• Afgelopen zaterdag was het tijd voor de streekderby tussen Roda en Aalsmeer, beiden Zaterdag Bier. Op social media was al de hele week een promotiecampagne bezig om zoveel mogelijk publiek op de been te brengen. Het was dus een drukte van belang bij Roda. De tribune puilde uit en langs de kant stonden 4 rijen dik mensen…..oo nee toch niet…het was iets minder, maar vanuit alle geledingen binnen de club was wel een afvaardiging. Zelfs de trommelaar van de supportersgroep De Trap was op het spektakel af gekomen.

  Op papier leek Roda de betere ploeg, maar er werd op kunstgras gespeeld. Het was dan ook maar de vraag of Roda stand zou houden. Zeker toen Aalsmeer tegen de verhouding in op 0-1 kwam. Vanaf de tribune werd om wissels gevraagd en begon het publiek al over de welbekende witte zakdoekjes. De angst zat er goed in op de tribune.

  Op de bank daarentegen bleef de rust bewaard. Er was goed getraind, dus had de coach het vertrouwen op een goed afloop. Luuk was de eerste die de ban brak. Miste hij vorige week nog veel kansen om te scoren. Dit keer kreeg hij het advies van Timo op te schieten, schieten, schieten…Hij bedacht zich dan ook geen moment en maakte een draai om de bal vervolgens in het hoekje te plaatsen.

  Even later was het de gelegenheidsspits Joey die het op zijn heupen kreeg en de combinatie zocht met Yosri. Die combinatie voerden zij door tot in het strafshopgebied. Helaas had Aalsmeer geen oog voor de schoonheid van die combinatie. Yosri werd de bal op een onreglementaire manier afgepakt en verdiende daarmee een strafschop. Omdat het hier om een bekerwedstrijd ging, was er op de laatste training op het nemen van strafschoppen geoefend. Toen Bas dan ook zijn aanloop nam voor de strafschop wist iedereen dat daarmee de 2-1 op het bord zou komen te staan….tenminste als de afstandsbediening er zou zijn….

  Roda leek de weg naar de overwinning gevonden te hebben. Niks bleek echter minder waar, want degene die het verschil zou maken was Yosri. In eerste instantie deed hij dat door balverlies in te leiden, maar de kans van Aalsmeer van de lijn te houden. Hierdoor werd het geen 2-2.

  In tegenstelling tot Cristiano Ronaldo schikte de aanvoerder van Roda (voor de kenners, dat is Wesley van Dijk) zich zonder morren in de rol van invaller. Zelfs toen hij 1 minuut voor tijd moest invallen voor de leeggetankte Joey, deed hij dat….Of misschien was dat ook omdat de tweede helft nog gespeeld moest worden…

  In de rust werden onderling harde woorden gesproken. Bovendien werd de gehele voorhoede gewisseld. Kevin, Jason en de al eerder genoemde Wesley stonden aan de aftrap van de tweede helft. Yosri wilde zijn eerdere fout graag goed maken en deed dat met een mooie schuiver, waardoor de 3-1 wel op het bord verscheen.

  Toen de keeper van Aalsmeer ver uit zijn doel was en de bal wegtikte was Timo er als de kippen bij en scoorde ongeveer vanaf de middellijn en een nagenoeg leeg doel. De ban was gebroken. Roda bleef tikken en het publiek vermaken. Joost schoot op de lat. Damian twijfelde of hij een bal breed zou geven, maar besloot te stiften. Dit keer was de keeper wel scherp, waardoor de stift mislukte. Bas was echter wel doeltreffend. Dat doelpunt was onbeschrijfelijk mooi. Gelukkig is dat doelpunt vereeuwigd door Mark en te zien op instagram (@roda23aterdag4).

  De verdiende eindstand werd daardoor bepaald op 5-1. Een mooie wedstrijd met fantastisch publiek.

  Na afloop werd de overwinning gevierd als een kampioenschap tot in de laatste uurtjes. Komende zaterdag is het weer gewoon competitie. De Zaterdag Bier speelt dan om 14.30 uur tegen FC Amsterdam. Ook dat zal de nodige spektakel opleveren, dus bent u er nu niet bij geweest, kom gerust genieten!