• Na een weekje rust, al deden diverse RODA 3 spelers wel mee bij de bevriende elftallen van zaterdag 4 en 7 om hen te helpen weer een bekerronde verder te komen, stond vandaag de absolute kraker op het programma! De nog foutloze nummer 1, RODA 3, tegen haar naarste achtervolger Arsenal die zichzelf terugvond op plek 2.
  Twee seizoenen geleden speelden we ook al twee keer tegen hetzelfde Arsenal om vervolgens tweemaal op een nederlaag getrakteerd te worden. Vooral de 4-1 nederlaag in de uitwedstrijd was erg pijnlijk. Al waren er verzachtende omstandigheden aangezien veel jongens toen met een kater kwamen aanzetten. Een ezel stoot zich niet tweemaal aan dezelfde steen en zodoende besloten Tijn, Mark en Max de wedstrijd uiterst serieus te benaderen aan de hand van een streng trainingskamp genaamd BOILER ROOM. Daar werden ze met motiverende deuntjes tot 05:30 klaargestoomd voor de belangrijke wedstrijd tegen Arsenal. Ook Job was opzoek naar dat ene toverdrankje, op een tot zeer laat durende cocktailavond, die hem de spirit zou geven tot het maken van een hattrick tegen Arsenal. Dit keer MOEST EN ZAL er gewonnen worden tegen Arsenal. Wel moest RODA 3 het doen zonder het goudhaantje van 22/23 Gino M, sterspeler van 2023 Noah, Toi en de jarige captain Timo. Toch een behoorlijk rijtje sterspelers die alle 4 geblesseerd moesten afhaken. Hun afwezigheid werd opgevangen door de inmiddels vedettes van de zaterdag 4 Daan en Bas. Het team wilde graag de jarige Timo die zijn hele jarige dag in het teken van de wedstrijd had gepland trakteren op een overwinning en ging zodoende scherp van start.
  Arsenal zette hoogdruk waar moeilijk onderuit te voetballen viel, maar toch lukte dat uiteindelijk al vrij snel aan de hand van Job die Jesper diep stuurde. Jesper snelde richting de goal van Arsenal om vervolgens de bal zeer beheerst achter de doelman te schuiven, 0-1! Vanzelfsprekend werd dit gevierd met zijn grote vriend en tevens hoofdcoach Gino M.

  Met een voorsprong op zak kon er gezocht gaan worden naar een uitbreiding van deze voorsprong. Wel kreeg ook Arsenal een behoorlijk aantal kansen die (gelukkig maar) telkens werden naast geschoten/gemist door de aanvalslinie van de ploeg uit Amsterdam-Zuid. Toch kreeg RODA 3 op haar beurt ook meerde mogelijkheden op de 0-2! Eerst was het Fabian die zijn een op een helaas gepakt zag worden door de sluitpost van Arsenal en daarna was het Joeri die jammer genoeg met zijn penalty (versierd door uiteraard Lucas!) stuitte op wederom diezelfde sluitpost. Zelfs Mike van Gils, gesterkt door een handjevol supporters die hem kwamen aanmoedigen, kwam nog tot een goede kans die hij helaas net over het doel van Arsenal wipte.
  Uiteindelijk was het niet RODA 3 die haar tweede doelpunt van de middag maakte, maar was het Arsenal die met een uitstekende kopgoal de 1-1 op het scorebord zette. In dit moment raakte ook onze Mark helaas geblesseerd waarna Pieter noodgedwongen zijn plek onder de lat overnam. Enigszins teleurgesteld en balend van de tussenstand werd de kleedkamer opgezocht. Hier werd nogmaals het belang van de wedstrijd besproken en werden de heren nog eenmaal opgepept door captain Mike, coach Gino M, en de geblesseerde jarige job Timo.

  Helaas werd de 2e helft de slechtste helft van RODA 3 dit seizoen. De jongens kwamen er niet meer aan te pas. 2-1, 3-1, 4-1 en zelfs 5-1…. Lichtelijk geflatteerd was het misschien wel, maar Arsenal was in de tweede helft uiterst effectief met haar kansen. Feit blijft wel dat de mannen uit Bovenkerk weer met beide voeten op de grond zijn gezet en dat er door deze 6 punten wedstrijd te verliezen nog een enorm lange weg te bewandelen valt in de tweede seizoenshelft. De eerste seizoenshelft is nu voorbij en de eerstvolgende competitiewedstrijd speelt RODA 3 pas weer op 27 januari 2024.
  Na afloop werd de nederlaag verwerkt met menig pilsjes in het clubhuis van Arsenal, in de biertuin en in cafe de eeuwige jeugd. We kunnen winnen of verliezen, maar een beter team dan deze is er niet. We bedanken Derk oor het vlaggen in 2023, Erwin bedankt voor de fotografie en de support in 2023, Marcel bedankt voor het fluiten in 2023 en fans bedankt voor de fijne support in 2023. Het was een mooi jaar waarin we ons eerste Jubileum als team mochten vieren, vele overwinningen boekten, samen met EDO het meest aantal punten in de 22/23 competitie vergaarde, het 100-jarige jubileum van de vereniging inluidde en voor het tweede jaar op rij in competitieverband ongeslagen bleven op het eigen Bovenkerkse sportpark. Op naar de herstart in 2024! Dan moet de regenboog weer gaan schijnen voor RODA 3 op jacht naar dat ene ultieme doel…… #tobecontinued