• 100 jaar RODA ’23 – De kop is eraf! 88

  Het zit er op! Met een spetterend eindfeest op zaterdag 22 juni hebben we het jubileum jaar afgesloten. Een jaar (10 maanden) waar we diverse activiteiten voor jong en oud hebben georganiseerd en veel, heel veel, van onze vele vrijwilligers hebben gevraagd. Zoals ik al vermeldde tijdens het vrijwilligers diner, wij zijn deze vrijwilligers heel erg dankbaar voor alle tijd en energie die zij dit speciale jaar in de vereniging hebben gestopt. 10 maanden vieren dat je 100 bent geworden, met veel, soms te veel, activiteiten. Onze ambitie was groots, misschien we te groots, waardoor er sommige activiteiten geen doorgang vonden, of er andere zaken zijn blijven liggen. De belangrijkste daarvan zullen we zeker in het komende seizoen weer oppakken.

   

  Ons eerste speelde het jubileum jaar in het oude zwart-witte tenue, wat voor velen mooie herinneringen naar boven haalde. Helaas is er geen prijs mee geworden, ondanks een eindsprint. Wat ons niet lukte, ging wel goed verderop in Amstelveen, waar onze goede “buren” via de nacompetitie promoveerde naar de 1e klasse. Toch mooi om te zien dat er zoveel RODIANEN langs de lijn staan om ook deze wedstrijden te zien, dat toont de goede relatie tussen beiden verenigingen. Sporting Martinus, nogmaals gefeliciteerd met deze mooie prestatie.

   

  Na aankomend weekeinde gaat de vereniging per 1 juli voor 6 weken dicht, maar dat betekent niet dat er niets gebeurt. 1 juli starten de werkzaamheden aan de bovenverdieping waar alle ramen en kozijnen rondom worden vervangen. Tegelijk start de vervanging van veld 1, wat net als veld 3 voorzien wordt met een zogenaamde kurk infill. Op 13 juli staat er weer een grote klus dag gepland, waarbij er allerlei onderhoudsklusjes worden gedaan door meerdere vrijwilligers. Dan ziet ons complex er bij de aanvang van het nieuwe seizoen weer prima uit.

   

  Rest mij bij deze iedereen een fijne vakantie te wensen en hopelijk tot in het nieuwe seizoen, langs de lijn, op het veld, op het terras of in de kantine.

   

  Ronald Posthumus

  Voorzitter RODA ‘23