• De tweede bekerwedstrijd op de tweede zaterdag van september met Sporting Martinus als tegenstander. Vooraf op papier een niet al te lastig te nemen horde gezien de resultaten tegen deze lichting de vorige edities.

  RODA moest het stellen zonder de ’s morgens ziek gemelde Jaydan en de voor een wedstrijd geschorste Daniel. Daarom verhuisde Daan ten opzichte van vorige week naar het middenveld en Joshua kwam op de rechtsbuiten positie te spelen. Andere Daan moest zelf voetballen en daarom stond Reneal alleen voor de groep. Vooraf nog even verwarring om missende sleutels van de ballenkliko en een door ruimtegebrek halfslachtige warming-up.

  Op het warme kunstgras begonnen beide teams wat rommelig. Direct wel RODA dat het voortouw en initiatief neemt, maar Sporting Martinus dat ook zeker de aanval zoekt. Na 3 minuten een eerste schotkansje van Imran en daarna een bijna penalty moment van diezelfde Immie. Net niet genoeg om de bal op de stip te leggen. De eerste 10 minuten verder nog een kopkansje van Alex, maar hij kan de bal na een corner vanaf links slechts schampen.

  In de 11e minuut dan toch de verdiende voorsprong. Na wat gerommel buiten de 16 komt de bal bij Imran terecht, die geen fout maakt in de afronding en de bal langs hun keeper schuift. Voor de statistieken komt de assist op naam van Ersan, maar helemaal overtuigd was hij zelf ook niet.

  Een tweede doelpunt laat toch ook weer wat langer op zich wachten ondanks dat vooraf toch de dubbele cijfers als doelstelling waren genoemd. Mylan kopt een prachtige corner van Daan vanaf rechts op dito wijze in en maakt die verdiende tweede treffer. Nog voordat scheidsrechter Londema voor de terechte drinkpauze heeft gefloten staat het 3-0. Imran straft de foute opbouw achterin bij de gasten af en maakt zijn tweede van de dag.

  In de 35ste minuut toch een tegenvaller en doet Sporting Martinus wat aan de achterstand als Steijn een lastig, botsend schot in eerste instantie nog wel weet te verwerken. De rebound wordt echter onberispelijk en hoog in ons doel geschoten: 3-1. Binnen de volgende vijf minuten maakt de 17-1 echter korte metten met de aspiraties van de plaatsgenoten. Eerst stoomt Daan op vanuit het middenveld en wordt opvallend weinig lastig gevallen. Zijn schot verdwijnt keurig in de hoek. Twee minuten later bepaalt Mik met een lastige kopbal de ruststand op 5-1 als na een mooie aanval over rechts via Cas en Joshua de bal door de laatste wordt voorgegeven. Achterin staat het verder aardig goed met het centrale duo Joris en Mylen en de goed spelende backs Jaheim op links en Cas op rechts.

  De voorzet op de 5-1 was meteen ook het voorlopige laatste wapenfeit van Joshua, want na de limo wordt hij vervangen door Rave. Mylan verruilt daarom het centrum voor het middenveld en ook Daan schuift een linie op. Aan het spelbeeld verandert weinig. RODA heeft het overwicht en zoekt keer op keer de aanval met heel af en toe wat speldenprikjes van Sporting Martinus. Imran zorgt voor het eerste gevaar na rust. Verovert de bal op de achterlijn, maar zijn teruggelegde voorzet wordt over geschoten door Mik. Even later is het wel raak als de rollen van aangever en afmaker zijn omgedraaid. Imran’s doelpunt wordt echter afgekeurd omdat de grensrechter de arbiter erop wijst dat de bal eerder al over de achterlijn is geweest. Weinig commentaar van onze kant, wat eigenlijk al genoeg zegt.

  Na zo’n 6 minuten in het tweede bedrijf is het 6-1 als Rave met een lange bal Daan diep stuurt. Oog in oog met uitlopende keeper maakt hij geen fout en door de benen van de keeper rolt de bal het doel in. Daarna kan de doelman wel redding brengen als Mik zijn Robbie de Wit actie net niet kan afmaken. Wel een hoekschop als resultaat van dezelfde voet. Die bal belandt bij de tweede paal waar Alex kopsterk als altijd de 7-1 weet aan te tekenen.

  Reneal wisselt. Adam neemt de plaats in van Cas op rechtsachter en na de drinkpauze vervangt Pablo Joris. Tussendoor nog een aardige actie van Mik, maar die vergeet zichzelf te belonen door niet te schieten en aan de kantinekant weet Steijn met een mooie redding een tweede Martinus doelpunt te voorkomen. Meer kansen aan de andere kant volgen. Mik kopt een voorzet van Imran na een mooie kaats met Imran in de handen van de op de doellijn staande keeper. Aanval op aanval volgt. Daan ziet zijn schot geblokt en hetzelfde geldt voor die van Ersan in de rebound. Alex ziet wat later na een corner van Daan zijn poging met de borst op de paal belanden en in de herhaling gaat de bal naast.

  Ronil vervangt Daan als rechtsbuiten. Die verhuist naar het centrum van de aanval als geen risico wordt genomen met een opspelende hamstring van Ersan die naar de kant gaat. Ronil zorg meteen voor de 8-1 op aangeven van Imran, die zelf niet heel veel later hard en duidelijk de trekker overhaalt voor de 9-1. Ook bij RODA’s laatste en 10e doelpunt is het voorwerk van Imran. Het scorebord geeft inmiddels 0-1 aan waardoor geroepen wordt er nog 2 te maken om toch ook daarop duidelijk te maken welk team aan het langste eind trekt vandaag, maar zover komt het niet.

  6 uit 2 voor de beker en de koppositie in de poule, want later die dag weet tegenstander van volgende week Buitenveldert die van vorige week De Meern niet te verschalken. Het wordt daar 4-4 waardoor volgende week een puntje genoeg zou zijn om door te bekeren. Zelfde tijd, zelfde veld. Tot dan!