• Afgelopen weekend was het weer eens ouderwets regenachtig. De vraag was zelfs of de grasvelden wellicht afgekeurd zouden worden. Maar ondanks het \"Djuruilirige\" weer, bleef het de hele wedstrijd droog. Het veld was goed bespeelbaar.

  Volle bak
  Langs de lijn en in het veld was het behoorlijk druk. Niet alleen was er een groot aantal fitte spelers. Zelfs de geblesseerde spelers waren rijk vertegenwoordig. En als klap op de vuurpijl was ,ondanks het wisselvallige weer, het toeschouwersaantal verrassend hoog. Alle ingrediënten om er een mooie dag van te maken.

  Dressed to impress
  Voor de tegenstander leek ook geen vuiltje aan de lucht. Hoewel zij in een tenue speelden waarvan Co Adriaanse zou zeggen dat je daarin geen kans had om te winnen. Gelukkig was de Zaterdag Bier wel netjes gekleed. Dat doen ze al zeker 3 jaar vanwege de sponsor ICOTEC, maar er is een nieuwe sponsor gevonden. Eetcafé Silversant zal de komende 3 jaar op de shirts en trainingspakken van de Zaterdag Bier pronken.

  Overtredingen
  De Zaterdag Bier ging goed van start en creëerde de nodige kansen. De Zaterdag bier was alleen te stoppen door overtredingen te maken en zelfs dat was moeilijk. Julian en Kevin waren slachtoffer van aanslagen op hun enkels en moesten geblesseerd het veld ruimen in de eerste helft.

  1-0 bij rust
  Die blessures weerhield de Zaterdag Bier niet om gewoon te blijven voetballen en het doel van de tegenstander te vinden. Op aangeven van linksback/midden/buiten (wie weet op welke positie hij speelde mag het zeggen) Yosri wist alleen Joost (de enige speler die zelfs als het team geen kampioen wordt zijn eigen kapsel houdt) de 1-0 te maken. Die stand stond bij het rustsignaal nog steeds. De Zaterdag Bier was zoals vaak de betere partij, maar de scores bleven uit.

  Tikkie Takkie voetbal
  De tweede helft was echter een geheel ander verhaal. In de rust was gesproken over het hoog druk zetten. Het ging daarbij niet over de vraag of er druk gezet moest worden, maar als er druk gezet zou worden, dat er dan ook VOL druk gezet zou worden. Dat gebeurde dan ook, de gretigheid spatte er van af. Er werd getikt alsof Touzani meedeed. De bal ging van links naar rechts en terug.

  Timo had de bal aan een touwtje. Een onmogelijke diepe bal aan de zijkant hield hij met speels gemak binnen en zelfs in de zestien lukt het hem om zij directe tegenstander met een lobje uit te schakelen.

  Nick excelleerde op het middenveld. Hij strooide met passes alsof de tegenstander niet meedeed. In de combinatie met Daan en Joost (of was het toch Damian) pakte hij 2 doelpunten mee. Bovendien gaf hij Daan de kans op zijn goaltje mee te pikken.

  Sven stond dit seizoen voor het eerst in het doel en hield die schoon, Of was het toch de tegenstander die de weg naar het doel gewoon niet vond deze wedstrijd? Laten we het maar op het eerste houden, want de tegenstander vond de weg wel, maar er staan dit jaar minimaal 2 grizzlyberen (Max en Wesley) op die weg.

  Door in de beker
  De ongeslagen status van dit seizoen, betekent dat de Zaterdag Bier door is in de beker. Komende zaterdag start de reguliere competitie. Er wordt dan wederom thuis gespeeld. Dus voor de echte liefhebber van voetbal, is de tip voor zaterdag....KOM GEZELLIG KIJKEN! Zie hiervoor ook de aankondiging op Instagram rodazaterdag4….het aantal volgers wordt steeds groter!