• Horeca toernooi

  Op zaterdag 10 juni 2023 vindt voor de 37e keer het Amstelveense Horecatoernooi plaats. Horecabedrijven uit Amstelveen en naaste omgeving binden de strijd met elkaar om de felbegeerde trofee, maar het beloofd vooral weer een gezellige dag te worden, met een drankje, een hapje en muzikale omlijsting. Verdere informatie volgt zo spoedig mogelijk.

  Hieronder het verslag van het Amstelveens Horeca Voetbaltoernooi van 2022.

   

  Prachtig Amstelveens Horeca Voetbaltoernooi 2022

  Zaterdag 18 juni organiseerden de Horecabedrijven uit Amstelveen en omgeving voor de 36e keer hun jaarlijkse voetbaltoernooi. Tijdens deze jaarlijkse happening verwennen zij hun (stam)gasten met een combinatie van sport en gezelligheid.

  Verdeeld over 2 toernooien waren er 28 teams die de strijd met elkaar aan ging op de velden van RODA’23.

  De weersvoorspellingen gaven aan dat het wam zou worden, en dat werd het ook. Voor sommigen was het eigenlijk zelfs te warm.

  Vele wedstrijden moesten er gevoetbald worden, om uiteindelijk de winnaars te kunnen bepalen. Tijdens de wedstrijden was het onder het genot van een drankje en een hapje aangenaam vertoeven op het terras. Voor een stukje extra gezelligheid werd gezorgd door Feest DJ Jordy en er waren er verrasingsoptredens van Mike Vlog en knaller van de dag trompettist Jeffrey Parmentier.

  Dit jaar voor het eerst niet alleen de 35+-ers in zeventallen, maar ook het hoofdtoernooi. Het zorgde niet alleen voor extra deelnemers, maar werd door vele deelnemers op prijs gesteld.

  Bij de het 35+ toernooi hadden we wederom 8 inschrijvingen en de teams lieten bij vlagen prachtig voetbal zien. Bij de strijd om de 3e plaats wist het team van Café The Pub 1 de penalty’s beter te nemen dan Café Thijs 2. De finale werd gespeeld door Café De manen en Het Wapen van Amstelveen. In een leuke wedstrijd bekeken door veel toeschouwers rondom het 1e veld trokken de manen van Café De Manen  aan het langste eind en is de wisselbeker het komende jaar te bewonderen aan de Noorddammerlaan.

  In het hoofdtoernooi 20 deelnemers in 5 poules met vele spannende wedstrijden, om vervolgens via de kwartfinales tot de halve finales te komen. In de halve finales won The WineKitchen at Sea van Café Thijs 1 en won Accuraat Verhuur 2 van Abina.

  Bij de penalties om de 3e plaats deed Abina het beter dan Café Thijs 1. De finale werd een spannende strijd tussen nieuwkomer The WineKitchen at Sea en Accuraat Verhuur 2, waaribj Accuraat uiteindelijk won en de wisselbeker hier weer terug kan naar de Legmeerdijk

  Omdat sportiviteit hoog in het vaandel staat bij dit toernooi worden er ook Fair Play Cups uitgereikt. Bij de 35+ teams ging de Fair Play Cup naar Cafe The Pub 1. In het hooftoernooi ging de Fair Play Cup naar Villa Borghese.

  Het toernooi werd mogelijk gemaakt door Amstel Bier, Accuraat Verhuur, en natuurlijk door de vele vrijwilligers van gastheer RODA’23, waarvan velen meer dan het ‘klokkie’ rond in touw zijn geweest. Na de prijsuitreiking werd het steeds gezelliger, de drank vloeide rijkelijk en Keurslager Bobeldijk had de handen vol om iedereen van eten te voorzien.

  De sfeer zat er goed in met  DJ en artiesten verzorgd door JOMO Productions. En nadat de muziek gestopt was wist uiteindelijk iedereen de weg naar huis of naar één van de horeca-gelegenheden te vinden, waar nog uitgebreid nagepraat kon worden over het zeer sportieve toernooi.

  De organisatie wil iedereen bedanken die ertoe heeft bijgedragen dat het toernooi succesvol is verlopen en volgend jaar hopen we iedereen weer te mogen begroeten.