• De ene week is de andere niet en het ene weekend is het andere niet. Nadat ik vorige week berichtte over een van de slechtste voetbal weekenden qua voetbal en qua resultaat en de score 0 punten was verdeeld over 4 wedstrijden kan ik over dit weekend een veel betere score overleggen. Het succes begon al op vrijdagavond waar uw verslaggever dezes de Roda voetbalquiz 2020 wist te winnen samen met zijn partner Peter Trauschke. Hierbij werden onder andere gerenommeerde tegenstanders als KBG1 ( niet te verwarren met de KGB van Poetin) van Michel B. en Willem K, en Xander B. Marcel van B. en Yosri C. Verslagen Het vervolg op zaterdag mocht er ook zijn waar zowel Liverpool, als Barcelona als Ajax de 3 punten haalden.

    Op zondag was er dus een goed voorgevoel over de wedstrijd van de JO19-1 zondag thuis tegen Sporting Almere. De weergoden lieten ons opnieuw in de steek, waar de zaterdag nog werd getrakteerd op de eerste lentezon en aangename temperaturen was het vandaag opnieuw grijs en regenachtig, De wind viel mee en uiteindelijk de regen ook wel.
    De wedstrijd stond voor de derde keer dit seizoen onder leiding van de piepjonge maar overtuigend leidende Renzo Toet. Bij aanvang van de wedstrijd dachten we dat het na vorige week niet heel veel slechter kon maar de eerste 20 minuten van de wedstrijd bleek dat dit nog wel kon. Roda had nagenoeg niets in te brengen in deze wedstrijd, duels werden niet of nauwelijks aangegaan of werden verloren, er werden verkeerde keuzes gemaakt en het percentage goede passes was ongeveer 20 %. Het was dan ook niet verwonderlijk dat we op 0-1 achter kwamen. In deze fase waren er voor Sporting Almere nog meer kansen maar Jim redde zijn ploeg en aantal malen ( zie foto). In de loop van de eerste helft kantelde de wedstrijd en kwam Roda beter in zijn spel. Het eerste gevaar kwam van Rocco die met rechts uithaalde maar de buitenkant paal trof. Even later was er een schitterende pass van Robert op Thomas van Baest die de bal in 1 keer verlengde over de keeper maar nu werd de lat getroffen. De gedachtes gingen terug naar vorige week toen we ook paal en lat raakte en met de rust met 2-0 achter stonden, het scenario zou zich toch niet herhalen ??? Met het inbrengen van Jeremy werd het spel van Roda nog beter en de druk opgevoerd. Na een half uur een vrije trap op zo’n 25 meter van het doel op een ideale plek voor een rechtspoot. Met Van Baest achter de bal voorspelde uw verslaggever aan een aantal ouders “let op deze gaat er in” en inderdaad via de binnenkant van de paal vloog de bal binnen 1-1. Even later een fraaie steekbal door de lucht van Fabian op Jeremy, lob over de keeper maar helaas ook net over de lat. Ruststand 1-1

    Geen wissels in de rust i.v.m. met lichte klachten zo links en rechts bij spelers. De van Baest aftrap werd weer geprobeerd maar helaas zonder resultaat deze keer. Nu begon Roda wel sterk aan de tweede helft en speelde zich goed naar voren en er ontstonden diverse mogelijkheden. Na zo’n 15 minuten had Jim de bal, trapte deze vanaf zijn eigen strafschopgebied over de verdediging heen, Jeremy was alert en maakte 1 op 1 met de keeper de 2-1. Roda bleef de druk erop houden ook met de wissels van Daan Simon voor de geblesseerde Rocco en Jesse voor Fabian, die niet langer dan 60 minuten mocht spelen De beste kansen bleven voor Roda, Jordanie 1 op 1 met de keeper schoof de bal naast, Daan trof 1 op 1 met de keeper weer de paal en er was een (terecht) afgekeurde goal van Daan. Hierdoor bleef de tegenstander in de wedstrijd en kwamen zij toch enige keren dreigend in de buurt van ons doel zonder dat dit tot echte kansen leidde. De opluchting was dan ook groot toen de scheidsrechter het na 90 minuten wel genoeg vond.

    Uiteindelijk een zwaarbevochten maar wel terechte overwinning waar Roda zich na een slecht begin uitstekend herpakte en liet zien dat het voetbal en de strijdlust nog steeds volop aanwezig zijn. Volgende week uit tegen Nieuw West United zal er ook weer volop gestreden moeten worden om de punten mee te nemen naar Bovenkerk. Jim en Daan Simon dank voor het invallen.

    Score van mijn favoriete teams vorig weekend 4 gespeeld 0 punten, score deze week 4 gespeeld 12 punten en de winst in de Roda voetbalquiz. U kunt zich voorstellen dat deze zondagavond een stuk leuker was dan die van vorige week.