• Samen zijn we Koninklijke HFC…
  Een vereniging die boeit en bindt…
  Sportief, respectvol, beschaafd en gastvrij…
  Waar een ieder zich thuis voelt…
  Een ambitieuze en verbindende vereniging waar we samen de verantwoordelijkheid dragen en waar iedereen zich houdt aan de afspraken…

  Ik wil dit verslag beginnen met mijn zorg uit te spreken over bovengenoemde waarden van Koninklijke HFC. Als er voor de bezoekende club geen kleedkamer beschikbaar is en er geen mogelijkheid is om een fatsoenlijke wedstrijdvoorbereiding te hebben, dan mag je jezelf best even in de spiegel aankijken.
  Uiteindelijk kun je er achteraf wel om lachen. Daar sta je dan als 017 in je onderbroek in een bomvolle kantine. Ik denk dat je dan aan onze jongens wel een goeie hebt.
  Zij ondergaan het en maken zich niet druk. De wedstrijd begon uiteindelijk een kwartier na 15.40 uur, wat bij ons thuis echte hockey-tijden wordt genoemd. Op voorhand weet je namelijk dat je nooit op dat tijdstip zal beginnen omdat de planning van die dag ramvol zit.
  Coach Daan begon vandaag met Cas, Jaydan en Ronil naast zich en voor de rest de 11 die de laatste weken de wedstrijd mogen beginnen. Initiatief lag zeker bij RODA ’23. Het eerste schot van op 10 spelende Daan uit de tweede lijn, viel al snel te noteren.
  Mooi om te zien dat er weer werd gevoetbald, dus echt gevoetbald, met combinaties en langer dan 3x balbezit. De geest leek even uit de fles na puntverlies in de laatste twee wedstrijden. De eerste echte mogelijkheid was voor Ersan, nadat Daniel het strafschopgebied in kon dribbelen en Ersan de uitgelezen kans gaf voor de openingstreffer.
  Vervolgens was het Mylan die een hoge voorzet kon geven die via het hoofd van Alex naast het doel verdween. De eerste minuten waren duidelijk voor RODA, mede doordat een schot van Daniel, na weer een goede aanval, over het doel verdween.
  Deed HFC iets terug? Oh ja zeker. Na een aanval van de thuisploeg countert RODA ‘23 er lustig op los. Mik weet Ersan diep te sturen. Hij omzeilt de keeper op geraffineerde wijze, maar op een zodanige manier dat de bal net te ver doorschiet om de bal in het lege doel te schuiven. Kort daarop weer een goede mogelijkheid. Een vrije trap van Daan vanaf de rechterkant, waait ongewild in 1 x op de lat.
  Vervolgens was het weer aan HFC. Noem het gerust een hachelijk moment. Neem het me niet kwalijk maar exact de situatie terughalen is een lastige. In ieder geval werd gedacht dat....
  …. de bal de doellijn van RODA had overschreden.
  …. er een penalty zou volgen.
  …. er een scheidsrechtersbal gegeven zou worden in de 16 van RODA ‘23.

  De scheidsrechter haalde de aanvoerder en coaches van de thuisploeg erbij en legde uit waarom hij kort erop een scheidsrechtersbal zou geven. Geluk voor ons, vervelend voor HFC.
  RODA pakte de draad weer op. Nu was het Joris die de openingstreffer op z’n schoen had na een corner van Imran.
  HFC had ook z’n kansjes, maar een duidelijk RODA ‘ 23 dat voor de winst streed.
  Weer was het Joris die een sterke verdedigende en aanvallende actie in 1 had. Ook zijn schot gaat over het doel. Om een beeld te schetsen. Met een rugbydoel had het al 0-3 gestaan.
  We komen goed weg nadat de bal via een HFC-speler via de lat over het doel van Steijn gaat. Mylan probeert het vervolgens met een schot van circa 20 meter. De keeper moet in tweede instantie met de voet redding brengen. Na een natte eerste helft mochten de jongens even tot rust komen in een echte kleedkamer. Na rust kwam Cas het veld in voor Jaheim. Eenzelfde beeld van de wedstrijd in het begin van de tweede helft. Beide ploegen zijn strijdbaar, RODA gevaarlijker. Mik probeert het als eerste maar wordt in ‘3 meter niet buitenspel-positie’, toch buitenspel gegeven. De 1-0 valt aan de kant waar we het niet hadden gehoopt. Na een strakke corner wordt de bal knalhard ingekopt door een HFC’er.
  Dit gaf de thuisploeg verder geen vleugels, eerder dat het onze jongens een boost gaf van dit gaat ons niet gebeuren. Na gerommel in de 16 profiteert Daan met een geplaatste schuiver in de linkerhoek, 1-1. De 1-2 volgt er redelijk snel op. Na een corner van Daan weet Mik z’n voorhoofd tegen de bal te plaatsen en hard in te koppen.
  De aanvallen volgen elkaar snel op. Het laatste wapenfeit van Alex, voor zijn wissel met Jaydan, was een vrije trap buiten de 16 die net naast ging.
  Een schot van Joris uit tweede lijn, ging ook nu net naast het doel. Een sterk spelende Rave zet goed door na een interceptie en vindt Imran die hard en hoog inschiet, 1-3.
  Een mooie aanval vanaf de linkerkant. Mik geeft een steekbal de 16 in met z'n rechtervoet en weet Imran de te bereiken. De bal gaat rakelings over het doel.
  De koek is nog niet op, want de 1-4 laat niet lang op zich wachten. Na een 'een tweetje' met Daniel trapt Ersan de bal op het doel. De keeper weet hier onvoldoende raad mee. Daniel wel en tekent de 1-4 aan. De gretig in de rust ingevallen Cas versiert kort voor tijd zelf een strafschop en gooit de ongeschreven regel, dat je nooit zelf een versierde strafschop moet nemen, overboord. Hij schiet onberispelijk binnen en bepaalt daarmee de eindstand op 1-5. Goed gedaan Boys!