• Ouderkerk is altijd een lastige tegenstander voor de ZaterdagBier. Meestal is het team niet compleet of lukt het gewoon niet. Ook deze wedstrijd was er een met veel gezichten. De wedstrijd werd gewonnen, maar dat ging zeker niet vanzelf. Het venijn zat hem in de staart.

    In de eerste helft was het voor het met grote getalen opgekomen publiek duidelijk dat beide teams toe waren aan vakantie. Het liep voor geen meter en doelkansen waren ver te zoeken. Bij de eerste goal die viel (0-1 voor Ouderkerk), leek het erop dat er een drone in de bal zat. Door de wind kreeg de bal een rare draaiing, waardoor de altijd goed keepende Joey verrast werd.

    De ZaterdagBier kreeg de bal er maar niet in. Vooral omdat men de bal steeds op de keeper schoot. Totdat Melvin wel een gaatje zag en de bal netjes bij de eerste paal erin schoot.

    Verder was de eerste helft het bekijken niet waard, vandaar dat de ruststand niet bekend is. Waarbij overigens Ouderkerk wel steeds bijna gevaarlijk werd. Door de uitstekende vlagger (Mick staat dan ook op de nominatie om het seizoen op die positie af te maken) werden al die kansen als zijnde buitenspel beoordeeld. Wellicht dat u beelden van eerste helt nog op instagram kunt nakijken.

    In de tweede helft was de ZaterdagBier wakker en zag het spel er goed verzorgd uit. De hand van de coach, Wesley in dit geval, was direct zichtbaar. Combinaties gingen lopen, de bal werd van links naar rechts verplaatst en met hoog druk zetten werd een verloren bal snel weer afgepakt. Dat leidde dan ook tot een mooie 5-2 overwinning, waarbij Melvin er in totaal 3 maakte, Job een hele mooie bal met zijn koppie scoorde en Sweet Joey helemaal uit zijn dak ging toen hij zijn doelpuntje meepikte. Eerder op de dag had hij ook al een scoringskans, maar daarover zullen we binnenkort op youtube meer zien.

    Komende zaterdag is het WVHEDW. Ook die wedstrijd zal spannend zijn!