• Als er 2 teams uit de Top 3 tegen elkaar moeten, is dat iets om naar uit te kijken. Een ploeg dat tegenstand kan bieden, zoals Aalsmeer, is toch veel leuker om tegen te spelen. Wat vervelend dat er dan maar een handjevol, met name bezoekende, ouders aanwezig mochten zijn. Sportvereniging Overbos uit Hoofddorp was afgelopen zaterdag die ploeg uit de Top 3. Wij moesten het doen zonder de in de ziekenboeg bivakkerende Max, Ronil en Pablo. Yosri en Daan moesten dus enigszins improviseren en hadden Tijmen bereid gevonden mee te doen. Bedankt nog Tijmen, top gedaan.
  Het duurde even voordat de scheidsrechter van dienst alle noodzakelijke plichtplegingen had verricht, maar toen kon een paar minuten na kwart over twaalf worden gestart. Moet zeggen dat Roda ‘23 vrij sterk begon tegen een verdedigend spelend Overbos (1-5-3-2). Hierdoor relatief veel balbezit voor beide backs van Roda, Joris en Daniel.
  Eerste kladblok-notitie kwam op naam van Alex. Hij raakte wat aangeslagen na een actie, maar na een korte blessurebehandeling kon hij gelukkig doorspelen. De 1-0 was een hele mooie opsteker voor onze jongens. Mik wist Ersan te bereiken en hij verschalkte de Overbos doelman met een fraaie lob (zie foto). Welke rol speelde de extra bal in het veld? Ik denk van weinig invloed, ook de scheids vond het niet noemenswaardig namelijk. Erop volgde was een goede fase van onze boys. Een afstandsschot van Jaydan, z'n specialiteit zo’n beetje, miste precisie. Wel een corner tot gevolg. Mik neemt deze corner en passt de bal naar Ersan. Op zijn beurt komt de bal bij Joshua die met een lekker lucky de 2-0 weet aan te tekenen. Goed doorzetten van Maxim over de linkerkant, zorgt ervoor dat hij het strafschopgebied in dribbelt en de bal uiteindelijk bij Mik terecht komt. Op miraculeuze wijze gaat de bal tegen de paal. Een periode van lang en veelvuldig balbezit tekende zich af.
  Maxim pikt bal op op het middenveld op en schiet vanaf 16 net naast. Imran gaat goed door en weet er een corner eruit te slepen. Er viel sporadisch een uitval van onze gasten uit Hoofddorp op te tekenen. Het was echt Roda dat de klok sloeg, zonder enig greintje van chauvinisme.
  En weer een corner voor Roda waar de bal via Maxim en Mik Mylan weet te bereiken. Weer, net als de tweede goal, iets van frommeligheid waar te nemen, maar wat geeft het. De jongens doen wat ze moeten doen en Mylan tekent voor de 3-0. De goede eerste helft wordt afgesloten met een werkelijk wonderschone actie van Maxim. Hij wordt onreglementair vastgehouden in de 16 en gaat zelf achter de bal staan. Nooit achter je door jezelf versierde pingel gaan staan! Is dat een van de zovele ongeschreven wet uit het voetbal? Nou Maxim heeft er lak aan en zet de ruststand op 4-0.
  Nadat Joris plaats heeft gemaakt voor Tijmen is het eerste kansje na de rust voor Overbos. Het schot gaat naast en brengt Steijn dus niet in gevaar. Hetzelfde spelbeeld als de eerste 35 minuten tekent zich af. Roda overheerst en Overbos volgt en doet wat het kan.
  Een vrije trap van Jaydan gaat rakelings langszij. Hetzelfde geldt voor een vrije trap van Overbos. Joshua probeert met een schot de keeper te verschalken, maar de bal smoort. Cas en Finn komen in het veld voor Daniel en Joshua. Na een overtreding op Alex probeert Jaydan weer in 1 keer op het doel te schieten. De keeper redt goed en tikt de bal tot corner. En weer mag Jaydan aanleggen voor een directe vrije trap maar het verrassingseffect lijkt wat weg. De keeper weet zich goed opgesteld en kan de bal eenvoudig oprapen. Er volgt nog een grote kans voor Ersan na goed voorbereidend werk van Maxim. De kansjes volgen elkaar wel op maar de scherpte ontbreekt. Een mooie steekbal van Alex weet Mik te bereiken, maar de 4 goals worden er geen 5. Een hard schot van Imran en eentje van Finn zijn de laatste wapenfeiten. Een prima overwinning maar geen hoogvlieger als ik die conclusie mag trekken. Volgende week Pancratius Uit, voorafgaan aan de competitie misschien gezien als een van de concurrenten....inmiddels op 10 punten achterstand. Van onderschatting zal geen sprake mogen zijn, als de gestelde doelen moeten worden bereikt. We kijken uit naar komende week.