• Na een geslaagd bekeravontuur (dat binnenkort een vervolg krijgt), was het tijd voor de start van de competitie. Bijna de voltallige selectie was aanwezig. Er stonden 11 spelers in het veld en de bank was helemaal bezet. Sterker nog, ook veel van de geblesseerden stonden langs het veld om het team te ondersteunen.

  Ondanks alle communicatie vooraf was niet alles tot in de puntjes geregeld. De Zaterdag Bier was wel ingedeeld in de kleedkamer waar ze thuishoort, nummer 1… maar de wedstrijd werd gespeeld op knollenveld 3. Inmiddels is dat geen probleem meer, want ook op gras werden de wedstrijden gewonnen. Achteraf is wel aangegeven dat echte artiesten op het hoofdpodium thuis horen.

  Over artiesten gesproken. De Zaterdag Bier is van origine een vriendenteam (en Max). De laatste tijd lijkt het er echter op dat zij meer in hun mars hebben. De Zaterdag Bier houdt het midden tussen een Boyband en het Urkermannenkoor. Inmiddels hebben al meerdere spelers auditie gedaan voor de rol van leadzanger. Hoe dat ging en gaat, kunt u allemaal zien op de instagrampagina @rodazaterdag4.

  Wat daar niet te zien is, zijn de activiteiten om het veld. Het was daar ook deze zaterdag een drukte van belang. Oud-spelers die een kijkje kwamen nemen, ouders die interesse toonden. Maar de meeste aandacht ging toch uit naar Spongebob Timo. In plaats van warmlopen langs de lijn, hanteerde hij de waterzak om korte sprintjes het veld in te trekken. Gelukkig begrepen zijn teamleden dat hij dat deed om geblesseerde spelers op te lappen en niet om het signaal af te geven dat hij stond te trappelen om in te vallen.

  Los van al dat alles, blijft de focus op het veld onverminderd hoog en is de wil om niet kaal te gaan er. Tot nu toe wordt elke tegenstander geknipt en geschoren. Ook dit keer was dat het geval. Het team begint steeds meer op elkaar ingespeeld te raken, de conditie gaat omhoog en de positiespeloefeingen beginnen zijn vruchten af te werpen.

  Wellicht het enige punt dat nog aandacht vraagt, is het afmaken van de kansen. Ook deze wedstrijd was het percentage balbezit zo een 80%. Bij balverlies werd vaak, door druk te zetten, heel snel de bal heroverd. Komende zaterdag zal dat bij Ouderkerk (angstgegner numero uno) dan ook beter moeten.

  De eindstand was geen goede afspiegeling van het krachtsverschil tussen beide teams. De score had hoger uit kunnen pakken. Een eigen doelpunt na een weergaloze actie van Dennis, een schot van afstand voor een min of meer open doel van Yosri en een altijd zeker doelpunt van Jason was de opbrengst van deze wedstrijd. Waarbij wel gezegd moet worden dat de verdediging onder leiding van Joey ongelofelijk veel inzet toonde en soms het geluk aan hun kont had hangen. In alle opzichte was de 3-0 daarom verdiend.

  Of het komende zaterdag weer lukt om te winnen, zullen we zien. De opkomst lijkt hoog. Reden genoeg om de Zaterdag Bier aan te komen moedigen. Dus heb je niks te doen, kom kijken. De wedstrijd is om 12.15 uur. En alsof dat nog niet genoeg is, de auditie in de kleedkamer zal zeker het bekijken waard zijn. Kom of blijf de Zaterdag Bier volgen op instagram @rodazaterdag4.