• Na de 8 verliespunten de laatste 3 wedstrijden, 1 x gelijk, 2 x verlies, was het zo vlak voor Sinterklaas tijd om niet opnieuw kadootjes weg te geven voor JO17-1. Op papier een zware dobber want de gasten uit Almere hadden vorige week nog nummer 2 Purmersteijn met 4-3 verslagen.

  RODA moest het helaas stellen zonder de zieke Imran, maar kon verdere personele problemen door de blessuregolf gelukkig opvangen doordat Finn zich bereid had getoond zijn oude ploeggenoten te hulp te schieten. Met hem, Cas en Jaydan toch nog drie wissels op de bank daardoor.

  De eerste 5 minuten was het voor beide ploegen aftasten, maar langzaam maar zeker werden de stellingen ingenomen. Het initiatief kwam volledig bij RODA te liggen met het eerste wapenfeit voor het Buitenboys-doel als een aanval via Daniel, Max en Ersan via Mik de bal buitenkant paal belandt. De thuisploeg heeft de overhand. Is de baas op het middenveld waar Alex, Daniel en Max comfortabel aan de bal zijn. Dat geldt ook voor het centrale verdedigingsduo Pablo en Joris. Zij vinden steeds makkelijk de voortzetting via de vrije man op het middenveld of de vleugels. Ronil is als rechtsachter vaker voor- dan achterin te vinden en ook Mylan op links komt vaak over zijn directe tegenstander heen. Na balverlies is er snel weer balbezit want de duels worden over het algemeen vlot en makkelijk gewonnen. Geen vuiltje aan de lucht dus en het wachten is op de voorsprong.

  Na een kleine 20 minuten spelen een dot van een kans als na een korte corner van Mik en Max die laatste met links voorgeeft en Daniel een kans voor een vrijwel open doel biedt. Helaas voor alles en iedereen aan RODA kant gaat zijn inzet te hoog en dus geen verdiende voorsprong. Drie minuten later opnieuw een grote kans als Mik goed doorgaat op de vleugel en voorzet op Max. Die laat vervolgens de bal slim lopen en biedt daardoor de Joshua een goede scoringskans. Ook deze bal gaat jammer genoeg te hoog over. Binnen 10 minuten nog een goede kans als Ersan diep wordt gestuurd, maar die krijgt de bal net niet genoeg onder controle in gevecht met zijn directe tegenstander. Zoals zo vaak treedt dan een oude voetbalwet in werking. Bij een van de spaarzame echte aanvallen van Buitenboys krijgt hun linksbuiten iets te veel tijd en ruimte om voor te zetten. Nog niets aan de hand, want de bal komt wat achter hun aanvaller te komen en bovendien staat Mylan er nog tussen. In een uiterste poging weet hun nummer 7 echter via een werkelijk schitterende omhaal de bal toch nog op doel en tussen de palen te krijgen. Onverdiend, maar het staat toch echt 0-1.

  Even geschrokken van deze tegenslag gaat RODA vlot op dezelfde voet verder. Timo krijgt nog een schotje van buiten de 16 te verwerken, maar daarna weer een grote mogelijkheid voor de gastheren. Een corner van Max vanaf rechts wordt door Mylan prima ingekopt, maar op de doellijn weet de keeper geholpen door zijn verdediger de bal toch weg te werken. Aan de andere zijde moet Joris nog even ingrijpen na een verkeerde terugspeelbal van RODA kant. RODA heeft vlak voor rust nog wel een grote kans als Pablo met een splijtende dieptepass Ersan alleen voor de ver uitlopende keeper zet. Diens poging gaat een paar meter naast en als even later Mylan nog een bal die via Timo richting doel gaat van de doellijn haalt kunnen we aan de limonade met nog steeds de 0-1 achterstand.

  Na rust vergelijkbare verhoudingen. RODA maakt het spel en gaat op zoek naar de gelijkmaker. Na 2 minuten probeert Max het maar eens met links, maar zijn poging gaat hoog over en naast. Luttele minuten later een grote kans voor Buitenboys als RODA na een vrije trap van buiten de 16 nog te veel mensen voor de bal heeft. Timo redt echter prima met de voet op deze inzet. Buitenboys komt er nu een paar keer gevaarlijk uit, maar Joris komt als laatste man twee keer als winnaar uit de strijd. Als RODA uiteindelijk een corner niet goed weg krijgt wordt de bal rand 16 aan onze linkerkant handig over Mik heen gewipt en vervolgens onberispelijk en mooi over Timo heen geschoten. Opnieuw een prachtig doelpunt en dus 0-2.

  RODA blijft hetzelfde spel spelen. Twee minuten na de tegengoal wordt de bal vanaf links voor de goal geslingerd waar Joshua goed voor zijn man komt. Hij kan de bal net niet voldoende richting geven om dezel op doel te krijgen. Er wordt gewisseld: Cas, Finn en Jaydan komen in het veld voor Ronil, Ersan en Alex waardoor Joshua in de spits komt te spelen. Kort daarop staat het helaas wel al 0-3. Na een mooie actie op onze achterlijn waarbij hun aanvaller twee van onze verdedigers spelers in de luren worden legt, wordt de bal teruggelegd. Het schot wat volgt had naast gegaan, maar in een reflex tilt de meegelopen Mylan zijn voet op en verdwijnt de bal alsnog in het doel: 0-3!

  Het geloof is er daarna een beetje uit bij RODA. De combinaties lopen niet meer zo vlot en er is te snel balverlies. Achterin wordt nog steeds heel weinig weggegeven en het spel golf wat meer op en neer. Echte kansen zijn er even niet meer. 10 minuten voor tijd nog een aardige RODA-aanval als Daniel na goed storend werk van Finn de bal oppikt op het middenveld en Mik een schietkans geeft. Zin inzet is echter te zwak om echt gevaarlijk te zijn. 5 minuten voor het einde wedstrijd krijgt Buitenboys een vrije trap vlak voor hun dug-out. Met enig geluk vliegt de bal over de iets voor zijn doel staande Timo heen en wordt de uitslag bepaald op 0-4. Ook een eretreffer zit er niet in voor RODA als bij de laatste aanval over links Jaydan vrij kan inschieten. Ook deze bal gaat jammer genoeg ruim over.

  Qua voetbal een prima wedstrijd van RODA; misschien zelfs wel een van de beste van deze eerste seizoenshelft. Het zou van scorebordjournalistiek getuigen als het verlies duidelijk en terecht zou worden genoemd. Buitenboys scoorde op de juiste momenten 2 beauty’s en ook nog 2 lucky’s. Bij RODA stond het vizier vandaag net niet goed genoeg afgesteld om qua score potten te kunnen breken, maar met het voetbal zat het meer dan goed!

  Volgende week het laatste potje bovenin de provincie tegen laagvlieger Den Helder.