• Op de laatste meteorologische zondag van de zomer konden we starten in de competitie in en tegen FC Weesp. Een prachtig kunstgras veld wat echter door de zon en hoge temperaturen heel stroef aanvoelt waardoor de bal niet echt soepel wil rollen, maar daar hebben uiteraard beide ploegen mee te maken. De start van de wedstrijd wordt vertraagd doordat Weesp zijn spelerspassen in het DWF niet kan aanpassen. 10 minuten later dan gepland kunnen we echter van start.

    Deze 10 minuten extra hebben Roda blijkbaar enigszins in slaap gesust want reeds na 5 minuten wordt een dieptepass op de spits van Weesp niet goed verwerkt en via de kluts kan deze eenvoudig de 1-0 aantekenen. Hierna neemt Roda de wedstrijd wel in handen en komt het tot enkele goede aanvallen die nog niet tot echt gevaar leiden. Aan de andere kant dient de verdediging wel alert te blijven op de counters van Weesp. Na 25 minuten is er de gelijkmaker. Uit een goede voorzet van rechts van Robert kon Mike de 1-1 maken. Roda hield de druk erop en even later was het weer Mike die 1 op 1 de bal door de benen van de keeper heen schoof, met de 1-2,. Ondanks diverse kansen aan beide kanten werd dit de ruststand. Opmerkelijk moment in de eerste helft was wel dat Weesp ging wisselen zonder de scheidsrechter hierover te informeren en dat leidde tot gele kaarten voor deze spelers.

    In de rust aangeven op deze voet verder te gaan, maar helaas slaagde Roda daar in het geheel niet in met als gevolg dat de druk op het Roda doel toenam en er ook nauwelijks gevaar van de Roda zijde was. De 2-2 kon dan ook niet uitblijven. Roda herstelde zich en kwam nu wel tot goede mogelijkheden, maar Charly en de verdedigers moesten ook enkele malen handelend optreden. Na een stevige overtreding aan de zijlijn op Jason kreeg een speler van Weesp zijn tweede gele kaart, de eerste had hij gekregen voor zijn verkeerde wissel. Roda voerde de druk verder op maar de verlossende goal viel maar niet. 5 minuten voor tijd kreeg Roda, na een handsbal, op de rand van het strafschopgebied een vrije trap te nemen. Jeremy posteerde zich achter de bal en krulde de bal met veel gevoel over de muur in de hoek de verlossende 2-3 was een feit. Na nog enkele minuten billenknijpen konden de 3 punten mee naar Bovenkerk, eind goed al goed.

    Volgende week Zeeburgia, dan zal het een tandje beter moeten dan de tweede helft van vandaag. Dank aan Claudia die dit mooie doelpunt haarscherp heeft vastgelegd.