• 95 jaar

  Zoals onze naam al doet vermoeden vierden wij in 2018 ons 95-jarig jubileum. Een jubileum dat zeker niet ongemerkt voorbij is gegaan en we gebruikt hebben om vast te oefenen voor ons 100-jarig bestaan in 2023.

   

  Hieronder een verslag van de jubileumactiviteiten in augustus/september 2018.

  De festiviteiten rondom het 95-jarig jubileum van RODA ’23 zijn inmiddels voorbij. De feesttent is inmiddels leeg en zal deze week weer afgebroken worden.

  Voor de meeste Rodianen betekende het deelname aan één of meerdere activiteiten in de afgelopen weken, maar voor vele anderen was het heel veel werk en/of voorbereiding.

  De festiviteiten begonnen op zaterdag 25 augustus met een Sterrenslag. De weersvoorspellingen waren slecht, maar vielen uiteindelijk erg mee tijdens de Sterrenslag zelf. De organisatie moest wel in de stromende regen de diverse attracties van Careca Verhuur op het hoofdveld opbouwen. De deelnemers kregen diverse leuke onderdelen voorgeschoteld en beleefden een hele leuke middag.

  Na afloop de jubileum barbecue, waarbij nog veel nagepraat kon worden over de Sterrenslag.

  Op donderdag 30 augustus vond voor de 1e keer de hardloopwedstrijd Rondje  RODA plaats. Het parcours voor de kleinsten alleen over onze velden en voor de anderen ook door Bovenkerk en het Amsterdamse Bos. Start en finish op het hoofdveld met officiele tijdwaarneming en echte verkeersregelaars. Bovenkerkse ijscoman Lex was ook nog aanwezig met zijn ijskar.

  Op vrijdag 31 augustus onze echte verjaardag. Vele genodigden waren op de receptie afgekomen en ceremoniemeester Wil Bon zou de avond aan elkaar praten. Wethouder van Ballegooijen was aanwezig namens de gemeente en het hoogtepunt van de avond leek de officiele opening van onze nieuwbouw te worden. Familieleden van bouwmeesters Jaap Kok en Jan Melgers waren aanwezig om deze opening bij te wonen. De verrassing voor Jaap en Jan en hun familieleden werd nog groter toen ze beiden ook nog benoemd werden tot erelid van de vereniging. Dit werd door de aanwezige mensen in de tent met een daverend applaus ontvangen.

  Op zaterdag 1 september was de kantine omgebouwd tot een ware disco met alles er op en er aan inclusief vele witte en groene ballonnen. De DJ wist vanaf het begin de aanwezige kinderen op de dansvloer te krijgen. Aan het einde werden de ballonnen “losgelaten” en de kinderen mochten de ballonnen kapot trappen. Het werd een zeer gezellige avond.

  Op maandag 3 september was het tijd voor jubileumkaarten. In een goed gevulde kantine werd er gekaart door een groep kaarters die we op maandagavond regelmatig zien kaarten in de kantine aangevuld met een groep enthousiastelingen die we normaal niet zien kaarten. Aan het einde ging de familie van Kempen er met de meeste prijzen vandoor.

  Op dinsdag 4 september voor de 1e keer jubileumdarten. Vakkundig waren er door de onderhoudsploeg stellingen gebouwd zodat naast het bord gooien geen beschadigingen aan de kantine op zou leveren. Duidelijk was wel dat darten op televisie makkelijker lijkt dan het in werkelijkheid is. Erik Boeree werd uiteindelijk de winnaar van de avond.

  Woensdagmiddag 5 september was het echt noodweer en vreesde de organisatie voor het aantal kinderen dat naar de kinderbingo zou komen. Dat bleek in het geheel niet nodig. De feesttent was afgeladen vol met kinderen en ouders die in 5 rondjes bingo probeerden de vele prachtige geschonken prijzen te winnen. Kienmaster Sandra Tol bleek haar roeping te zijn misgelopen en wist de hele middag de zaal te vermaken, met halverwege een leuk optreden van Roy’s Magic Theater.

  Op vrijdag 7 september het inmiddels traditionele sponsortoernooi. 18 teams van sponsors van RODA ’23 streden om de felbegeerde 1e prijs. Bij de 35+-ers won het team van Coca-Cola. Bij het hoofdtoernooi was het opnieuw Sinka The Travel Club die de 1e prijs mee naar huis mocht nemen.

  En dan op zaterdag 8 september het jubileumfeest. De feesttent was vakkundig ingericht om er een spetterende avond van te maken. De uitstekende band 2MF moest het in het begin nog doen met een beperkt gevulde dansvloer en veel mensen die buiten herinneringen aan het ophalen waren aan vroegere tijden (het leek in veel gevallen wel een reünie), maar gedurende de avond wisten steeds meer mensen de dansvloer te vinden en werd de sfeer in de tent geweldig. Het werd een prachtige avond waar jong en oud plezier aan beleefden en met plezier op terug kunnen kijken.

  Het feest was ook het einde van de vele jubileumactiviteiten waar we met een goed gevoel op terug kunnen kijken. Natuurlijk hadden er dingen anders en/of beter gekund en die zullen we ook zeker evalueren.

  Verder willen we natuurlijk iedereen bedanken die bijgedragen heeft aan de jubileumactiviteiten. Allereerst natuurlijk de sponsors die bij diverse activiteiten betrokken waren en in het bijzonder Accuraat Verhuur die net als bij alle andere evenementen weer voor heel veel materiaal zorgde en regelmatig zagen we dan ook een zo’n blauwe wagen het terrein op- of afrijden. Dan natuurlijk de vele vrijwilligers die voor het jubileum in touw zijn geweest en dat was lang niet altijd voor iedereen zichtbaar. Zonder jullie hadden we natuurlijk helemaal geen activiteiten gehad en dankzij jullie hebben vele mensen kunnen genieten. We hopen natuurlijk ook een volgende keer weer op jullie te mogen rekenen.

  Het 95-jarig jubileum is voorbij, nu op naar de 100!

  Het bestuur van RODA ‘23