• Een heuse toppert op het affiche voor de JO17-1 deze heerlijk zonnige herfstdag. Na vier wedstrijden komt de gedeelde nummer 1 zonder puntverlies Purmersteijn op bezoek bij de gedeelde nummer 3, met maar 2 verliespunten.

  Vlak voor aanvang wat onduidelijkheid waar de afstandbediening van het scorebord gebleven is, maar gelukkig is dat euvel met dank aan hedendaagse communicatiemiddelen toch weer snel verholpen. Er kan dus worden gestart met de gasten die in eerste instantie het beste uit de bijbehorende blokken komen. Toch kansjes en mogelijkheden aan beide zijden. Max strooit wat met passes, Imran ziet een schot geblokt en Kick verijdelt een gevaarlijk actie van hun linksbuiten. Veel duels ook en vooral de lange bal van Purmersteijn richting hun voorwaartsen, die op hun beurt RODA hoog proberen vast te zetten, zoals dat zo mooi heet.

  De eerste echt grote kans is voor Purmersteijn, oplettend gered door Timo en gelukkig wordt de rebound wild over geschoten. Na een kwartier toch een voorsprong voor de bezoekers. Een dieptebal over links lijkt te hard en zelfs achter te gaan, maar hun nummer 9 weet de bal vanuit een lastige hoek toch nog slim langs de uitkomende Timo te tikken. Mylan is net te laat om op de doellijn redding te kunnen brengen en raakt zelfs de bal waarschijnlijk nog het laatst. 0-1 derhalve. Een minuut later opnieuw een kans voor Purmersteijn als de doelpuntenmaker nipt naast kopt al had Timo alles zichtbaar onder controle.
  
Twee minuten is RODA aan de beurt met gevaar. Rechtsbuiten Joshua wint op nieuwe ballie pattas zijn duel op eigen helft. De bal komt bij Max, die de diepte vindt bij Mik. Vlak voor de halve kop cirkel haalt deze vervolgens enigszins onverwacht, maar schitterend uit. De bal verdwijnt prachtig over de lange keeper en het is weer gelijk hier in Bovenkerk! Vlot daarna heeft Purmersteijn bijna al een nieuwe voorsprong te pakken. Kick slide de bal gelukkig net moeilijk genoeg tegen hun aanvaller waarna de bal achter loopt. Aan de kantinekant een kansje voor Ersan die net een teen te kort komt om een door de keeper verkeerd aangenomen terugspeelbal tot doelpunt te promoveren. Van Persie had een dikke 8 jaar terug meer geluk in zo’n situatie.

  Het spel blijft heen en weer gaan. Purmersteijn met vooral de lange bal, maar de viermansdefensie met Mylan, Kick, JW en Cas kopt vrijwel alles weg en wordt gelukkig ook een keer geholpen door de attent keepende Timo en dito vlaggende vader Jan. Aanvallend gezien voor RODA twee vrije trappen vanaf links, waarvan de tweede het meeste gevaar oplevert, maar de kopbal van Max recht door het midden is helaas te zacht. Vijf minuten voor de limonade nog een prachtige diepe bal van Alex op Ersan, maar die laatste kan de bal net niet controleren anders had hij alleen voor de keeper gestaan.

  In de rust positiviteit over een goed afloop in deze open wedstrijd en al de conclusie dat het kwartje beide kanten op kan vallen qua resultaat. Tactisch vooral aandacht om hun aanvalsopzet te verstoren. Midden dicht lijkt vooral de oplossing en ons niet gek laten maken door de tegenstander, op de keeper na allemaal tweedejaars en dat jaar verschil met de meesten van ons is zichtbaar. Ook de jonge, soms warrig fluitende jonge scheidsrechter heeft het zwaar en lijkt de kleine overtredingen op RODA minder te zien. Aan RODA kant in de rust een eerste wissel als Paris Mylan als linksachter vervangt. Drie minuten na de hervatting kunnen de tactische vondsten alweer bijna de prullenbak in als Purmersteijn op 1-2 komt. Een te makkelijk weggegeven vrije trap op een meter of 25 van het doel aan onze rechterkant wordt prachtig door de nemer in de korte hoek geplaatst en dus een nieuwe achterstand voor de 17-1. Mous en Daan wisselen. Joris en Ronil komen in het veld voor Jan Willem en Joshua. Tien minuten na de 1-2 vergroot Purmersteijn de voorsprong. Een veel te gemakkelijk gegeven vrije trap, waar eigenlijk zelfs een overtreding op Kick aan vooraf gaat, wordt vanaf links buiten de 16 hard en laag op Timo geschoten. De lastige, lage bal kan hij helaas niet klem pakken, waarna Kick opruiming houdt. Zijn bal wordt echter geblokt en gaat weer richting ons doel, waar Timo met een reflex opnieuw redding brengt. De bal valt helaas voor ons met enig fortuin voor de voeten van een Purmersteijn speler, die alleen nog maar het beslissende tikje hoeft te geven: 1-3.

  RODA wisselt daarop weer en gaat op jacht naar de aansluitingstreffer va banque spelen. 3-4-3 met Joris en Jaydan in plaats van Cas en Alex. Een kans op een tweede RODA goal komt er ook snel als Ronil duidelijk wordt gevloerd in het vijandelijke strafschopgebied. Tot ieders verbazing, ik neem aan ook van de tegenstander, wuift de scheidsrechter dit direct en wel heel makkelijk weg. Het wordt toch tijd voor de VAR in het jeugdvoetbal. Andere overtredingen ook nog. Mik krijgt een elleboog op zijn neus en op Max wordt flink ingehakt met een aardig litteken op zijn scheenbeen tot gevolg. Tegelijkertijd gaat er een van hun middenvelders duizelig naar de grond, Te vroeg begonnen na een hersenschudding zo schijnt het. Vanzelfsprekend speelt hij niet verder, maar daarna begint de discussie in meerdere delen. Purmersteijn heeft al het maximale aantal wisselbeurten gebruikt, maar is van mening dat bij een hoofdblessure als deze, een extra wisselbeurt van toepassing is. Met goedkeuring van de scheidsrechter gaat men langs de kant op het www op zoek naar het hoe en wat. Het spel ligt hierdoor al met al minstens 6 minuten stil en wordt er uiteindelijk met 11 tegen 10 door gevoetbald. Dan na 3 minuten een Eureka momentje vanaf de zijlijn, waar nu wel de juiste regel lijkt te zijn gevonden en wordt de arbiter overtuigd. Hoewel er en het qua veldbezetting in aantallen weer gelijk wordt is het nu vrijwel alleen RODA dat aandringt. Daniel krijgt een kansje na een corner van Ronil, maar zijn inzet gaat voorlangs. Daarna komt RODA op twee vrije trappen na van buiten de 16 en schoten van Mik en Imran niet veel verder. Achterin wordt helemaal niets meer weggegeven en dus blijft het bij 1-3. Een jammerlijk verlies, wat door de tegenstander enthousiast wordt gevierd. Laten we dat maar als een compliment beschouwen!