. Max schiet eerst nog voorlangs, maar daarna is het een verrassende voorzet van Jay op z’n nieuwe schoenen die pardoes met een grote boog in het net achter de verbouwereerde keeper verdwijnt. 0-1 na 10 minuten en Roda zet verder aan. Eerst aan de kant van Steijn nog een kansje voor de thuisploeg als achterin weifelend wordt opgetreden. De bal hobbelt gelukkig net naast de voor Roda goede kant van de paal. Roda druk. Het wordt 0-2 door Mert die attent is als een DEM speler de verkeerde kant op uitverdedigt en hij alleen het laatste tikje hoeft te geven. Mylan maakt plaats voor Thijmen en kort daarna stuurt Mik Max de diepte in die vervolgens onregelmatig wordt gevloerd in de 16. De goed leidende scheidsrechter wijst gedecideerd naar de stip. Max gaat tegen alle ouderwetse voetbalwetten in zelf achter de bal staan en tekent voor de 0-3. Dan gaat het snel, want nog voor rust zorgt Mik met een droge knal van zo’n 20 meter voor 0-4 en scoort Max z’n tweede na een prachtig opgezette aanval van rechts naar links.

    Met 0-5 gaan we rusten en daarin wordt de jongens verteld op dezelfde voet door te gaan en vooral de score uit te breiden. Jay begint na de pauze in de dug-out en Mylan gaat naar de linkshalf positie. Het is een van de vele positiewisselingen die nog volgen. DEM doet nog een laatste poging er een wedstrijd van te maken en zet druk. Als hun briesje is gaan liggen gaat Roda weer in de aanval. Maurinho laat op rechts zijn tegenstander met enige regelmaat de hielen zien en geeft goed voor. Eerst lopen Max en Mylan elkaar in de weg, maar bij zijn volgende poging is het wel raak. Max schiet zijn derde goal langs de keeper: 1-6, want tussendoor heeft DEM wel het net weten te vinden. Roda speelt ver vooruit en geeft dus heel veel ruimte achter de verdediging weg. Meestal weet het centrale duo van vandaag Daniel en Joris elke vijandelijk poging te verijdelen en ook de backs, afwisselend Cas, Mylan en Thijmen, zijn amper op verdedigende foutjes te betrappen, maar heel af en toe glipt er een muisje door. Daardoor wordt het ook 2-6, maar Roda had aan de andere kant veel meer kansen. Maurinho komt net niet bij een harde voorzet van Mik en Mylan, Mik, Max, Cas en Mert worden steeds - terecht - afgefloten voor buitenspel. Intussen wisselt Yosri vrolijk door. Cas komt naar de kant, Jay weer linkshalf, Thijmen naar rechtsachter en Mylan op zijn plek. Een wisselbeurt later is Mert de wissel en komt Max naar het midden en Cas rechts voorin. Even later komt Joris naar de kant en gaat Mert centraal achterin staan. Joris komt terug als spits in plaats van Mik die op 10 komt te staan, want nu is Max de wissel. Het lijkt wel een georganiseerde chaos, want alleen Maxim en Daniel blijven op dezelfde positie staan. Spits Joris is eerst nog op de middenlijn te vinden, maar pakt even later een echte spitsengaol mee. Cas geeft voor en Joris weet nog net de punt van zijn schoen tegen de bal te zetten die tergend langzaam via de binnenkant van de paal in het doel belandt. Roda’s 7de en dat is ook meteen de eindstand en de koppositie wordt heroverd. Met nog drie finales te gaan 1 verliespunt minder dan Hoofddorp, dus alles in eigen hand met volgende week de thuiswedstrijd tegen Jonathan in het verschiet.