• In de competitie ligt het percentage overwinningen op een schamele 50%, hoe anders is dat in de beker. Daar is tot nu toe nog geen punt blijven liggen. Zo ook het afgelopen weekend. Met een duidelijk 1-3 werd SV Hertha 2 van de mat geveegd.

  Wat daarbij opviel, was vooral de manier waarop de overwinning tot stand kwam. Vlak voor de wedstrijd ontstond een keepersprobleem, waardoor “De Boek” het doel moest verdedigen. Ook de veelscorende ‘Killer Kevin’ kon niet van de partij zijn. Dat was nog niet alles, want van de ‘eigen jongens’ waren er in totaal maar 11 beschikbaar. Gelukkig konden er 2 leenspelers mee doen.

  SV Hertha 2 bleek een ‘selectieteam’ te zijn (net als de vorige tegenstander). Hun serieuze voorbereiding was om van te smullen (voorbespreking, gelikte warming-up, tactische bespreking). Bovendien spelen zij een klasse hoger. Al met al was de ZaterdagBier er niet gerust op dat de wedstrijd gewonnen zou worden.

  Er was echter een groot verschil met de competitie, want SV Hertha 2 liet zich niet inzakken en wilde voetballen. De ZaterdagBier kon hierdoor ouderwets met buitenspelers starten. Het gevolg was dan ook een partij met hele mooie acties en combinaties. Tot 10 minuten voor tijd was er dan ook geen vulitje aan de lucht en stond het 0-3.

  Gelukkig maar, want het ‘Penaltyserie’-spook (bewezen is dat de ZaterdagBier daar altijd van verliest) bleef daardoor uit de buurt. Alhoewel de angst er toch even in zat toen de 1-3 gemaakt werd. Alle zeilen werden bijgezet om de 1-3 te behouden. Toen het eindsignaal klonk was men dan ook zeer opgelucht.

  Na afloop werd de overwinning uiteraard gevierd en werd al gedroomd van Europees voetbal. Om die droom te realiseren is de inzet van alle spelers nodig. Na de wedstrijd werd daarom nog stilgestaan bij gemaakte afspraken en werden nieuwe afspraken gemaakt. De neuzen staan weer allemaal in dezelfde richting (ja Bas neuzen!). Dat biedt perspectief voor de toekomst.

  Dit weekend is er geen wedstrijd, dus waarschijnlijk lukt het om de volgende wedstrijd weer met ‘eigen’ jongens te kunnen spelen en winnen!