• 02-02-2020 op de kalender en het regent, dat is niet zoals we het afgesproken hebben, namelijk dat als wij op zondag moeten spelen dat dan de zon ook schijnt. Op deze speciale palindroomdag (*), zie onderaan het verslag voor de uitleg, was het helaas een bewolkte en grijze dag. Voordeel is wel dat er nauwelijks wind waait dus de kou is te overzien. Gaan de spelers ons dan verwarmen het hun spel vandaag. Tegenstander is DIOS uit, deze hadden we in de bekerpoule met 4-0 verslagen maar in die wedstrijd vielen de beslissende doelpunten pas in het laatste deel van de wedstrijd. Zij hadden de eerste competitiewedstrijd van de promotiepoule met 5-0 gewonnen en waren dus de koploper.

Van begin af aan dicteerde RODA '23 de wedstrijd en plooide DIOS terug, de bal werd rustig achterin rondgespeeld en op de momenten dat het kon werd de aanval gekozen. In de 20ste minuut had dit ook een doelpunt tot gevolg toen Rocco een pass van Jordanie aannam en met zijn chocoladebeen binnenschoot 1-0. Roda bleef de druk er op houden en hield het ook achterin goed op slot. Even voor rust resulteerde dat in een goede actie van Jordanie die 1 op 1 met de keeper de score verdubbelde. Het spel was inderdaad hartverwarmend dus we konden met een gerust hart aan de thee en koffie.

Na rust stroomde het publiek opgewarmd en wel weer langzaam naar het veld om te constateren dat er weer door DIOS afgetrapt werd. Dat was op zich bijzonder omdat zij ook al hadden afgetrapt in de eerste helft. De reden voor deze aftrap was even simpel als prettig, Thomas van Baest had binnen enkele seconden de bal alweer achter de keeper geschoten en dat betekende 3-0 voor Roda. Over de exacte uitvoering kunnen wij helaas geen mededelingen doe, tenslotte lezen onze aankomende tegenstanders ook mee in dit verslag ☺. Wijze les voor ouders en ander belangstellenden kom niet te laat bij de aanvang van de wedstrijd en ook niet na de rust want voor hetzelfde geld mis je een doelpunt. De keeper van DIOS was zo boos over dit doelpunt dat hij tegen de paal trapte, zoals bekend zijn die niet heel flexibel, hij blesseerde zich dusdanig bij deze actie dat hij zich in de loop van de tweede helft moest laten vervangen. De rest van de tweede helft was erg matig, DIOS zette wat hoger druk en Roda had een aantal keren moeite hier onderuit te spelen. Uit een van de aanvallen van DIOS wist Charly nog te redden maar een meegelopen verdediger kreeg de bal ongelukkig tegen zich aan en het was 3-1. DIOS wilde er nog wel voor gaan maar het was Mike die na een actie en een slimme pass van Jordanie alleen op het op het doel afging, en passant nog even een verdediger het bos instuurde en de 4-1 binnenschoot. Daarna was het wachten op het verlossende eindsignaal van de scheidsrechter en bleven de 3 punten in Bovenkerk.

Volgende week de burenruzie met de nieuwe koploper SV Ouderkerk, het belooft letterlijke en figuurlijke een stormachtige zondagmiddag te worden, dus komt allen kijken.

(*) Palindroom
    Het voelde misschien als een normale zondag, maar de datum is deze keer wel heel speciaal. 2 februari 2020 (02-02-2020) is namelijk een zeldzame palindroomdag. Dit houdt in dat de datum omgedraaid precies hetzelfde is. En dat komt bijna nooit voor.

Een palindroom is een getallenreeks of woord dat exact hetzelfde is als je het van achter naar voren leest. Het komt van het Griekse ‘palin’ (opnieuw) en ‘dromos’ (door)lopen’. Woorden zoals meetsysteem en radar zijn palindromen, maar ook namen kunnen een palindroom zijn. Denk aan Otto, Reinier, Anna en Elle.

Deze zondag is extra speciaal omdat dit keer de datum een palindroom is. 02-02-2020 is omgekeerd exact hetzelfde. Het is zeldzaam dat de datum wereldwijd een palindroom is. Het verschilt namelijk nog wel eens per land of eerst de dag of eerst de maand wordt geschreven. Maar deze zondag maakt dat niet uit: in ieder land is de datum om te draaien.

Zo’n palindroomdag komt bijna nooit voor. De laatste wereldwijde palindroomdag was op 11-11-1111, maar liefst 909 jaar geleden. De eerstvolgende laat hierna ook nog even op zich wachten. Over 101 jaar zal 12-12-2121 pas plaatsvinden. Daarna mogen we 1010 jaar wachten op weer een nieuwe palindroomdag op 03-03-3030.
    Deze keer is de palindroom dag nog eens extra speciaal. Deze 2 februari 2020 is namelijk de 33e dag van het jaar en we hebben nog precies 333 dagen te gaan.