• Beste Rodianen,

  We willen heel graag een bericht van Emre, die speelt in onze zondag-selectie, met jullie delen en hopen dat jullie hem willen helpen!

  Zoals de meeste van jullie weten heeft er een aardbeving in Turkije plaatsgevonden.
  Inmiddels al 21.000+ mensen overleden. Ik zelf heb geen familieleden/kennissen in die omgeving, maar ben wel erg geraakt hierdoor.
  Hierom doe ik zelf in de komende avonden mee met projecten rondom Amsterdam, waar kleding/andere spullen etc. worden ingezameld en gebracht naar de mensen in nood.

  Het noodlot in mijn ogen is zelden zo wreed geweest. Ik ben zelf ook Turks en hecht veel waarde aan de cultuur en mensen uit het land. Ik ervaar de Turkse mensen als warm, toegankelijk, sociaal en gastvrij. In mijn cultuur is het normaal om spontane bezoekjes te krijgen van familieleden/vrienden en dat iedereen graag bij elkaar komt. Typerend natuurlijk, thee, koffie, verschillende hapjes en zoetigheden. We vinden het allemaal wel gezellig en super lekker. Na de eerste beelden van de aardbevingen en slachtoffers die ik te zien kreeg, voelde ik onmacht en groot verdriet en kon ik me niks anders voorstellen dan hoe moeilijk de mensen het daar nu hebben. Geliefden verliezen is hard, de meeste mensen weten niet eens zeker of hun dierbaren nog leven in deze omstandigheden. Mensen liggen dagenlang onder het puin, nabestaanden rouwen en kunnen niks anders doen dan hopen op goed nieuws. De grote vraag die ik mijzelf stel is: wat kan ik voor hun doen? Mijn teamgenoten en de staf zijn al geweldig, maar hebben mij ook laten zien hoe goed zij zijn in hun hart wanneer het gaat om een handje helpen voor de mensen in nood.
  Mijn bericht is: laat dit een eye-opener zijn, laten we er altijd voor elkaar zijn, de slachtoffers helpen en uit welk hout je ook bent gesneden, we zijn allemaal hetzelfde en verdienen allemaal dezelfde kansen!

  Wat kunnen wij als RODA '23 doen?
  Elke hulp is welkom. Een financiële bijdrage is in dit stadium de meest snelle hulp. Daarnaast is er heel stevig behoefte aan bepaalde spullen die we bij RODA '23 gaan inzamelen.
  Mocht een financiële bijdrage lastig zijn in deze tijden, een warme trui, sjaal of kinderkleding hebben wij allemaal wellicht nog wel liggen.
  Financiële bijdrage: aan initiatieven zoals 'Hasene' (Dit is een internationale organisatie waar de moeder van Emre regionale voorzitster is, hier gaan ook alle spullen heen om vervolgens met de vrachtwagens gebracht te worden naar de mensen in nood.)

  Klik hier voor een tikkielink (zonder bedrag, dat kun je zelf invullen). Ook kun je gebruik maken van andere instanties naar keuze die met dit doel geld inzamelen.

  Bij RODA '23 zullen spullen ingezameld worden, met als doel dit mee te geven aan de organisatie.
  Emre heeft met de organisatie (Hasene) afgesproken dat hij de spullen kan brengen met een bus of dat zij het zelf komen ophalen! Dit zal dan met alle vrachtwagens die naar Turkije gaan, worden gebracht naar de mensen in nood.
  De spullen kunnen vanaf zaterdagochtend 11 februari worden afgegeven bij RODA '23, daar zal aangegeven staan waar je de spullen kwijt kunt.

  De spullen die bruikbaar zijn; handdoeken, dekens, kussens, jassen, (hand)-schoenen, truien, T-shirts, broeken, ondergoed, sokken, huishoudelijke goederen, luiers, powerbanks.