• Kampong JO13-2007-1 - RODA '23 JO13-2007-1 1-1 (0-0).

    Ja, en dan moet je na al die zeges op bezoek bij Kampong in Utrecht. Kampong? Ja, Kampong. De ouders zullen het zich nog wel kunnen herinneren. Een Hockeybolwerk van weleer met met oud-spelers als Paul Litjens en Tom ‘ broer van’ van ‘t Hek. En als we dan ook nog een hele gezonde discussie hebben of de appeltjes toch wel met kaneel zijn, ja, dan weten we zeker dat we bij het goede Kampong zitten. Letterlijk een klein dorp (‘ kampong’) waar hockey en voetbal gebroederlijk naast en met elkaar functioneert.

    Jammer genoeg moesten we Mert missen en begon de wedstrijd een paar minuutjes na tienen na eerst elkaars handen te hebben geschud. Door de afwezigheid van Mert mocht Maxim op 10 beginnen. Ondanks dat de stand op de ranglijst anders deed vermoeden, waren deze jongens meer dan gewaagd tegen die van ons. Moet gezegd dat we erg slordig aan de wedstrijd waren begonnen en eigenlijk de hele eerste helft hetzelfde beeld bleef tonen. Dit moeten ook de thuisblijvers die Live meekeken (met bitterballen) hebben gezien. Een sterk Kampong dat continue druk zette, een eigenschap waar juist Yosri altijd op hamert. Echt gevaarlijk werd de tegenstander niet, buiten de sterk optreden van Steijn met de rechtervoet en een kopbal die over ons doel ging. De kansen van onze jongens beperkte zich tot een schot van Mik na een assist van Pablo. Max had een schot op doel, maar het vizier stond te veel naar rechts. De conclusie kon eigenlijk al gedurende de eerste helft worden gegeven dat dit de minste wedstrijd van onze jongens was. Een bal over 2 of 3 schijven was al te veel gevraagd en dan te bedenken dat de tegenstander ons op de hielen zat, vul het dan zelf maar in. Jayden en Cas konden na 20 minuten het veld in voor Daniel en Thijmen. Een corner van Max kwam via Maurinho bij Mylan, maar zijn schot miste precisie en zijn ze nu nog aan het zoeken. De rust werd voorafgegaan door een goede aanval via Mik, die de bal bij Maurinho inleverde, maar zn schot ging ook naast.

    De heerlijke appeltjes met kaneel, druiven en grote hompen banaan werden naar binnengewerkt en de rust werd benut om de jongens weer scherp te krijgen. Na de rust resulteerde dit meteen in een ander en fris Roda ‘23. Max kreeg het op zn heupen, werd vastgehouden maar de jonge maar goed fluitende scheidsrechter paste de voordeelsituatie niet goed toe. Jammer. Na goed voorbereidend werk van Max kreeg Mik een goede mogelijkheid voor een schot op doel. Helaas stond de keeper in de weg. De 0-1 werd ingeleid door een makkelijk weggegeven corner van een Kampong speler. Uit de goed voorgegeven corner kon Maurinho de bak controleren en zag Mik in zn ooghoek er net wat beter voor staan. 0-1 via Mik. Het was echt jammer dat de 0-2 er niet direct achteraan kwam. De kansen waren er wel namelijk, doordat duels weer werden gewonnen. Maar Kampong gaf zich duidelijk niet gewonnen en dit resulteerde in een schot dat werd gestopt door Steijn met een geweldige Jan van Beveren-save. Na eerst nog een mooie aanval van Roda over rechts via Cas naar Mik, werd uit een maximaal haalbare corner gekopt door Max. Helaas trof de bal het net net niet. De 1-1 kwam in die zin toch onverwachts en onnodig. Een sterk optreden van de plaatselijke linksbuiten werd door de spits hard en hoog ingeschoten.
    Een tegenvaller, maar het slotoffensief was wel weer duidelijk voor Roda ‘23. Mik met een schot over het doel. Een schot van Jay kwam terecht bij Max maar zijn schot met links had te weinig power. Dit had de 1-2 kunnen zijn, maar aan de andere kant had de bal ook nog in de touwen kunnen vallen. Een corner van Kampong kwam in een kluts maar viel gelukkig aan de goede kant van de paal (voor ons dan he). Het laatste wapenfeit was voor Roda ‘23. Een vrije trap kwam op Joris zn hoofd, maar helaas bracht dit niet de overwinning. Of we blij moeten zijn met een punt, of dat we er twee verloren hebben. Zegt u het maar. Ik denk dat een gelijkspel de juiste verhouding weergaf. Het moet volgende week van quitte af aan goed zijn tegen Hoofddorp. Met scherpte en met passie. We mogen deze week oefenen tegen Almere City FC en kijken hoe zij dat doen. De verslaggever van vandaag heeft er in ieder geval alle vertrouwen in. Tot volgende week.