• Beste leden, vrijwilligers en sponsoren,

  Laat ik met het belangrijkste beginnen: familie en vrienden!

  De laatste periode hebben we binnen de RODA '23 familie op persoonlijk vlak te maken gehad met tegenslagen en verdriet. Wat RODA ’23 dan siert is de manier waarop we met verlies omgaan, of mensen steunen die een moeilijke tijd doormaken. Bij het bedrijf waar ik werk wordt dan vaak gesproken over medewerkers met een blauw hart, maar bij RODA ’23 hebben heel veel mensen een groot groen hart!

  Inmiddels zijn de eerste officiële wedstrijden achter de rug in, nog steeds, bijzonder mooie weersomstandigheden. Spelers en toeschouwers komen weer in grote getallen op ons opgeknapte sportpark om wedstrijden te spelen of te kijken, of gewoon om samen de vakantie door te nemen op het terras. We zijn weer begonnen! Dat ervaart men ook in onze mooie winkel, waar kleding gretig aftrek vond.

  In de vorige "bril" heb ik aangegeven dat we nog concrete keuzes moeten maken t.a.v. de vervanging van veld 3 voor kunstgras. We hebben ervoor gekozen om deze aanleg ná het huidige voetbalseizoen te doen. De vervanging van een grasveld kost minimaal 10 weken, deze weken kunnen we een veld in een lopend seizoen niet "missen". Er zijn best wel wat "klachten" over de staat van de grasvelden, maar de gemeente deed/doet haar best om dit zo goed mogelijk te laten onderhouden. De aanhoudende droogte speelt ook hier deels parten. Toch heb ik goede hoop dat de grasvelden weer sterker en beter bespeelbaar zullen worden. Voor degene die het niet hebben meegekregen, de eerste belijningen zijn gedaan door een robot! Prachtig strak, maar het moet niet gehinderd worden door grote bomen.

  Bij deze wil ik ook aandacht vragen voor de komende algemene ledenvergadering op woensdag 5 oktober a.s. Als bestuur doen wij (financieel) verslag over het afgelopen seizoen en kunnen bestuursleden (opnieuw) gekozen worden. Over financiën gesproken; begin augustus zijn alle mails verstuurd naar de leden om d.m.v. een link de contributie over te maken. We hebben getracht het iedereen makkelijker te maken, hetgeen resulteerde in vele snelle betalingen, mooi! Maar we zijn er nog niet, dus mocht je nog niet betaald hebben, doet dat dan alsnog, scheelt onze vrijwilligers weer een hoop werk, dank alvast!

  Er is al iets over gecommuniceerd, maar helaas hebben we een streep moeten zetten door de, inmiddels, traditionele voetbalweek. Het organiseren van een dergelijke week kost de nodige voorbereiding, vrijwilligers, maar ook vrije dagen voor deze vrijwilligers. Je wenst een goede week neer te zetten, waarbij iedereen evenveel plezier beleeft aan deze week. Dit seizoen zit het er niet in, maar we zullen in het kader van het 100-jarig bestaan hier zeker mee terug komen!

  Het was leuk om de vele leuke reacties te zien op de eerste editie van deze "bril". Er was ook iemand die mij vroeg of hij een van de volgende edities mocht schrijven, omdat het belangrijk is dingen met elkaar te delen binnen de vereniging. Bij deze kan ik dan ook melden dat de volgende "bril" geschreven zal worden door Bnar Tofeek, onze bevlogen trainer van de zondag selectie.

  Beste mensen, geniet van het spelletje, heb en houdt respect voor elkaar, dan heeft iedereen een goed weekend! Tot langs de lijn!