• Deed Theo “dit is een goed stel hoor” Reitsma liever live verslag van Nederland-West Duitsland, of Nederland tegen Malta? Ik denk de eerste wedstrijd. Een verslag maken van een 1-12 winst is niet zo heel spannend en misschien ook niet echt leuk, maar hoort er ook bij. Als ik de woorden van de ARGON collega-verslaggever mag citeren:” Een ploeg die overduidelijk een klasse (of 2 à 3) hoger zou moeten spelen.” En met die ploeg worden onze jongens bedoeld. Mag je dan een beetje trots zijn? Misschien een heel klein beetje, maar de lat ligt hoger en we liggen op koers!
    Om 11.45 werd voor het eerst gefloten door de plaatselijke scheidsrechter. Zonder Alex, weliswaar wel aanwezig maar nog half in de lappenmand. Ook wat (kleine) pijntjes bij wat andere spelers, mede naar aanleiding van de vroegweekse oefenpot tegen de leeftijdsgenoten van de Go Ahead Eagles op een complex in Diepenveen. Met genoeg mensen op de bank kregen we na 5 minuten de eerste corner. Aantal minuten daarna een knappe actie zoals we kennen van Maxim. Een pass vanaf rechts komt voor de voeten van Max die hard en droog uithaalt. De belangrijke 0-1 staat op het bord zoals Davy “Mister 1-0” Klaassen ‘m ook vaak maakt.
    Kleine plaagstootjes kwamen er wel uit de hoek van de Blauwen, maar voor echt gevaar kwam Stein niet te staan. Cas en Mylan zorgen wel voor gevaar door afstandsschoten af te vuren op de Argon doelman. Paar minuten later was het wel raak door een schot van Mylan (0-2). De 0-3 mochten we noteren nadat vanuit een corner Maxim via via via bij Ersan terecht komt en mag scoren. Tussendoor natuurlijk hier en daar wat grotere en kleinere kansjes. Immie versiert na goed doorzetten een corner en uit die corner weet Ersan Joshua te bereiken die de bal onder de Argonaut door schuift. Hetzelfde gebeurt nu ook vanaf de linkerkant. Het is Ronil die de keeper verschalkt en de 0-5 aantekent. Na de rust, met Daniel, Mik, Finn en Jayden in het veld, was het gelijk weer Roda dat de klok sloeg en ten strijde trok. De 0-6 kwam van de voet van Ersan. Een stevige overtreding op Jayden werd door hem zelf hard ingeschoten, maar helaas recht op de keeper.
    Als er gevaar kwam vanuit het ARGON kamp was dat door de spits/rechtsbuiten en aanvoerder. Goed doorgaan op snelheid van een van de genoemde twee, om Stein heen maar het schot gaat naast. De 0-7 kwam op naam van Joshua nadat Jayden de aanval goed had opgezet en zn medespeler vrij zag staan. Imran gaat de boeken in als assist-gever op de goal van Finn. Mik geeft vervolgens Joshua een bijna niet te missen kans maar afgelopen zaterdag veranderde niet alles in goud.. gelukkig maar. Bij de 0-9 was het wel raak voor Joshua. Via de kluts komt de bak bij Ronil die het voor elkaar krijgt de bal weer terug te brengen bij Joshua en raak schiet. Is het statistisch ooit bewezen dat er een verband bestaat tussen hoge uitslagen cequ groot krachtsverschil en een tegendoelpunt? Ook nu een goal voor de tegenstander terwijl het 0-9 staat. Een mooie actie (moet gezegd worden) van de rechtsbuiten die met een hard schot in de linkerhoek achter Stein ploft. 1-9. En weer was het de beurt aan Joshua die de 10 weet te noteren. Nu was het Imran die de assist gaf.
    Een mooie voorzet vanaf rechts door Ronil komt voor de voeten van Mik die met zn rechter afdrukt in de linkerhoek. 1-11. Ergens zal ik met andere dingen bezig zijn geweest dan op de wedstrijd te letten en een doelpuntje gemist hebben, want de eindstand is door de scheidsrechter van Argon bepaald op 1-12. Ook goed. Op naar volgende week!