• Na een goede invalbeurt van de assistent-assistent-coach was het de beurt aan de coach om de tweede bekerwedstrijd van dit seizoen tot een goed einde te brengen. De tegenstander was Argon, op papier een tegenstander van naam. Op het gras was het andere koek, want de Zaterdag Bier ging en met een zevenklapper vandoor met de punten.

  Even wennen
  Dat gras andere koek was, bleek wel bij de nieuwe aanwinst van dit seizoen. Als voormalig selectiespeler viel het Wesley Jongerius niet mee om op een knollenveld te spelen, daar waar hij een biljartlaken gewend was. Los daarvan was zijn spel in de 1e en 2e helft prima en zelfs op het knollenveld was hij behoorlijk balvast. Aan de 3e helft moest nog wel geschaafd worden, maar nadat hij ook daar de schroom van zich af had laten vallen, liet hij ook daar van zich horen. Al was hij minder tekstvast.

  Wisselbeleid
  In tegenstelling tot eerdere jaren heeft de coach zich uitgesproken over het wisselbeleid van dit jaar. Train je 2 keer, dan heb je recht op een basisplaats, train je 1 keer dan ben je wisselspeler en als je niet getraind hebt is de kans op speelminuten niet groot. Uiteraard is het wel de bedoeling dat er 11 man op het veld staan. Het gevolg van dit beleid was dat een aantal zekerheidjes van vorig jaar op de bank moesten starten, maar dat deed niks af aan de kwaliteit van het spel.

  Missie
  Vorig seizoen was een ’O nee toch niet’-seizoen. Het siezeon duurde 45 minuten te lang. Dit jaar is de ambitie onveranderd hoog. Om die ambitie bij de spelers wat aan te moedigen is de toezegging gedaan dat, naast de gebruikelijke ‘plons in de sloot’, de coach kaal geschoren wordt als het team kampioen gaat. Lukt dat niet, dan overkomt de minst-scorende (op de keeper na) hetzelfde. Waarbij de verwachting is dat het team dan zo solidair is om allemaal kaal te gaan.

  Man of the Match
  Maar goed….de wedstrijd…Kevin blijft dit seizoen de schijnwerpers halen. Hij werd, met een grote voorsprong op de rest, Man of the Match. En dat had ook dit keer weinig te maken met zijn scorend vermogen, want die teller staat nog gelijk met het aantal van vorig jaar. Kevin was echter wel de man die veel van zijn teamgenoten in stelling bracht.

  Trendsetters
  In het huidige betaald voetbal zijn opkomende backs een modeverschijnsel. Hier doet de Zaterdag Bier al jaren aan mee. Afgelopen zaterdag werd echter een nieuw onderdeel toegevoegd aan dat modeverschijnsel en wellicht worden zij daarin trendsetter, want de opkomende backs werden op maat bediend door Kevin, waardoor zowel de links- als de rechtsback hun doelpuntje meepikten.

  Zuinig
  Over doelpunten gesproken, Wesley van Dijk is maar wat zuinig op zijn krullen en wil ook graag in de schijnwerpers staan, dus was hij als vanouds op dreef. Met 3 doelpunten nam hij het stokje als topscoorder over van de wederom geblesseerde Jason. De overige doelpunten kwamen van Timo en Dean, waarmee de zevenklapper een feit was.

  Beest van Bovenkerk
  Los van de doelpunten voor was er ook een doelpunt tegen. Hier had de assistent-coach Wesley van uren al voor gewaarschuwd. Dat was dan ook voor de invalkeeper Joey het enige smetje.
  Na deze wedstrijd gaat hij door het leven als Het Beest van Bovenkerk, om daarmee een ode te brengen aan de overleden Beer van de Meer.

  Komende zaterdag kunt u allen live genieten van deze kanjers. Zij spelen om 14.30 uur. Lukt het niet om hier bij te zijn, volg ze dan op rodazaterdag4 op instagram.