• Discotheek CHARLY voor één keer terug in Bovenkerk

  Discotheek CHARLY voor één keer terug in Bovenkerk

  Discotheek Charly is ontstaan uit de Jongeren Commissie Bovenkerk. Een groep jongeren die vanuit de Urbanus Parochie voor de jeugd elke maand vermaak organiseerden. Zo waren er in het Verenigingsgebouw Film-, Kien- en zelfs Sinterklaas avonden, ook werden er jaarlijkse evenementen georganiseerd zoals een Talentenjacht en een Fietsenrally.

  In de 70er jaren werd de disco populair en ontstond het plan om een eigen discotheek te bouwen en dansavonden te gaan organiseren.

  Discotheek Charly werd een HIT!

  Aanvankelijk draaide Charly voor de jeugd uit Bovenkerk, maar al snel kwamen er jongeren uit de omliggende plaatsen als Aalsmeer, Uithoorn en Ouderkerk bij. Het was zaak om op tijd te komen, anders was er geen plaats meer. Veel van de Bovenkerkse jeugd moest toen nog op zaterdagavond naar de kerk. Ze kwamen daarom vóór de mis al betalen en een stempel halen, zodat ze er ‘s avonds nog wel in mochten.

  Oude tijden herleven

  Mooie herinneringen en om oude tijden te laten herleven, is het plan ontstaan om nog één keer zo’n legendarische discoavond in Bovenkerk te organiseren. Nog één keer de sfeer proeven en lekker dansen op de hits van toen. Voor de ‘Jeugd van toen’ en andere liefhebbers.

  De DJ’s laten weer van alles horen: pop, rock, het beroemde ‘Quickstep-kwartiertje’ en uiteraard veel soul-nummers.

  11 Februari om 20.00 uur in het Noorddamcentrum in Bovenkerk.

  Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Bovenkerk en Stichting Amstelidee.