• Wedstrijd nummer zeven in de (zege)reeks van tien. Tegen de nog enig resterende concurrent, Pancratius. Er stond veel op het spel. Bij een overwinning zou het doek vallen voor Pancratius, bij verlies zou de spanning helemaal terug zijn.

  De voorbereiding van Roda was uitstekend. Victoria, koploper in de derde divisie, werd dinsdag simpel opzij gezet (2-4). Op maandag en donderdag werd er hard getraind (in korte broek, tot ongenoegen van de trainer). Op woensdag mochten Alex en Daan bij de KNVB-selectie hun kunsten vertonen. Mik was ze vorig jaar al voorgegaan. Kortom, de voortekenen waren goed.

  De aftrap. Pancratius, de ijsheilige die werd aanbeden vanwege zijn standvastigheid, deed zijn naam eer aan. Een geduchte tegenstander, die erg goed mee kon in het hoge tempo van onze boys. Toch was het Roda, dat in de eerste minuten dicteerde. Maurinho zag de keeper ver voor zijn doel staan en zijn lob ging maar net over de dwarslat. In de vijfde minuut stak Pancratius, voor het eerst, de middenlijn over. Een prachtig afstandschot zeilde over Steijn in de goal, 0-1. Het zal toch niet?

  Roda herpakt zich, een corner volgt. De kopbal van Max kan nog net uit het doel gewerkt worden. Roda draait nu de duimschroeven aan. In de tiende minuut volgt een vloeiende aanval van onze boys. Maurinho trekt voor, bal bij Mik. Die bedient Daan. Zijn vlammende schot wordt gekeerd, maar Ersan is er als de kippen bij en schuift de bal in het lege doel, 1-1. Roda laat de teugels wat vieren en Pancratius ruikt mogelijkheden. De achterhoede van Roda is wat aan het klungelen en Pancratius krijgt een grote mogelijkheid. Net naast. Roda is gewaarschuwd. Pancratius neemt het middenveld in beslag. Het tempo is hoog en het spel golft op-en-neer. Halverwege de 1e helft komt Steijn goed zijn doel uit en de bal wordt, buiten het 16-meter gebied, tegen zijn handen geschoten. Een  Veltmannetje, maar dan net anders. De bezoekers uit Badhoevedorp vragen om een rode (!) kaart, maar de scheids wuift dat terecht weg. De vrije trap gaat naast het doel. Dan weer de beurt aan Roda. Een voorzet zeilt net over het doel en aan de andere kant moet Steijn wederom gestrekt voor een inzet van Pancratius.

  Rust. De reporter zoekt in de catacomben de trainer op voor commentaar. Deze oogt ontspannen, maar erkent dat het in de tweede helft beter kan, en moet.

  Roda komt als eerste de kleedkamers uit, gebrand om in de tweede helft het verschil te maken. Aangevuurd door de comeback van onze Spaanse peper, Pablito, schiet Roda uit de startblokken. In de eerste minuut volgt een enorme mogelijkheid. Ersan zet uitstekend door, gaat alleen op de goal af maar schiet na een interventie van de keeper in het zijnet. Roda zet aan, culminerend in een schitterende aanval die Ersan afrondt na de keeper te hebben omspeeld, 2-1. Het kampioenschap lijkt dichtbij. Al snel is Daan kansrijk, maar zijn poging gaat net naast. Pancratius blijft standvastig en uit een counter, dus wederom uit het niets, wordt de 2-2 in het doel gewerkt. Dan breekt een rommelige fase aan. Beide teams hebben moeite het hoge tempo vast te houden. De vraag is wie nog een foutje maakt in de laatste tien minuten. Cas lanceert Daan. De keeper, die al de gehele wedstrijd veel passes weet te onderscheppen, is nu net te laat. Hij wordt omspeeld door Daan en de bal gaat in het doel….buitenspel. De grensrechter stond op 1 lijn en zal het ongetwijfeld goed gezien hebben. Weer Roda. Corner van Daan die door de keeper kan worden weggewerkt. Helaas geen Rodiaan in de buurt die tot een doelpoging kan komen. Pancratius realiseert zich dat ze vandaag moeten winnen om in de race te blijven. Ze zetten weer aan. Maar de laatste linie van Roda houdt stand. Nog een een vrije trap op 20 meter van het doel, maar Steijn redt met een ‘richtige Glanzparade’. Na 3 minuten extra-tijd fluit de uitstekend leidende scheidsrechter af. Eindstand 2-2.

  Conclusie: geen overwinning, geen verlies. Een gelijkspel en een grote stap naar het kampioenschap. Nog drie wedstrijden te gaan, met drie punten voorsprong op Pancratius en een beter doelsaldo (+5). Op naar De Vogels.