• Zondag 26 januari 2020, de start van de voorjaarscompetitie voor de JO19-1 zondag en de eerste wedstrijd in de promotie poule. De tegenstander was OFC, evenals Roda najaarskampioen in hun competitie geworden, direct een topper dus.
  De laatste weken waren de berichten over OFC echter nogal alarmerend, de club wordt in verband gebracht met allerlei duistere zaken, een burgemeester die het complex voor 4 weken wilde sluiten, en een rechter die dit besluit terugdraaide, dus de vraag was of de wedstrijd wel doorgang kon vinden. Nadat er op dinsdag een rechtszaak was geweest kwam op vrijdag het verlossende woord dat het complex gewoon open en de wedstrijd gespeeld kon worden.
  Eenmaal aangekomen in deze “gevaarlijke” omgeving bleek er van enige onrust geen enkele sprake, we werden als bezoekers keurig en hartelijk ontvangen. De kleedkamer was wel een belevenis op zich daar de deur van de kleedkamer naar de douche gescheiden wordt door een traliehek. De bespreking van Marcel voltrok zich daarom ook in een soort gevangenis achtig decor.

  Weersomstandigheden zoals gebruikelijk rustig weer en zelfs een waterig zonnetje. De wedstrijd ging van start en ging van meet af aan redelijk gelijk op. Roda voetbalde makkelijker in het combinatiespel en OFC hanteerde voornamelijk de lange bal op hun grote, sterke spitsen. Het overwicht was dan ook wel voor Roda maar echte kansen waren er niet en zodra er enig gevaar dreigde waren beide keepers zeer attent.
  Na een half uur was het echter OFC dat op voorsprong kwam. Een van hun sterke spitsen wist onze verdedigers in de luren te leggen, omspeelde ook de keeper en de 1-0 achterstand was een feit. Dit was wel het sein voor onze jongens om een tandje bij te zetten. De grootste kans kwam vlak voor rust toen Thomas van Baest een voorzet van Junior snoeihard tegen de onderkant lat volleerde. Hierdoor werd de ruststand 1-0.

  Na rust waren de bedoelingen van beide teams duidelijk, OFC hoefde en wilde niet en ging achterover leunen loerend op de counter. Roda nam echter het initiatief en was hard op weg naar de gelijkmaker. Die viel dan ook nadat Thomas van Baest van een redelijke afstand op doel schot, Mike stond in de baan van het schot en de keeper was dus verrast en de bal ging door zijn benen in de goal 1-1 (zie foto). Roda bleef de druk erop houden en ging op zoek naar de voorsprong. Helaas viel de goal aan de andere kant uit een afgeslagen vrije trap werd de bal terug in de zestien gebracht en werd de 2-1 binnengekopt. Roda kon weer aan een de inhaalrace beginnen, ging eigenlijk op de goede weg verder en werd steeds dreigender. Jeremy werd weer eens naar het front gestuurd en na een mooie passeeractie gaf hij een subtiele steekbal op Mike, die behield weer eens het overzicht, legde de bal breed op Thomas van Baest en hij kon simpel binnentikken 2-2. Roda wilde doordrukken en er waren kansen voor Igor op de paal en een knal van Jordanie werd door de keeper overgetikt. Aan de andere kant was OFC nog dicht bij een doelpunt maar Charly redde bekwaam.
  De prima leidende scheidsrechter vond het na wat extra tijd wel goed zo en de eerste wedstrijd van het voorjaar eindigde dus in 2-2. Er had wellicht meer in gezeten voor Roda maar we hadden ook de wedstrijd nog kunnen verliezen.

  Al met al een heerlijke wedstrijd voor de toeschouwers, de mannen hebben goed gevoetbald, hard gewerkt en laten zien voor elkaar te willen knokken voor een goed resultaat. A.s. zondag de koploper DIOS die de eerste wedstrijd in deze competitie met 5-0 heeft gewonnen.