• Na vorige week een punt gepakt, of overgehouden, te hebben (de wedstrijd met 2 gezichten) tegen de leeftijdsgenoten van SCH uit Harmelen stond afgelopen zaterdag Vijfde Divisie club Buitenveldert op het programma. Of sc BTV eenvoudig afgekort. Hadden alles nog gewonnen in de bekercompetitie. Dat het dus een zware dobber zou worden was vooraf bekend. Allereerst de huishoudelijke mededelingen. Pablo was voor de uitvaart van de Queen Mum in London wat de verslaggever begreep, Joris nog geblesseerd aan de teen maar dit gaat de goede kant op, Max nog niet fit na eerder die week op training vervelend in botsing te zijn gekomen met een ploeggenoot en Kick afwezig door ziekte. Zodoende een uitgedunde selectie maar groot genoeg om nog een goede bank te hebben met Jan Willem, Chris, Daniel, Imran en Steijn.
    Om 14.37 floot de jonge scheidsrechter voor het eerst en had BTV de wind letterlijk en figuurlijk in de rug. De eerste goede aanvallen over hun linkerkant waren snel te noteren.
    Toch lieten we ons in het begin niet het kaas van het brood eten. Een goede bal van Jaydan op Paris stichtte gevaar in het strafschopgebied maar helaas werd buitenspel geconstateerd.
    Timo moest als doelman voor de eerste maal in actie komen na een aanval van onze tegenstander, maar prima redding. Vanaf de linkerkant iets wat tussen een voorzet en schot in zat. Goede mogelijkheid van ons, die daar op volgende, kwam via de voet van Mik. Zijn schot ging rakelings naast. De keeper stond erbij en keek ernaar. Dit was een voorbode op nog iets mooiers. Na goed doorgaan van Mik kwam de bal bij Joshua. Met zijn scherpe voorzet wist de goalie geen raad en voor Ersan de bal op een presenteerblaadje. De 0-1 lag er na 14 minuten in. Helaas was deze voorsprong van hele korte duur. Binnen een mum van tijd was de 1-1 aangetekend na een slalom van een BTV aanvaller door onze verdediging.
    De minuten erna komt Buitenveldert er aantal keren goed uit. Een vrije trap wordt in eerste instantie nog gekeerd door Timo, maar in de rebound afgemaakt, 2-1. Kort erop verving Jan Willem Ronil waardoor Cas weer op zn vertrouwde rechtsback positie kwam te spelen en JW centraal.
    De mogelijke aansluitingstreffer kwam van het hoofd van Paris na voorzet van Jaydan, ware het niet dat de bal naast ging. Vervolgens enkele hachelijke minuten waarin het wedstrijdbeeld werd bepaald. Van achter het vijandelijke doel kon goed worden gezien dat Mylan binnen de 16 met 2 volle handen in de rug werd weggeduwd. De scheids had het niet gezien en er kon worden doorgespeeld. Erop volgde was een schot van Jayden na een Roda'23 corner. Het schot strandde op de keeper. De 3-1 volgde nadat Mylan werd vastgehouden. Ook dit voorval werd niet bestraft en doelpunt goedgekeurd. Het rustsignaal gaf Mous en Daan de tijd om te bedenken wat in de resterende 40 minuten nog rechtgezet zou kunnen worden. Chris en Imran konden warmlopen om vanaf de aftrap na rust erbij voor Mik en Alex. De tweede helft hetzelfde beeld. BTV productief en Roda ‘23 doet wat het kan en probeert gaatjes te vinden om de tegenstander pijn te doen. Een eerste gele kaart werd getoond aan Jaydan na vasthouden van tegenstander op het middenveld. Spelbederf zoals dat dan heet. Een gele prent op een groen shirt matchte ogenschijnlijk beter dan geel op een blauw shirt. Laat ik het hierbij maar laten! Al snel na rust mocht Daniel Cas vervangen op de rechtsback positie. Na eerst nog een prima redding te kunnen verrichten moest Timo bij de 4-1 wel de meerdere erkennen. De ban was al gebroken en er zouden nog 3 goals volgen. Speciale optekening voor 1 Buitenveldert speler met 2 wonderschone goals (halve omhaal en strak schot in de rechter winkelhaak). Deed Roda niks meer terug? Oh jawel, zeker. Onze jongens probeerden een tweede goal te maken en deden hier alles aan. Imran probeert het met een schot dat stuit op de keeper. Een lange bal van Paris op Jaydan en zijn schot gaat echt rakelings naast. Een voorzet van Chris valt net niet goed voor Mylan, wat wel een corner oplevert. Een bijna-kopbal (bestaat dat?) van Imran zorgt voor gevaar maar niet tot doelpunten. Chris heeft nog een treffer op zn schoen maar zijn 2 schoten missen precisie. Hiermee eindigt de beker-competitie en staat volgende week de eerste competitie wedstrijd tegen Hillegom op het programma.