• Met nog maar twee wedstrijden te gaan vandaag de laatste thuiswedstrijd van de competitie. De tegenstander dezelfde als op Bevrijdingsdag tegen gespeeld tijdens het toernooi bij SDZ. Toen werd er met maar 1-0 verloren en ook op de ranglijst ontlopen de ploegen elkaar nauwelijks. Alleen het doelsaldo is wat beter dan dat van RODA, +5 t.o.v. +1

  Tegenstander is DTA Fortius. Voorheen bekend als JOGA Fortius en heel vroeger - voor de fusie in 1993 - zelfs als Madjoe en DJK. Dit vooral voor de ouderen onder ons. DTA staat pas sinds de samenwerking vanaf begin dit seizoen op het logo en staat volgens hun site voor “Door Talent Actief”. Oorspronkelijk was dat als talentenschool wat hoogdravender, namelijk “Dream Team Academy”. What’s in a name…?

  Een kleine wijziging in de opstelling vooraf. Kick had z’n wekker verkeerd gezet en werd in het centrum naast Jan Willem vervangen door Pablo. RODA begint positief agressief aan de wedstrijd; zit er bovenop, wint de duels en heeft daardoor veruit het meeste balbezit. Vooral het middenveld met Jaydan, Daniel en Chris laat zich vanaf het eerste fluitsignaal gelden. Het creëert voldoende ruimte voor zichzelf waardoor ook de kansen voor de thuisploeg zijn. Eerste wapenfeit is een vrije trap van Mylan, maar Daniel kan niet voldoende kracht aan zijn kopbal meegeven en even later ziet hij zijn eigen schot over gaan. Aan de andere kant een van de weinige speldenprikjes van DTA in hert eerste gedeelte van de eerste helft. Cas moet zijn eigen interventie van de lijn halen. RODA komt na zo’n 10 minuten op voorsprong na misschien wel een van de mooiste aanvallen dit seizoen. De kort genomen doeltrap van Steijn wordt door Pablo ingespeeld op Chris. Die wint zeer sterk zijn duel voor de halve cirkel, vindt de ingezakte Joshua in de middencirkel, waarna Imran in een tijd de goed doorgelopen Daniel alleen voor de keeper zet en de 1-0 door de benen van de keeper gaat. Of zoals Daan het vanaf de zijlijn verwoordt: “goed gevoetbald boys!!!”

  De eerste van veel doelpunten vandaag, want er ontspint zich een heerlijk open wedstrijd met kansen over en weer en met teams die beide aanvallende intenties hebben. Ze hebben tenslotte toch niets meer te verliezen. Vierde op de ranglijst is sowieso het hoogst haalbare en zevende het minst. RODA zet de ingeslagen weg voort en produceert aanval op aanval. Cas neemt de bal over en passt op Immie. Zijn voorzet wordt door Joshua net niet goed geraakt en dus geen grotere voorsprong, maar het smaakt naar meer. Iets later een goede aanval over links die eindigt met een schot van Chris vanuit de tweede lijn: naast. DTA doet wat terug. Scoort ogenschijnlijk de gelijkmaker, maar grensrechter Hans heeft buitenspel geconstateerd. Meer vijf minuten later is het wel raak voor de Amsterdammers. RODA verliest de duels in deze aanval steeds nipt en hun spits wordt bereikt. Die neemt de bal goed mee en weet eerst Steijn nog op zijn pad, maar in twee instanties is het toch gelijk en verdwijnt de bal in het lege doel. Er is dan nog geen kwartier gespeeld en het blijft gelijk opgaan hoewel RODA de betere is en veel meer kansen heeft. Dat overwicht wordt beloond als Paris na goed storen van Chris aan de linkerkant in balbezit komt. Die komt net niet tot een schot, maar uiteindelijk belandt de bal via een verdediger voor de voeten van Daniel. Die twijfelt niet en ziet zijn met links genomen bal in de hoek langs de keeper verdwijnen, 2-1. Na de drinkpauze na een kwart wedstrijd i.v.m. de warmte een spaarzame kans voor de gasten als een speler door het centrum alleen op Steijn afgaat. De bal wordt echter makkelijk en nonchalant over geprikt. Toch wordt het even later wel weer gelijk als het in de opbouw na een doeltrap onnodig mis gaat en RODA de bal niet wegkrijgt. De voorzet vanaf rechts wordt geschampt de verre hoek in gekopt en RODA kan weer op zoek naar een nieuwe voorsprong, al heeft DTA Fortius eerst nog een kansje na een vrije trap die net voorlangs gaat. RODA zet weer aan. Een mooie aanval via Daniel en Paris eindigt in een geblokt schot van Joshua. Qua veldbezetting wel een kleine wijziging als Mous Jaydan iets teruggetrokkener laat spelen om zo de verdedigers makkelijker te maken het middenveld te bereiken. Het aantal kansen neemt van beide zijden toe. Steijn redt prima als een aanvaller 1 op 1 op hem komt en in de rebound gooit Mylan kenmerkend lijf en leden in de strijd op een schot te blokken. Vlak voor rust wordt Joshua door Jaydan via een lange bal diep gestuurd, maar zijn poging wordt heel goed verdedigd. Laatste actie voor de limonade is een vrije trap van DTA ruim aan de buitenkant van het strafschopgebied. Die wordt geschampt ingekopt, maar op moment van spelen stond de ingelopen koppende speler buitenspel en dus gaan we met 2-2 de rust in.

