• De winterstop is inmiddels ingegaan. Voor de ZaterdagBier is deze kort, want op 13 januari staat de eerste inhaalwedstrijd op het menu. Maar voorafgaand aan de winterstop is er eerst nog een wedstrijd in de bekerronde gespeeld. Die wedstrijd werd gespeeld voorbij de provinciegrens.

    Vooraf was het een heel gedoe om een team te kunnen formeren. Een gedeelte van het team had er sowieso niet op gerekend dat deze wedstrijd gespeeld moest worden en het aantal geblesseerden blijft maar oplopen. Toch lukte het om een team op de been te brengen.

    De tegenstander bleek in hum competitie bovenin mee te doen en hadden in de beker nog geen wedstrijd verloren. Een hele uitdaging voor de ZaterdagBier dus. In eerdere jaren werd de ZaterdagBier steeds uitgeschakeld door het nemen van strafschoppen. Dat scenario was niet wat de ZaterdagBier weer wilde meemaken. Ook een wedstrijd waarbij het thuisteam, uit de omgeving van Utrecht (!), snel op 1-0 en 2-0 zou komen, de ZaterdagBier in de laatste minuten op 2-2 om uiteindelijk in de extra speeltijd alsnog met 3-2 te verliezen, was niet het gewenste scenario.

    Nee, de ZaterdagBier was gemotiveerd om te winnen. Dat gebeurde dan ook. De ZaterdagBier ging er na een spannend slot met de winst vandoor. Dat was voor een groot gedeelte de verdienste van de ‘inval’-keeper Joey. Het lijkt er zelfs op dat met hem in het doel de keepersproblemen tot het verleden behoren. Op cruciale momenten hield hij ballen tegen, tikte hij een bal over de lat en was een vrije trap geen gevaar. Het mooiste moment was toen een speler van de tegenstander was doorgebroken en alleen op Joey afkwam. Joey bleef goed naar de bal kijken en maakte zijn doel klein. De tegenstander probeerde de bal langs Joey te schieten, maar die hield de bal met zijn voet tegen. Niet voor niks was Joey dan ook voor de tweede keer achter elkaar de MOTM.

    Maar eervolle vermeldingen gaan dit keer ook naar de mannetjesputters De Jurre, De Witte en De Kok. De controle op het middenveld was vooral aan hen te danken. Langs de kant werd gesproken over een zielloze wedstrijd. Vooral omdat er weinig kansen werden weggegeven. Maar het venijn zat ‘m in de staart. In het laatste twintig minuten kreeg de ZaterdagBier vleugels en zorgde de Kok voor een heerlijk toetje, waardoor er overwinterd kan worden in de beker.

    Misschien dat de ZaterdagBier, net als PEC Zwolle tien jaar geleden, in de rode badjassen hun verdiende dennenappel aan het publiek kan tonen.