• Na een lange periode zonder competitiewedstrijden vanwege de afgelastingen door wind en de vakantie vandaag eindelijke weer een wedstrijd. En wat voor 1 de uitwedstrijd tegen Ouderkerk. De mannen hadden van tevoren aangegeven er veel zin in te hebben.
    Het weer liet ons deze dag in de steek, in plaats van het afgesproken zonnetje was er een stevige wind. Op zaterdag had Liverpool voor het eerst sinds 3 januari 2019 verloren en ook voor Roda zou dit vandaag het geval worden. De eerste nederlaag in het seizoen 2019-2020.

De wedstrijd startte prima. Roda zette, met de wind schuin mee, Ouderkerk onder druk en kwam ook tot enkele mogelijkheden. Het vizier stond echter niet op scherp en het zat ook niet echt mee. Onverwachts stond het echter 1-0 voor Ouderkerk toen er bij een ingooi achterin niet goed opgelet werd en de bal achter Charly lag. Voor Roda het sein om de druk nog wat verder op te voeren echter paal en lat stonden de gelijkmaker in de weg. Vlak voor rust was eer een misverstand achterin waarbij een aantal Rodianen stopten met het spel, Ouderkerk was wel alert en het was opeens 2-0. Hiermee gingen we ook rusten, best een gek gevoel, veel beter te zijn en toch 2-0 echter.

In de rust was het geloof er nog wel echter werd dit niet vertaald in inzet en passie in het veld. Roda probeerde het wel maar de echte overtuiging en scherpte ontbraken. Hierdoor werden er nauwelijks kansen gecreëerd en toen 5 minuten voor tijd via een afstandsschot de 3-0 viel was de wedstrijd gespeeld.
    Absoluut de slechtste tweede helft van het hele seizoen, waarin inzet, passie en strijd bij de meeste spelers ontbraken en het is heel simpel dat als we dat niet opbrengen met zijn allen dan leidt dit tot een terechte nederlaag.

Als je dan op zondagavond om 22.00 uur de balans opmaakt van je favoriete teams ( Liverpool, Roda ’23 JO19-1 zondag, Ajax en Barcelona) en je tot de conclusie komt dat deze hebben geleid tot 0 punten en een doelsaldo van 0 voor en 10 tegen dan kun je concluderen dat je geen al te best (voetbal) weekend gehad hebt.

PS. Gelukkig is er altijd weer een volgende wedstrijd en de mannen hebben op dinsdagavond in een oefenwedstrijd tegen Olympia Haarlem laten zien dat ze het wel kunnen. Deze mooie pot werd met 2-5 gewonnen met doelpunten van Jordanie, Daan Baert, Daan Simon en Rocco (2X)