  Zoals gebruikelijk wat wissels in de pauze. Kick vervangt JW, Ersan Joshua en Mik komt voor Paris inmiddels het veld. Hetzelfde spelbeeld en een qua sfeer relaxte wedstrijd. Eerste kansje is voor RODA als Imran een corner van Mylan vanaf rechts over kopt. Daarna is het de beurt aan DTA dat Steijn na een schot binnen de 16 bij de eerste paal op haar weg vindt. Als Joris voor Cas in het veld is gekomen als rechtsachter lijkt RODA opnieuw op voorsprong te komen. Daniel kopt een corner van Mik hard binnen, maar de DTA keeper weet met een prachtige save een doelpunt te voorkomen. Nadat Mylan geel heeft gekregen na een zogenaamde nuttige overtreding rond de middenlijn na duur balverlies verderop, combineert RODA er even lustig op los. Kick onderschept de bal op eigen helft waarna de bal via Chris, Jaydan bij Daniel komt. Die dribbelt richting 16, vindt Jaydan voor de 1-2 en stuurt vervolgens op prachtige wijze de bal vanaf rechts met buitenkant voet de lange hoek in. 3-2 en de bank loopt juichend het veld in!

  De feestvreugde is echter van korte duur, want net nadat Paris Mylan heeft vervangen is het toch weer gelijk. Een voorzet van onze linkerkant gaat over onze centrale verdedigers heen en wordt in de korte hoek gekopt. RODA probeert het via een kopbal van Imran na een corner van Mik. De bal belandt in de handen van de keeper en tijd voor nog een wissel. De schijnbaar toch niet helemaal fitte Ersan maakt plaats voor Joshua. Die is direct gevaarlijk als hij voor zet. De nog door een verdediger aangeraakte bal komt vlak voor het doel voor de voeten van Mik, maar die vindt de uitstekende DTA Fortius keeper als sta in de weg. Nog een kans voor Joshua na een goede actie in de 16. Zijn harde schot belandt helaas in het zijnet. Daarna toch opnieuw een voorsprong. Man of the Match Daniel steekt Imran diep. Die maakt geen fout en zet de 4-3 op zijn naam. Kansen aan beide kanten stapelen zich op. Steijn verwerkt een tweede paal geschoten bal prima tot corner, maar die levert helaas wel weer een tegendoelpunt op. Een hoge voorzet gaat over Steijn en Paris heen en wordt met een halve volley het doel ingewerkt. Met nog een dikke 10 minuten op de klok ligt er nog genoeg in het verschiet en gaan er zeker nog meer doelpunten vallen, zo is het gevoel langs de kant, want het blijft een open wedstrijd.

  Steijn moet nogmaals redding brengen na een indraaiende bal à la Ziyech richting tweede paal en ziet vervolgens een kopbal over zijn doel gaan. Voor het vijandelijke doel lijkt Daniel zijn vierde te maken als Jaydan voorzet en Joshua teruglegt. Dit keer maait hij met links over de bal heen. Geen 5-4 dus, maar nu is het DTA Fortius dat op voorsprong komt in deze heerlijk gekke en spannende wedstrijd. Eerst schiet het nog een bal voorlangs, maar daarna kan een harde voorzet niet goed worden verwerkt in de RODA 16. Dit keer is het de bank van de tegenstander die euforisch het veld inloopt.

  We zijn toch nog echt niet klaar hier hoor. Laatste minuut officiële speeltijd en RODA zet nog een keer aan. Imran en Joshua storen de opbouw bij de tegenstander en Chris zet vervolgens extra druk, waarna de bal via een verdediger in voeten van Mik wordt geschoven. Die blijft rustig en schiet de bal stevig langs de uitgekomen keeper en aan de goede kant van de paal. Wederom gelijk derhalve! DTA probeert het direct na de aftrap met een alles of niets lange bal, maar dit biedt RODA toch weer de mogelijkheid een aanval op te bouwen. Het valt over rechts aan via Joris en Mik en daarna is het even een schiettent. Pogingen van Daniel, gered door de keeper, die van Imran gesmoord, van Mylan en Chris geblokt en ook die van Paris vindt steeds een uitgestoken been of voet. Nog maar een aanval. Immie schiet, maar te slap en gered door de keeper. Blijvend balbezit voor RODA. Mylan zet voor, maar voordat Joshua kan inkoppen zijn de vingertoppen van de keeper spelbreker. Via die laatste corner dan misschien…? Helaas raakt Paris de voorzet niet goed en gaat de bal hoog over en houdt de jonge en goed leidende scheidsrechter Van den Berg het daarna voor gezien. Prima wedstrijd, mooie uitslag met publiek als grote winnaar en op naar het slotakkoord van deze competitie volgende week uit tegen de plaatselijk VV in het pittoreske Bergen.