• En dan is de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen in de Hoofdklasse C een feit. Een teleurstelling voor zeker de spelers dat met dit hechte team een Divisie competitie (vooralsnog) niet aan de orde zal zijn. Op voorhand al wetende dat meerdere wedstrijden eenvoudig gewonnen zullen worden, zaak voor de leiding om de jongens gemotiveerd en hongerig te houden. Nou, dat is wel aan Yosri en Daan besteed. Inspirerende filmpjes en het met elkaar delen van team- en individuele doelen moet zorgen dat de jongens week na week bij de les blijven en beter worden. Ik kan zeggen dat dat zeker op de wedstrijd van zaterdag z’n positieve weerslag heeft gehad. Wat bleven ze ...bij de les ...gas geven ...de vrije man zoeken en ….toeslaan als het kon. En ook belangrijk; leuk voetbal laten zien!
  Iets na 12.15 uur floot De heer Van der Wielen voor de start van de wedstrijd tegen Hoofddorp 15-2, dat uiteindelijk eindigde in een 13-1 overwinning. Hoe kwam die tot stand? Moet gezegd worden dat de bezoekers zeker bij aanvang het kaas niet van het brood lieten eten. Ook een kunst als club om een sterk tweede team te behouden. Ze boden weerstand, ook al was het directe gevaar wel via onze jongens (Max) op te tekenen. Het bleef vooralsnog nog 0-0. Onze achterhoede met Joris in het centrum en Pablo en Mylan op de flanken, hield het hoofd koel. Een kans van Hoofddorp werd teniet gedaan doordat Mylan het gat goed dicht liep.
  Ersan ook weer hard werkend maar een muur aan Hoofddorpers kon nog niet worden doorbeukt. Imran drong de 16 binnen, zette een tegenstander aan de kant, en weet de bal bij Ersan te krijgen. Via de keeper krijgt Finn de kans, maar de bal gaat naast. Pas in de 13e minuut is het dan raak. Joshua weet goed door te gaan, het strafschopgebied te penetreren en met rechts een schuiver in de linkerhoek te plaatsen. De bevrijdende 1-0 op het scorebord. De 2-0 lag er al vrij snel daarna in. Via Max komt de bal bij Jayden en die spelen het prima uit, zien Ersan niet over het hoofd en laatstgenoemde tekent voor de 2-0. Klasse verloochent zich niet en Hoofddorp is uitgeraasd.
  Maxim zet door en wordt onreglementair gestopt en een terechte ingestudeerde vrije trap tot gevolg. Vooralsnog nog gestopt door de keeper, maar de bal komt op afstand voor de voeten van Maxim die hier raad mee weet en de met een mooie goal de 3-0 optekent.
  Goed combinatievoetbal wisselt zich af en weer vele corners die nog weinig effectief zijn.
  Wat zal het zijn geweest: 25 meter? Jayden scoort een beauty hard en hoog in dak van het doel. 4-0. De 5-0 komt op conto van Ersan. Joshua deed goed voorbereidend werk en gunde Ersan dus de eer. Immie scoorde de 6-0 in de rebound na een schot van… zichzelf. Geheel op z’n Max’ slalomt hij met de bal kort aan de voet langs 2 man om vervolgens ook heel rustig de bal langs de keeper te schuiven in de rechterbenedenhoek.
  Op slag van rust een prachtige bal van Imran vanaf eigen helft naar Ersan. Hij heeft weinig medespelers om zich heen en moet dus alleen. De goed keepende keeper van Hoofddorp stopt ‘m mooi. Dit was voor de scheidsrechter het sein om voor de rust te fluiten. Met Cas, Alex en Ronil er de tweede helft in, moest de productie van doelpunten op peil worden gehouden.
  Weer startte Hoofddorp goed met een scherpe aanval over rechts en Stein weet met een mooie redding de bal over te tikken. Uit de corner weet de tegenstander echter wel het enige doelpunt aan te tekenen.
  Vervolgens was het weer Roda-time. Een vrije trap wordt snel genomen op Ronil. Hij passeert a la Schippie (lees: John van ‘t Schip) zn man en wordt neergelegd. Onze aangewezen man is Joshua en ook nu verzilverd hij deze kans. 8-1. Goed doorgaan van Imran over de rechterkant. Via via komt de bal bij Joshua en ik weet niet hoe, maar de bal komt op het hoofd van Imran die de 9-1 aantekent. Mooie samenspel tussen Ronil en Imran zorgt ervoor dat er een fijne voorzet gegeven kan worden op het hoofd van Finn. Rakelings over jammer genoeg. Een snel genomen vrije trap van Alex op Ronil zorgt kort erop weer voor een vrije trap waarbij Mylan ervoor zorgt dat de verdediger van Hoofddorp een ED’tje op zn naam krijgt.
  10, 10,10! De 11e en de 12e komen voor rekening van Mik. Goed doorgaan van Ronil resulteert erin dat Mik de bal, na een eigen opwippertje, het doel in werkt. Vlak voor de 12-1 weet Fin de paal nog snoeihard te raken. Mik weet het net wel te bollen door een kopbal te verzilveren na een voorzet van Max. Laatste doelpunt van de voormiddag was van Max na goede voorzet van Ronil. Is het alleen positief verhaal. Bijna wel, behalve dan dat Joshua een breukje in de pols heeft overgehouden. Laten we hopen dat hij, samen met Daniel, weer snel kan aansluiten bij de training. Eerste overwinning is een feit, met een hoge score. Op naar komende week tegen Alliance ‘22, met nog een midweekse oefenpot tegen Fortius (Maurinho). Deze wisten voor de Beker te winnen van Pancratius. Een goede graadmeter dus.