• Als je de Premier League een beetje volgt, dan heb je enig idee hoe het er zich aan toegaat in de top van de 7e divisie-A. De eerste 5 teams op 1 punt van elkaar verwijderd. Afgelopen zaterdag was de nummer 2 van de competitie FC Lisse te gast in Bovenkerk. Een ongekende topper van de eerste orde. Hoe houden onze jongens zich onder deze druk?
  Het goede nieuws kwam vanuit de ziekenboeg waar Jaydan weer kon aansluiten en fit genoeg was voor de basis. Alex kon ondanks een versplinterde enkel toch z'n voetbalschoenen aantrekken en plaats nemen op de bank naast het drietal uit 16-1 (Alex, Dave en Tannin) en Ronil. Naast de bekende langdurig geblesseerden waren Cas en Joshua door blessures niet van de partij.
  De wedstrijd kon 10 minuten te laat van start gaan onder leiding van scheidsrechter Van Gelder. Het was RODA’23 dat goed en alert van start ging. Jaheim vanaf rechts leverde een strakke voorzet waarbij de keeper clasht met z’n medespeler. Gelukkig konden beiden het spel snel voortzetten. De wedstrijd gaat met name de eerste helft gelijk op. Toch kan RODA’23 na 9 minuten in de 10e minuut de 1-0 aantekenen. Een knappe 1-2 tussen Imran en Daan geeft laatstgenoemde de mogelijkheid om te scoren. In z’n eigen rebound scoort Daan met zijn hoofd. FC Lisse laat zich niet uit het veld slaan en probeert met combinaties richting vijandelijk doel te komen. RODA’23 blijft ook combineren en via een voorzet van de linkerflank weet Jaydan de bal net niet te raken. Lisse komt er via de counter gevaarlijk uit en versiert een vrije trap die er zomaar in had gekund. In fases komt Lisse er sterk uit en heeft RODA’23 het lastig. Dit was te verwachten gezien de stand op de ranglijst.
  Na exact 20 minuten wordt er een drinkpauze ingelast. De vertrutting ten top hoor ik in m’n linkeroor en ik ben het ermee eens. Wijzig de regels dan dat er standaard na 15 minuten een korte pauze wordt ingelast a la Basketbal of alleen bij extreme weersomstandigheden.
  Afijn, na de drinkpauze is het Mik die diep wordt gestuurd en na een kap op zijn rechter over schiet. Nu is het Mik die Ersan diep stuurt. Ersan gaat goed door, worstelt zich langs tegenstanders de zestien in en krijgt een terecht gegeven penalty. Mik voelt zich goed en gaat achter de bal staan en stuurt vervolgens de keeper de verkeerde hoek in, 2-0 in de 25ste minuut.
  Vertekend? Nou ja eigenlijk wel. Zonder een tekenend overwicht een comfortabele voorsprong. Vanaf een meter of 40 probeert Mik de keeper te verschalken en dit lukt bijna als de wind de bal draagt en op de lat belandt.
  Stond Steijn op doel, zullen mensen zich afvragen. Ja wel degelijk. Een FC Lisse speler gaat na een fout achterin 1 op 1 op Steijn af. Met prima voetenwerk wordt de aansluitingstreffer voorkomen. Helaas wordt uit de opvolgende corner hard ingeschoten door de volledig vrijstaande speler van Lisse. 2-1.
  RODA laat zich niet gek maken en blijft voetballen. Imran krijgt een kans en probeert met een bal achter het standbeen de keeper te verschalken. Niet om gallery play te promoten maar de beste manier om succes te behalen.
  In de rust een nodige stevige speech van Rudy om de jongens op scherp te zetten voor de tweede helft.
  Na de rust mag Jaydan uitrusten na weer 45 minuten in de benen te hebben en Alex komt erin op het middenveld.
  Dat het nog lang niet gespeeld is, mag duidelijk zijn.
  Ersan en Imran houden voorin hun tegenstanders flink bezig en Mik stuurt Imran diep. Na 6 minuten in de tweede helft een afstandsschot van Alex waar de overigens sterk spelende keeper van FC Lisse zich totaal op verkijkt. 3-1.
  RODA’23 zet door en goed samenspel tussen Daniel en Jaheim zorgt voor een voorzet vanaf de rechterkant. De inzet van Ersan wordt prachtig gered. Kort erop stuurt Daniel Mik diep en redt de keeper weer.
  Een snelle uitbraak via Jaheim op Imran. Een kiezelhard schot op de keeper waar Daan uit de rebound scoort. Helaas in buitenspel-positie.
  Dit was tevens het laatste wapenfeit van Daan die het veld verlaat voor Alex jr.
  Een schitterende uitbraak in de 71ste minuut. Imran gaat sterk door en vindt Ersan blindelings, 4-1. Als je al jaren mag samenspelen met elkaar, gebeuren dit soort dingen waar je als publiek van kan genieten.
  Lisse weet nog een sporadische kans te creëren. Niet meer dan dat. De geest is uit de fles bij de Bollenstreekers, maar nog lang niet bij onze boys.
  Een corner vanaf de linkerkant wordt door Mik in 1 keer in het doel gedraaid. 5-1. Blunder van de keeper, een ‘bewussie’, wie mag het zeggen? Dave en Ronil komen het veld in voor Mik en Imran.
  Kort voor tijd ontvangt jr de bal van sr. Alex jr. speelt zichzelf vervolgens knap vrij in de 16-meter en schiet de bal strak in de rechterbenedenhoek. 6-1. Wat een afsluiting van een sterke wedstrijd. Onze boys zijn volop in de race en moeten nog drie finales.

  Het weekend was voor een aantal 17-1 nog niet voorbij. Net zo moeiteloos als de 16-1 spelers (Alex, Dave en Tannin) bij ons meespelen, zo kon Yosri voor Zondag-2 beroep doen op Mik, Ersan en Daniel. Weer een 6-1 overwinning, nu tegen Abcoude 2. Wat een weekend!