• Afgelopen zaterdag werd de ZaterdagBier verrast door AMVJ. Niet vanwege hoogstaand voetbal of een slimme strategie, maar door het feit dat er niet op kunstgras gespeeld werd. Bij het lenen van spelers was hier wel op gerekend. “Koning kunstgras” Lucas was onder die voorwaarde geleend van de Zaterdag 3. Hij twijfelde dan ook sterk of hij mee wilde doen, maar besloot toch op de bank plaats te nemen.

  Die Bank was overigens ruim bezet, voornamelijk door geblesseerde spelers. Ondanks het koude weer, was het daardoor wel aardig warm op de bank. Naast de geblesseerden, zaten de coaches en 4 wisselspelers in de dug-out.

  Omdat het regende wilden de wisselspelers liever niet vlaggen. Om dat probleem op te lossen, werd besloten om tijdens de 1e helft continu van vlagger te wisselen. Zelden verliepen wissels zo soepel. Buitenspel was echter niet bij elke vlagger hetzelfde.

  Naast het lenen van een speler, werd ook een beroep gedaan op Joey. Dit omdat het keepersprobleem nog steeds niet opgelost is. Voor de wedstrijd werd al een beroep gedaan op Joey. Hij hielp een in de modder vastzittende biro los te komen. Hierbij was hij echter vergeten dat hij een witte hoody aan had. Onder de modder en in een dalmatierhoody kwam hij aan op het sportpark.

  Ook bij het inschieten sloeg hij een modderfiguur, maar dan wel in de letterlijke zin van het woord. Een duik naar links en een duik naar rechts betekende dat het leek alsof hij met Mudmasters meegedaan had. Tijdens de wedstrijd was dat overigens wel anders. Want daar sloeg hij absoluut geen modderfiguur. Hij hield zijn doel schoon. Voor het meegekomen publiek deed hij een zonnige macarena en in de tweede helft dook hij naar rechts om met een uiterste inspanning een bal uit de verre hoek te houden.

  Overigens werd niet alleen duidelijk dat je beter geen witte kleding aan kan doen als je op een modderveld speelt. Bij een actie waar de bal de dug-out in dreigde te rollen besloot Media Markt de bal te stoppen. Hij was alleen vergeten dat hij witte gympen aan had.

  Voetballend ging het uitstekend. AMVJ had totaal geen grip op de ZaterdagBier. Geweldenaar Gijs benadrukte dat door vanaf eigen helft aan de rechterkant met de buitenkant (a la Cruyff) Djurre diep te sturen. Die op zijn beurt Lars wist te vinden en hem de 1-0 te laten aantekenen.

  Het publiek werd gedurende de wedstrijd getrakteerd op mooi voetbal. Met als eindresultaat een klinkende 3-0 overwinning. De overige doelpunten kwamen van de gelegenheidsspits Daan en de opkomende back Yosri.