• Na een doordeweeks gelijkspel was het zaterdag dan tijd voor de topper tegen de koploper. Iedereen was gemotiveerd en scherp. Winst tegen de koploper zou betekenen dat het gat in punten verkleind zou worden tot 4 punten.

  De doordeweekse wedstrijd had wel tot gevolg dat een aantal jongens al met pijn in de benen aan de wedstrijd begon. Ook had de doordeweekse wedstrijd ervoor gezorgd dat de spelerstas niet gewassen werd. Nou is een schone tas niet persé noodzakelijk, maar ook de tenues waren niet schoon. Vandaar dat in korte mouwen werd gespeeld. In het begin was dat prima te doen, maar nagenoeg alle weertypes kwamen tijdens de wedstrijd voorbij (zon, regen, hagel, wind). Hetzelfde gebeurde op het veld, want af en toe stormde het daar.

  De Zaterdagbier had geen boodschap aan het weer en hield zich goed staande. Ondanks dat Swift met kleine overtredingen het spel van de ZaterdagBier probeerde te ontregelen. De verdediging stond als een huis en zeker de keeper was scherp, aanwezig en waar nodig katachtig waardoor de weinige kansen van Swift op niets uitliepen.

  Hoe anders was de bij de ZaterdagBier. Combinaties liepen, de rust werd bewaard in de opbouw en van tijd tot tijd werden diepe ballen gevaarlijk. Het duurde echter tot de komst van Titatovenaar Timo dat de kansen omgezet werden in rendement. Een mooie dieptebal en actie van Triple T Tayrell, waarbij hij had geleerd van de vorige wedstrijd, leverde het eerste doelpunt op, Tayrell zag Timo staan en gaf de bal precies op het juiste moment. Alhoewel Melvin en Yosri daar anders over dachten.

  Even later dacht Timo, en bijna alle mensen langs de lijn, weer te scoren. En zoals altijd was dat weer een onmogelijke goal. Maar de grensrechter zag dat de bal over de achterlijn was gegaan. De scheidsrechter ging daar in mee, dus werd de goal geannuleerd.

  In de tweede helft ging het spel wat meer op en neer, maar echt grote kansen kwamen er niet. Het resultaat was daarom ook een mooie 0-1 overwinning. Dat werd tot in de late uurtjes gevierd. Sweet Hamerhaai Joey en Dribbelkoning Daan speelden voorlopig hun laatste wedstrijd. Dat zou de ZaterdagBier in de jacht naar het kampioenschap kunnen gaan opbreken. We gaan het zien.

  Komend weekend heeft het team even rust. Het weekend daarna komt de andere directe concurrent op bezoek bij de ZatredagBier. Hoe die wedstrijd zal verlopen en eindigen is nog de vraag. De spanning om het kampioenschap wordt wekelijks groter. Gelukkig lijdt de kwaliteit van het voetbal daar niet onder. Er is wel sprake van het feit dat er al een platte kar geregeld zou zijn.