• Roda ’23 JO14-1 - vv Meerburg 1-2 (0-0)

Het was een drukke zaterdag op het Roda complex op de twaalfde september. Alle eerste jeugdteams speelden thuis, dus de velden waren kwa bezetting flink gevuld. JO14-1 hoefde pas om 13:00 u aan te treden, maar daarvoor draaide de spelerscarrousel tussen de diverse teams op volle toeren. JO16-1 leende van O15-1 en die weer van O14-1 v.v. waardoor Tom, Imran en onze invaller Daan er al flink wat minuten op hadden zitten alvorens de strijd tegen Meerburg kon worden aangegaan.

Meerburg had wat goed te maken ten opzichte van vorige week. FC Lisse had ze in hun eerste wedstrijd thuis in Zoeterwoude met maar liefst 1-8 over de knie gelegd. Een uitslag die over de krachtsverschillen in deze fase van onze competitie nog niet veel zegt natuurlijk. Na de korte warming-up door het uitlopen van de hectische wedstrijd van JO16-1 op veld 2 volgde dan eindelijk het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Van der End. Met Lennert en Wesley als eerste wissels en Pablo nog herstellende van zijn polsbreuk op de bank kwam Meerburg de eerste paar minuten als sterkste uit de startblokken. Daarna meldde Roda zich meer en meer op de vijandelijke helft, maar gevaarlijk werden beide ploegen niet. Thijmen had een mogelijkheidje bij de eerste paal na een corner van Finn vanaf links. Er waren twee schoten van Imran en een inzet van Cas in de 16, maar dit alles leidde helaas tot niets. Ook een tikje van Finn, na goed ingrijpen van de goed voor zijn man komende Daniel, kwam kracht te kort en hetzelfde gold voor een nieuw schot van Imran recht op de keeper vanuit de tweede lijn. Meerburg probeert wat terug te doen na een mooie aanval en dito een-tweetje, maar gelukkig voor Roda werd er naast geschoten. Veel meer valt er over de eerste helft niet te melden, al probeert Cas het nog met een lekker schot dat net te ruim over gaat.

Na de limonade en het fruit stuurt Johan Wesley, Lennert en Daan het veld in voor Finn, Cas en Joshua. Deze week worden de wisselregels wel exact gevolgd, dus doorwisselen is helaas niet toegestaan bij de derde divisie junioren.

Ook begin tweede helft voert Meerburg de boventoon in deze rommelige wedstrijd al geeft de Zoeterwoudse keeper Mik nog de gelegenheid hem wat te testen. Aan de andere kant moet Steijn reddend optreden na een schot recht op hem af. 6 minuten na rust is het toch raak voor de wit-zwarten. Na slecht uitverdedigen belandt de bal achter Steijn: 0-1. Niet veel later is het bijna 0-2, maar Steijn brengt prima redding. Roda moet nu komen met meer ruimte voor Meerburg tot gevolg, maar het centrale duo Alex en Tom, geholpen door de backs Lennert en Daniel, staan allen hun mannetje. Roda zet wat aan. Een poging van Mik in de korte hoek wordt tot corner verwerkt. Die komt van de voet van Daan, maar verder dan een inzet van Alex in tweede instantie komt Roda niet. Dan is het iets later toch 1-1 als Daniel op links Wesley wegstuurt, die op zijn beurt Mik prima wegsteekt. Die weet vervolgens de vrij voor het doel gekomen Daan te bereiken: 1-1. Roda probeert via vooral de middenvelders Joost, Imran en Thijmen wat meer druk te zetten op de vijandelijke verdediging wat door Wesley nog het best wordt uitgevoerd. Na een door Meerburg sportief teruggegeven uitbal loopt hij het hardst zijn eigen inworp achterna en de lachers op zijn hand. Heel lang duurt die pret niet als Mik na een onschuldig duel heel vervelend ten val komt en zijn pols op twee plaatsen breekt. Flinke schrik uiteraard, maar gelukkig is er snel hulp van alle kanten en kan Mik snel richting de eerste hulp. Het lijkt bijna een vloek op dit team, want na Pablo en eerder Daniel de derde polsbreuk van het team dit nog prille seizoen. Ondanks het wisselverbod gaan tegenstander en scheidsrechter er gelukkig mee akkoord dat Cas terug het veld in komt en er weer 11 tegen 11 wordt gespeeld. De schrik lijkt echter flink in het team te zitten en Roda kan niet echt meer tot kansen te komen. 5 minuten voor tijd krijgt Meerburg zelfs een penalty nadat een van hun spelers ten val komt in de 16. Of ie terecht is wordt betwist, maar de eindstand wordt wel op 1-2 bepaald. Een eindstand die de verhoudingen eigenlijk niet echt recht doen.

Volgende week nieuwe kansen bij de volgende thuiswedstrijd tegen ARC uit Alphen aan den Rijn.