• sv Alliance '22 JO15-1 zat - RODA '23 JO15-1 zat. 0-8 (0-4)

  Saturday Matchday om maar eens met een klassieker te beginnen. De eerste zaterdag van alweer oktober en de tweede competitiewedstrijd voor de JO15-1 zat. Wel al de tweede wedstrijd deze week na het midweekse treffen met JOGA Fortius, dat met 4-3 werd verslagen. Tegenstander vandaag is sv Alliance ’22 uit en in Haarlem. Vorige week nog met 2-2 gelijkspelend tegen DIOS en dus 1 punt rijk. Er werd om 10:00 u verzameld bij RODA alvorens de korte citytrip naar Haarlem werd ondernomen.

  Vanaf de balustraden, inclusief mobiele koffie- en theebar (tip voor RODA!), wordt door de stuurlui de warming-up bekeken. Een keeper inschieten blijkt voor verbetering vatbaar en daarnaast vooraf wat onduidelijkheid over wie nu de tegenstander precies is. Een damesteam in Alliance-tenue betreedt het eerste veld terwijl jongens in onze leeftijdsgroep en in dezelfde outfit zijn in geen velden of wegen te bekennen zijn. De thuisploeg blijkt echter voor de gelegenheid in prachtig rood de strijd aan te gaan en kunnen we 5 minuten later dan gepland starten met de eerste 35 minuten. RODA begint met Jaydan, Joris, Joshua, Mik en Mylan op de bank. Joshua uiteraard vanwege zijn polsblessure en Joris omdat zijn voetbalschoenen nog in Aalsmeer lagen. Gelukkig heeft hij een voetbalvader die nog tijdig redding brengt. Beginnen op de bank is daardoor wel de consequentie.

  De wedstrijd begint wat loom met enkele speldenprikjes heen en weer en met RODA al snel met het betere van het spel. De eerste kans is voor Max die na een corner van Maxim nipt naast kopt. Richting RODA-doel wordt al snel de lange bal gehanteerd, maar dat wordt vooral veroorzaakt omdat de thuisploeg het voetballend niet lukt om meters naar voren te maken. Steijn is twee keer attent na een lange uittrap van de keeper, maar krijgt ook twee keer de fysiek sterke spits tegen zich aan. Gelukkig zonder gevolgen voor beiden. RODA krijgt meerdere corners en probeert gevaarlijk te zijn met wat schoten van Max, Finn, Alex en een half geraakte poging van Daniel. Tussendoor redt Cas nog kort voor onze doellijn en ziet Steijn een Alliance-schot voorlangs gaan. Daar blijft het qua Haarlems gevaar, want het spel verhuist vrijwel voorgoed naar de vijandelijke helft. Alliance ziet hun aanvallen vlot gesmoord door de RODA-verdediging. Pablo, Cas en ook Daniel moeten soms wat persoonlijke duels uitvechten, maar lossen dit steeds vakkundig en zonder problemen op. Tussen de enkele Alliance pogingen door komt RODA voor rust op een 4-0 voorsprong. Bij de 0-1 is Imran attent na een geblokt schot van Max. De 0-2 komt op naam van Ersan na typerend en goed doorkomen van Imran over rechts. De laatste is niet zelfzuchtig en legt heerlijk af waarna Ersan de bal redelijk eenvoudig in het doel kan schuiven. De derde treffer mag Imran zelf maken als het Max is die hem in stelling brengt. De keeper duikt te vroeg naar de hoek waardoor Imran rechtdoor zijn eerste doelpunt van de dag kan inschieten. Bij de 0-4 is Ersan attent en weet hij de bal na een rebound in de korte hoek te prikken. Kort daarna is het tijd voor de limonade.

  Alex, Daniel, Finn en Pablo krijgen hun wisselbeurt na de pauze. Al kan het wat Pablo betreft te maken hebben met zijn uit elkaar vallende schoeisel à la Voltreffer Vick. Het is dus niet geheel uit te sluiten dat zijn schoenen hem richting dug-out stuwden. Geen idee wat en wie? Er zijn volgens Wikipedia slechts 33 stripalbums van De wondersloffen van Sjakie om het een beetje te snappen.

  De tweede helft veel van hetzelfde en omdat de wedstrijd eigenlijk al gespeeld is, is de spanning ver te zoeken. RODA is gewoon stukken beter dan Alliance en dat betekent dat het binnen de lijnen net iets te gemakkelijk gaat. De eerste kans is nog voor de gastheren en -dames als de bal na een schot net niet onder Steijn doorrolt. Aan de andere kant kopt Mik een corner van Maxim van net te dichtbij op de keeper, schiet Max op de paal, maar weet Imran wel met een hard schot vanaf rechts in de verre hoek het net te vinden. 0-5 is dan de tussenstand. Even later schiet Jaydan op de keeper en geeft hij daarna Imran de gelegenheid zijn vierde en RODA’s zesde te maken. Nadat Cas, Maxim en Ronil plaats hebben gemaakt voor Alex, Daniel en Finn nog een poging van Alliance. Ondanks dat grensrechter Coen vermeend buitenspel aangeeft, laat de scheidsrechter doorgaan, maar redt Steijn op ijshockey-wijze prima met zijn voet 1 op 1. Vervolgens nog een poging van de thuisploeg, maar de weer goed uitkomende Steijn laat hun speelster naast schieten. Imran brengt zijn totaal deze wedstrijd bijna op 5 als Alex hem diep stuurt. Zijn stiffie wordt helaas vakkundig gered door de prima spelende keeper. Een nieuwe RODA-aanval vanaf links. Mik passt hard opzij op Max, die kaatst op Jaydan, die de bal prachtig om de keeper heen krult: 0-7. Vervolgens raakt een Alliance speelster nog schitterend het aluminum en wordt de rebound naast gekopt. Eindelijk houden we dus een keertje de nul als Max vakkundig door de defensie slalomt en spits Ersan bedient. Die bepaalt de einduitslag op 0-8 als hij alleen voor de keeper koeltjes afmaakt. Bijna nog een negende treffer voor RODA, echt vlak voor het laatste fluitsignaal. Alex komt echter een teenlengte te kort om de keeper te verschalken.

  6 uit 2 en samen met Argon en Overbos ongeslagen aan de leiding in de poule, want verrassend genoeg heeft tegenstander van vorige week Hoofddorp JO15-2 het toch sterk geachte Pancratius met 4-2 weten te verslaan.

  Volgende week de uitwedstrijd tegen Argon, maar eerst maandag een nieuw potje. Niet voor het echie, maar daardoor zeker niet minder leuk: 3e divisie team Go Ahead Eagles JO15-1 is in Diepenveen de tegenstander.