• Voor deze keer een verslag van 3 wedstrijden. Waarbij duidelijk is dat het niet altijd prijs is en dat ook onder dezelfde omstandigheden het resultaat toch anders kan zijn.

  1.
  Allereerst neem ik u mee terug naar de koninklijke HFC. Hier moest de JO19-4 aantreden op gras. Omdat het geregend had, was het meer een glijbaan en een modderpoel. Ondanks dat was de
  JO19-4 klaar voor de strijd….en een strijd werd het.
  Vanaf moment 1 werd er gejaagd. Er ontstond daardoor kans op kans, maar het lukte niet heel erg goed om de bal in de goal te krijgen. Een afvallende bal en de scherpte van Andy, een wereldgoal vanaf minstens 20 meter vanaf de goal, zorgde ervoor dat de JO19-4 op 0-1 kwam.
  Kort daarop kreeg de JO19-4 een terechte penalty, wat de 0-2 zou moeten zijn, maar de al eerder genoemde modderpoel betekende dat de penaltynemer weggleed en de bal over het doel geschoten werd. Zulke dingen gebeuren.
  HFC kwam terug in de wedstrijd en het bleef spannend. Zij kregen nog geenhandvol kansen, maar scoorden wel. Dat lukte de JO19-4 niet echt, behalve dan dat Sammy zijn wekelijks doelpunt meepikte. Een gelijkspel was niet terecht. De teleurstelling was dan ook voelbaar.

  2.
  Na het puntverlies bij HFC werd er gespeeld bij Roda. Op advies van Dylan werd veld 3 het speelveld.
  Ook nu was het glad en modderig en ook nu waren de doelpunten in de eerste helft schaars. Bij rust stond het dan ook maar 1-0.

  Het verschil werd echter in de 2e helft gemaakt. De combinaties gingen lopen (er zijn zelfs bewegende beelden als bewijs). De ban werd echter helemaal gebroken toen dit keer de penalty (Bradley) wel gescoord werd. Ook de tegenpartij kreeg veel kansen, maar het lukte ze niet om er daar maar 1 van te scoren. En dan gaat de aloude voetbalwet gelden….
  Het werd uiteindelijk 8-0 met een applauswissel voor Len, nadat hij zijn 3e van de dag maakte. Sammy (2 keer dit keer), Ruben en Daan scoorden de andere doelpunten. Er werd geschreeuwd om 10 en dat had makkelijk gekund, maar de tegenstander werd een echte MONSTERZEGE (ondanks Haloween) bespaard.

  3.
  Tot slot de wedstrijd van afgelopen zondag. Die werd gespeeld op kunstgras en dat is maar goed ook want de overige (gras-)velden werden afgekeurd. Regeren is vooruitzien wordt weleens geroepen. Dat gold zeker voor deze wedstrijd. Niet alleen de vroege veldwissel kwam goed uit (oorspronkelijk zou er op gras gespeeld worden), maar ook de keeperstraining van vrijdag en de in allerijl opgeroepen invaller Job bleken gouden grepen.
  Na een akkefietje met de nogal gefrustreerde tegenstanders kreeg Dylan geel, maar gelukkig was Jur vrijdag reeds klaargestoomd om zijn plek onder de lat voor 10 minuten op een goede manier waar te nemen. Job stond zijn mannetje op zijn beurt als invaller van Jur centraal achterin.
  De eindstand werd, dankzij uiteraard weer Sammy (2x) en Bradley, uiteindelijk 3-1 voor de JO19-4. En dat was meer dan terecht.
  Komende zondag speelt de JO19-4 weer thuis, maar dit keer om 12 uur.