• Afgelastingen en midweekse wedstrijden (hoe zit het nu?)

  Na een paar geweldige voetbalweekenden met mooi weer en grasvelden die er fantastisch bij lagen, gaan we nu het derde weekend in met plassen op veld 4 en 5. Zelfs de kunstgrasvelden hebben moeite de hoeveelheid water te verwerken. Er wordt door veel mensen hard gewerkt om zoveel mogelijk wedstrijden te laten spelen in de weekenden maar dat lukt niet altijd.

  Hoe gaat dit nu in z’n werk?

  De wedstrijdsecretarissen (er zijn er 3 binnen RODA '23) beginnen al meer dan een week voor het programma met het bekijken van de weerberichten. Als de kans op afgelasting groot is, wordt er al geprobeerd wedstrijden te verplaatsen. Helaas lukt dat niet altijd.

  Op vrijdagavond is er veel contact tussen wedstrijdsecretarissen en de partijen die de velden keuren. Op zaterdagochtend voor 7:00 uur wordt definitief besloten of de velden worden goedgekeurd. Bij afgekeurde velden wordt dit in een afgelastingscommissie gedeeld en worden een aantal mensen wakker gebeld. Op alle sociale media en de website wordt een bericht geplaatst. De wedstrijdsecretaris zet in de Wedstrijdzaken app de betreffende wedstrijden op afgelast. Dit laatste zorgt ervoor dat een afgelasting ook op voetbal.nl zichtbaar is.

  Kijk dus altijd zowel op voetbal.nl (app) én op de website voor de laatste status.

  Uitzonderingen

  • het kan zijn dat op vrijdagavond al duidelijk is dat een veld niet bespeelbaar is op zaterdag. Het zelfde geldt voor de zondag. Alleen in die gevallen zullen de afgelastingen eerder worden gepubliceerd. Om onnodige afgelastingen te voorkomen, is dit echt een uitzondering!
  • Als op zaterdag of zondag veel wind en géén regen wordt voorspeld, kan het zijn dat grasvelden alleen voor de ochtend worden afgekeurd. Er is dan een herkeuring in de ochtend voor de middagwedstrijden.

  De wedstrijden zijn afgelast: wat nu?

  Afgelaste wedstrijden worden in principe door de KNVB opnieuw ingepland of vervallen. Voor categorie A betekent dit dat een wedstrijd binnen 2 weken gespeeld moet worden. Een categorie B wedstrijd wordt ingehaald in een inhaalweekend. De praktijk leert dat teams al wedstrijden hebben staan in dit weekend. De KNVB zal dan midweeks gaan inplannen. Meestal op een woensdag. Beide teams (en ook de wedstrijdsecretarissen) zullen hierdoor verrast worden.

  De KNVB plant opnieuw in om competities eerlijk te houden. Kampioen worden met maar één gespeelde wedstrijd of niet kampioen worden omdat je die ene belangrijke wedstrijd niet kon spelen is natuurlijk niet leuk. Dus ook als een wedstrijd is afgelast én vervallen, kun je een wedstrijd spelen. Neem daarvoor contact op met de tegenstander en kijk of je bij RODA '23 of bij de tegenstander de wedstrijd kunt spelen.

  Kun je niet spelen op de ingeplande datum? Dan gaat het standaard proces in.
  Zie: https://www.roda23.nl/te-weinig-spelerswat-nu/

  Vanwege de hoeveelheid inhaalwedstrijden midweeks moeten helaas trainingen wijken. We proberen dit te verdelen over de week.

  Heb je vragen? Neem contact op met de leider/coach, de leeftijd coördinator of het Wedstrijdsecretariaat.