• De zevende competitiewedstrijd van het seizoen bracht de “Derby van Amstelveen” weer tot leven Roda - Sporting Martinus. Opnieuw prima omstandigheden, lekker zonnig en nagenoeg windstil. Beide teams hadden elkaar al eerder getroffen in een oefenwedstrijd, welke door Roda nipt was gewonnen. Vele vrienden en bekenden aan beide zijden die natuurlijk niet van elkaar wilden verliezen.

    Onder leiding van de prima leidende scheidsrechter werd er afgetrapt door Martinus en zette Roda de druk er meteen vol op. Er werd in balbezit door Roda goed rondgespeeld en op de juiste momenten gekozen om de diepte te zoeken via de zijkanten. Bij balverlies werd er ook goed gekeken welke mogelijkheden er lagen om druk te zeten of juist even te wachten. Dit leverde een aantal mogelijkheden op en ook een aantal kansen maar de bal wilde er (nog) niet in. De eerste 25 minuten waren duidelijk voor Roda, daarna werd Roda wat slordiger en bracht met Martinus in de wedstrijd. Hierna nam Roda het initiatief weer over. De grootste kans was voor Mike die zichzelf knap vrijspeelde en de bal langs de keeper tikte. De paal stond echter de 1-0 in de weg. Het zou naar later blijken niet de enige keer te zijn dat deze geraakt werd. Zo’n 10 minuten voor de rust viel dan toch de 1-0. Een corner van Nick werd afgeslagen en buiten de zestien door Koen opgevangen en vanaf 20 meter in de hoek geschoten. Dit was tevens de ruststand.

    In de rust wisselde Marcel Jesse voor Junior, en beloofde dat Jesse zou gaan scoren. Dat klopte inderdaad, want nadat Roda weer eens via een soepel aanval door de verdediging van Martinus was gesneden kwam Jesse 1 op1 te staan met de keeper en schoot de bal eenvoudig binnen (zie foto).
    Martinus probeerde nog wel om er een wedstrijd van te maken maar de grootste mogelijkheden waren nog steeds voor Roda, echter de paal was een grote sta in de weg voor Jordanie en Thomas van Baest. Ook een fraaie solo van Thomas van Zwieten leidde helaas niet tot een doelpunt. De 3-0 viel uiteindelijk toch door Jordanie die, nadat Mike een lange uittrap van Charly met het hoofd verlengd had, de verdedigers te snel af was. Het slotakkoord was voor Mike die in de laatste minuten een voorzet van de zijkant binnentikte, weliswaar raakte ook deze inzet de paal maar viel nu wel binnen 4-0.

    Een duidelijke en eclatante overwinning van de Rodianen. Een heerlijke teamprestatie waarbij er goed gevoetbald is en het publiek weer genoten heeft. Onze concurrenten Ouderkerk en WVHEDW wonnen ook waardoor er nu een duidelijke top 3 is ontstaan in deze competitie met deze teams. De middag werd uiteindelijk nog beter nadat bleek dat er zo’n 10 kilometer verderop ook een galavoorstelling was geweest die resulteerde in een hetzelfde resultaat van 4-0 .

    Deze week een oefenpotje tegen een 4e divisie ploeg, een “zaktraining” en daarna op zondag de volgende competitie wedstrijd op het duurste stukje grond van Amsterdam waar gevoetbald wordt, bij Swift op het Olympiaplein in Zuid.